Conectat

  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:6

  Trăim într-o eră în care avem acces aproape nelimitat la tehnologie. Cu ajutorul telefoanelor mobile suntem conectaţi cu prieteni, familie, magazine, muzică, bănci, calendare, calculatoare, jocuri, hărţi, internet – ah, şi ce poze frumoase pot face! Şi asta doar cu telefonul.

  Tabletele şi iPad-urile fac toate aceste lucruri şi, în plus, putem primi şi e-mailuri, putem stoca cărţi pe care să le citim sau în care să căutăm, putem efectua apeluri video cu prietenii şi familia, putem să luăm notiţe în secţiunea jurnal, să ne găsim iPhone-ul, să accesăm Dropboxul pentru poze şi să stocăm mai multe variante şi traduceri ale Bibliei. Avem iPod-uri pe care să descărcăm muzică şi astfel putem asculta doar selecţiile care ne plac. Pare că există un dispozitiv computerizat pentru fiecare aspect al vieţii noastre. Nu doar că putem să luăm laptopul cu noi oriunde mergem, dar putem găsi alte dispozitive la birou şi acasă.

  Totuşi, ce se întâmplă dacă uităm să încărcăm aceste dispozitive? Dacă se termină bateria, nu mai suntem conectaţi la nimic, lucru care de obicei duce la frustrare.

  Este uşor să ne umplem viaţa cu toate aceste dispozitive şi să nu ne mai rămână timp pentru nimic altceva. Uneori punem „în aşteptare” familia. Dumnezeu sau prietenii sunt puşi şi ei „în aşteptare”, în speranţa că vom reveni la ei mai târziu. Dar poate ne vom trezi într-o zi şi ne vom da seama că suntem singuri, că nu mai avem relaţii apropiate, deoarece am fost prea conectaţi la aceste dispozitive.

  Isus vrea să ne „conectăm” la El în fiecare zi. El ne cere să rămânem în El pentru a fi conectaţi. Prin studierea Bibliei, prin rugăciune şi prin citirea cărţilor spirituale, noi putem fi reîncărcaţi pentru a da piept cu viaţa. Hristos are toate resursele pe care le putem accesa. El are toată informaţia necesară pentru viaţa reală – pentru viaţa veşnică. Noi suntem copiii Lui şi El este gata să ne călăuzească, fiind Părintele nostru ceresc. Să îi aducem laudă în fiecare zi, deoarece se spune că suntem cel mai aproape de El atunci când îi aducem laudă. „Legătura cu Dumnezeu este legătura cu toată înţelepciunea adevărată” (Ellen G. White, That I May Know Him, p. 135).

  Doamne, Tu eşti Dătătorul vieţii şi Susţinătorul nostru! Ajută-ne ca astăzi să umblăm mai aproape de Tine, Cel care ştii cel mai bine să ne călăuzeşti viaţa! Tu ai toată înţelepciunea, cunoştinţa şi discernământul necesare pentru a lua decizii înţelepte. Ajută-ne să ne încredem în Tine în fiecare aspect al vieţii! Amin!


  Louise Driver

  Conectat - 2020. Doamne, Tu eşti Dătătorul vieţii şi Susţinătorul nostru! Ajută-ne ca astăzi să umblăm mai aproape de Tine, Cel care ştii cel mai bine să ne călăuzeşti viaţa! Tu ai toată înţelepciunea, cunoştinţa şi discernământul necesare pentru a lua decizii înţelepte. Ajută-ne să ne încredem în Tine în fiecare aspect al vieţii! Amin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...