Să vorbesc sau să nu vorbesc

  Fiindcă nu voi veţi vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi. – Matei 10:20

  Cu toţii avem pe cineva în viaţa noastră pentru care ne-am îngrijorat la un moment dat. Poate că cineva trece prin momente dificile. Poate ne îngrijorăm pentru un copil care este plecat la şcoală şi pentru alegerile pe care le face. Alteori ne rugăm pentru o schimbare a inimii cuiva, ca el sau ea să îşi dorească să Îl cunoască pe Isus. Oricare ar fi preocuparea noastră pentru alţii, multe dintre îngrijorările noastre nu pot fi rezolvate nici chiar dacă am vorbi cu persoana respectivă faţă în faţă. La urma urmei, am putea spune ceva greşit, am putea strica totul sau am putea să o împingem în direcţia opusă celei în care ar dori Dumnezeu ca ea să meargă. Acestea sunt doar câteva dintre temerile pe care le avem. Dar cum am putea să ajungem la aceste persoane?

  În urmă cu ceva timp, Dumnezeu mi-a pus în minte un gând: Tu nu vei putea ajunge la ele, dar Eu pot. Duhul Meu cel Sfânt poate rosti cuvintele pe care tu nu le vei putea rosti. Aceşti oameni de care te preocupi se pot întoarce spre Mine cu aceeaşi rapiditate cu care ţi-ar neglija cuvintele. Uau, cât de adevărat! Dacă îi cerem lui Dumnezeu să le vorbească celor de care ne pasă, El o va face. Îi dăm permisiunea să îi salveze, oricare ar fi preţul. La urma urmei, El îi iubeşte mai mult decât îi iubim noi.

  Un alt gând care îmi aduce mângâiere este că Dumnezeu are întotdeauna ochii îndreptaţi spre oamenii pentru care eu mă rog. Ochii Lui sunt îndreptaţi şi asupra mea, aşa că, în sens spiritual, El mă ţine aproape de cei pentru care eu mă rog. Câtă pace simt ştiind că Dumnezeu veghează asupra celor pe care îi iubesc!

  Păcatul nu a făcut niciodată parte din planul lui Dumnezeu pentru noi. Când păcatul a intrat în grădina Eden, lumea noastră a căzut. Totuşi, Dumnezeu avea un plan pentru restaurarea noastră. Isus urma să vină, să trăiască viaţa pe care noi nu o puteam trăi, să facă faţă ispitelor care ne înşală pe noi cu atâta uşurinţă şi să pună haina neprihănirii Sale asupra noastră. Acest plan este pentru toţi aceia care doresc să accepte darul. Pare foarte uşor. Doar trebuie să alegi. Aceasta este alegerea pe care vrem să o facă cei dragi nouă, deoarece „de la început Dumnezeu [i]-a ales pentru mântuire, în sfinţirea Duhului şi credinţa adevărului” (2 Tesaloniceni 2:13). Sunt momente când simţim îndemnul de a vorbi; în acele momente, Duhul lui Dumnezeu ne va da cuvintele potrivite.

  Întotdeauna ar trebui să ne rugăm pentru discernământ spiritual, pentru a şti când să Îl permitem Duhului Sfânt să vorbească prin noi şi când să păstrăm tăcerea şi să-L lăsăm pe El să vorbească. Iar atunci când vorbim, cuvintele noastre să fie „totdeauna cu har” şi „drese cu sare” (Coloseni 4:6).


  Sue Anderson

  Să vorbesc sau să nu vorbesc - 2020. Întotdeauna ar trebui să ne rugăm pentru discernământ spiritual, pentru a şti când să Îl permitem Duhului Sfânt să vorbească prin noi şi când să păstrăm tăcerea şi să-L lăsăm pe El să vorbească. Iar atunci când vorbim, cuvintele noastre să fie „totdeauna cu har” şi „drese cu sare”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...