Far

  Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? – Psalmii 27:1

  Străpungând întunericul nopţii, o rază de lumină de la farul de pe o coastă singuratică, izolată şi înaltă îşi aruncă strălucirea pe mare. Farul avertizează cu privire la stâncile periculoase nevăzute, care produc naufragii şi duc la pierderea vieţii. Responsabilitatea unui paznic de far este mare, căci el trebuie să se asigure că lumina este mereu aprinsă pentru a avertiza vapoarele care trec prin acea zonă.

  Mişcarea ritmică a luminii, în timp ce se roteşte, atrage atenţia şi le dă siguranţă celor de pe mare. Atât navigatorul de pe vapor, cât şi paznicul din far trebuie să fie foarte vigilenţi în slujba lor, căci ei au marea responsabilitate de a proteja viaţa.

  Tehnologia a schimbat modul în care farurile funcţionează în această eră. Instrumentele maritime care ajută navigaţia şi farurile mai noi cu energie solară au înlocuit destul de multe faruri mai vechi. Majoritatea farurilor aparţin acum parcurilor de stat sau celor care emit rapoarte meteorologice şi întreţin proprietatea. În Australia nu mai sunt faruri care să fie operate de o persoană; ultimul far tehnologizat a fost în Tanzania în anul 1995. Dacă ne gândim la paznicul unui far care încearcă să ajungă la cei în pericol, prin menţinerea cu credincioşie a luminii, este trist să vedem că aceste clădiri, care odată au avut o importanţă deosebită, acum sunt lăsate în paragină sau sunt vandalizate.

  Tot aşa, viaţa noastră spirituală are nevoie de lumina pe care ne-o oferă Mântuitorul, pentru a ne călăuzi şi a ne feri de pericolele păcatului şi ale distrugerii. El este Purtătorul nostru de lumină în încercările pământeşti prin care trecem. În Ioan 8:12, Isus a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

  Versurile unui imn sună astfel:

  Valuri neştiute înaintea mea izbesc,
  Stânci ascunse şi ape înşelătoare;
  Harta şi busola de la Tine le primesc
  Isus, Mântuitorul meu, ghidează-mă!

  (Edward Hopper, „Jesus, Savior, Pilot Me”, 1871)

  La fel să se poată spune şi despre noi: „Voi sunteţi lumina lumii” (Matei 5:14). Dumnezeu poate folosi un zâmbet, o atingere sau un cuvânt pentru a înfrumuseţa ziua cuiva. Rugăciunea poate salva vieţi. Când privim spre statura impunătoare a unui far, care se ridică semeţ şi maiestuos, nu este greu să îl asociem cu lumina spirituală pe care Isus o poate răspândi peste poporul Său care caută un Mântuitor.


  Lyn Welk-Sandy

  Far - 2020. Dumnezeu poate folosi un zâmbet, o atingere sau un cuvânt pentru a înfrumuseţa ziua cuiva. Rugăciunea poate salva vieţi. Când privim spre statura impunătoare a unui far, care se ridică semeţ şi maiestuos, nu este greu să îl asociem cu lumina spirituală pe care Isus o poate răspândi peste poporul Său care caută un Mântuitor.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...