Atâtea griji pentru nimic

  El face rana şi tot El o leagă; El răneşte, şi mâna Lui tămăduieşte. – Iov 5:18

  Mergeam înspre magazin şi, în timp ce traversam strada, am căzut cu faţa în jos şi mi-am stricat doi dinţi pe care aveam coroniţă. Când am ajuns acasă şi m-am uitat în oglindă, mi-am dat seama că voi rămâne aşa pentru totdeauna. Am fost foarte supărată, dar tot ce am putut spune a fost: „Dumnezeu înţelege şi El ştie ce face.” Mi-am spălat şi mi-am pansat rănile, apoi le-am lăsat să se vindece.

  Două săptămâni mai târziu, am fost la medicul meu oncolog, şi el m-a trimis la un dentist. Dar nu am reuşit să merg la medicul dentist, deoarece nu aveam asigurare. O lună mai târziu, am întâlnit un medic dentist creştin pe care îl cunoşteam. Acesta m-a încurajat să merg la un control stomatologic, deoarece, având asigurarea de sănătate socială, aş ft putut să îmi rezolv problema dinţilor. Eu şi soţul meu ne-am rugat, neştiind dacă să mergem la dentist sau nu. Apoi, cu credinţă, am fost la un consult.

  După ce mi-a făcut o radiografie şi un consult amănunţit, doamna doctor mi-a spus că îmi putea pune coroniţe noi şi, în plus, îmi putea curăţa, poliza şi reconstrui toţi dinţii uzaţi, puţin câte puţin. Nu îmi venea să cred. Aşa că i-am spus:

  – Se poate să repetaţi ce aţi spus, doamna doctor?

  Ea a repetat cuvintele pe care tocmai ce mi le spusese.

  – Dar aş vrea să vă reamintesc că eu am asigurare de sănătate socială.

  – O să vă repar toţi dinţii, mă asigură ea, cu zâmbetul pe buze.

  – Chiar se poate? Pe gratis? am întrebat eu uimită.

  – Da!

  În următoarele şase şedinţe, plină de răbdare, ea mi-a reparat şi mi-a polizat toţi dinţii. Nu îmi venea să cred ce făcuse Dumnezeu pentru mine! Această răsturnare de situaţie mi-a amintit de un verset biblic care spune: „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5). Am fost atât de tulburată după ce am căzut, încât îmi era greu să ies în public, în special la biserică. Totuşi, prietenii şi familia m-au consolat şi Dumnezeu m-a vindecat şi a adus bucurie. Aşa cum spune Iov 5:18, Dumnezeu m-a văzut că am căzut şi m-am rănit. Apoi, El m-a condus la un medic dentist bun, care m-a ajutat.

  Uneori ni se întâmplă accidente teribile şi ne întrebăm: Unde a fost Dumnezeu când s-a întâmplat acest lucru? Dacă avem o credinţă slabă, atunci ne pierdem speranţa şi renunţăm la încrederea în Dumnezeu şi la dragostea noastră pentru El. Dar dacă ne încredem în făgăduinţa Sa, că El are un plan pentru noi (vezi Ieremia 29:11), atunci ne vom ţine strâns de mâna Tatălui nostru iubitor şi atotputernic, care cunoaşte sfârşitul de la început.


  Mabel Kwei

  Atâtea griji pentru nimic - 2020. Dacă avem o credinţă slabă, atunci ne pierdem speranţa şi renunţăm la încrederea în Dumnezeu şi la dragostea noastră pentru El. Dar dacă ne încredem în făgăduinţa Sa, că El are un plan pentru noi, atunci ne vom ţine strâns de mâna Tatălui nostru iubitor şi atotputernic, care cunoaşte sfârşitul de la început.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...