Far

  Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? – Psalmii 27:1

  Străpungând întunericul nopţii, o rază de lumină de la farul de pe o coastă singuratică, izolată şi înaltă îşi aruncă strălucirea pe mare. Farul avertizează cu privire la stâncile periculoase nevăzute, care produc naufragii şi duc la pierderea vieţii. Responsabilitatea unui paznic de far este mare, căci el trebuie să se asigure că lumina este mereu aprinsă pentru a avertiza vapoarele care trec prin acea zonă.

  Mişcarea ritmică a luminii, în timp ce se roteşte, atrage atenţia şi le dă siguranţă celor de pe mare. Atât navigatorul de pe vapor, cât şi paznicul din far trebuie să fie foarte vigilenţi în slujba lor, căci ei au marea responsabilitate de a proteja viaţa.

  Tehnologia a schimbat modul în care farurile funcţionează în această eră. Instrumentele maritime care ajută navigaţia şi farurile mai noi cu energie solară au înlocuit destul de multe faruri mai vechi. Majoritatea farurilor aparţin acum parcurilor de stat sau celor care emit rapoarte meteorologice şi întreţin proprietatea. În Australia nu mai sunt faruri care să fie operate de o persoană; ultimul far tehnologizat a fost în Tanzania în anul 1995. Dacă ne gândim la paznicul unui far care încearcă să ajungă la cei în pericol, prin menţinerea cu credincioşie a luminii, este trist să vedem că aceste clădiri, care odată au avut o importanţă deosebită, acum sunt lăsate în paragină sau sunt vandalizate.

  Tot aşa, viaţa noastră spirituală are nevoie de lumina pe care ne-o oferă Mântuitorul, pentru a ne călăuzi şi a ne feri de pericolele păcatului şi ale distrugerii. El este Purtătorul nostru de lumină în încercările pământeşti prin care trecem. În Ioan 8:12, Isus a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

  Versurile unui imn sună astfel:

  Valuri neştiute înaintea mea izbesc,
  Stânci ascunse şi ape înşelătoare;
  Harta şi busola de la Tine le primesc
  Isus, Mântuitorul meu, ghidează-mă!

  (Edward Hopper, „Jesus, Savior, Pilot Me”, 1871)

  La fel să se poată spune şi despre noi: „Voi sunteţi lumina lumii” (Matei 5:14). Dumnezeu poate folosi un zâmbet, o atingere sau un cuvânt pentru a înfrumuseţa ziua cuiva. Rugăciunea poate salva vieţi. Când privim spre statura impunătoare a unui far, care se ridică semeţ şi maiestuos, nu este greu să îl asociem cu lumina spirituală pe care Isus o poate răspândi peste poporul Său care caută un Mântuitor.


  Lyn Welk-Sandy

  Far - 2020. Dumnezeu poate folosi un zâmbet, o atingere sau un cuvânt pentru a înfrumuseţa ziua cuiva. Rugăciunea poate salva vieţi. Când privim spre statura impunătoare a unui far, care se ridică semeţ şi maiestuos, nu este greu să îl asociem cu lumina spirituală pe care Isus o poate răspândi peste poporul Său care caută un Mântuitor.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...