Atâtea griji pentru nimic

  El face rana şi tot El o leagă; El răneşte, şi mâna Lui tămăduieşte. – Iov 5:18

  Mergeam înspre magazin şi, în timp ce traversam strada, am căzut cu faţa în jos şi mi-am stricat doi dinţi pe care aveam coroniţă. Când am ajuns acasă şi m-am uitat în oglindă, mi-am dat seama că voi rămâne aşa pentru totdeauna. Am fost foarte supărată, dar tot ce am putut spune a fost: „Dumnezeu înţelege şi El ştie ce face.” Mi-am spălat şi mi-am pansat rănile, apoi le-am lăsat să se vindece.

  Două săptămâni mai târziu, am fost la medicul meu oncolog, şi el m-a trimis la un dentist. Dar nu am reuşit să merg la medicul dentist, deoarece nu aveam asigurare. O lună mai târziu, am întâlnit un medic dentist creştin pe care îl cunoşteam. Acesta m-a încurajat să merg la un control stomatologic, deoarece, având asigurarea de sănătate socială, aş ft putut să îmi rezolv problema dinţilor. Eu şi soţul meu ne-am rugat, neştiind dacă să mergem la dentist sau nu. Apoi, cu credinţă, am fost la un consult.

  După ce mi-a făcut o radiografie şi un consult amănunţit, doamna doctor mi-a spus că îmi putea pune coroniţe noi şi, în plus, îmi putea curăţa, poliza şi reconstrui toţi dinţii uzaţi, puţin câte puţin. Nu îmi venea să cred. Aşa că i-am spus:

  – Se poate să repetaţi ce aţi spus, doamna doctor?

  Ea a repetat cuvintele pe care tocmai ce mi le spusese.

  – Dar aş vrea să vă reamintesc că eu am asigurare de sănătate socială.

  – O să vă repar toţi dinţii, mă asigură ea, cu zâmbetul pe buze.

  – Chiar se poate? Pe gratis? am întrebat eu uimită.

  – Da!

  În următoarele şase şedinţe, plină de răbdare, ea mi-a reparat şi mi-a polizat toţi dinţii. Nu îmi venea să cred ce făcuse Dumnezeu pentru mine! Această răsturnare de situaţie mi-a amintit de un verset biblic care spune: „Seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5). Am fost atât de tulburată după ce am căzut, încât îmi era greu să ies în public, în special la biserică. Totuşi, prietenii şi familia m-au consolat şi Dumnezeu m-a vindecat şi a adus bucurie. Aşa cum spune Iov 5:18, Dumnezeu m-a văzut că am căzut şi m-am rănit. Apoi, El m-a condus la un medic dentist bun, care m-a ajutat.

  Uneori ni se întâmplă accidente teribile şi ne întrebăm: Unde a fost Dumnezeu când s-a întâmplat acest lucru? Dacă avem o credinţă slabă, atunci ne pierdem speranţa şi renunţăm la încrederea în Dumnezeu şi la dragostea noastră pentru El. Dar dacă ne încredem în făgăduinţa Sa, că El are un plan pentru noi (vezi Ieremia 29:11), atunci ne vom ţine strâns de mâna Tatălui nostru iubitor şi atotputernic, care cunoaşte sfârşitul de la început.


  Mabel Kwei

  Atâtea griji pentru nimic - 2020. Dacă avem o credinţă slabă, atunci ne pierdem speranţa şi renunţăm la încrederea în Dumnezeu şi la dragostea noastră pentru El. Dar dacă ne încredem în făgăduinţa Sa, că El are un plan pentru noi, atunci ne vom ţine strâns de mâna Tatălui nostru iubitor şi atotputernic, care cunoaşte sfârşitul de la început.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...