Conectat

  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:6

  Trăim într-o eră în care avem acces aproape nelimitat la tehnologie. Cu ajutorul telefoanelor mobile suntem conectaţi cu prieteni, familie, magazine, muzică, bănci, calendare, calculatoare, jocuri, hărţi, internet – ah, şi ce poze frumoase pot face! Şi asta doar cu telefonul.

  Tabletele şi iPad-urile fac toate aceste lucruri şi, în plus, putem primi şi e-mailuri, putem stoca cărţi pe care să le citim sau în care să căutăm, putem efectua apeluri video cu prietenii şi familia, putem să luăm notiţe în secţiunea jurnal, să ne găsim iPhone-ul, să accesăm Dropboxul pentru poze şi să stocăm mai multe variante şi traduceri ale Bibliei. Avem iPod-uri pe care să descărcăm muzică şi astfel putem asculta doar selecţiile care ne plac. Pare că există un dispozitiv computerizat pentru fiecare aspect al vieţii noastre. Nu doar că putem să luăm laptopul cu noi oriunde mergem, dar putem găsi alte dispozitive la birou şi acasă.

  Totuşi, ce se întâmplă dacă uităm să încărcăm aceste dispozitive? Dacă se termină bateria, nu mai suntem conectaţi la nimic, lucru care de obicei duce la frustrare.

  Este uşor să ne umplem viaţa cu toate aceste dispozitive şi să nu ne mai rămână timp pentru nimic altceva. Uneori punem „în aşteptare” familia. Dumnezeu sau prietenii sunt puşi şi ei „în aşteptare”, în speranţa că vom reveni la ei mai târziu. Dar poate ne vom trezi într-o zi şi ne vom da seama că suntem singuri, că nu mai avem relaţii apropiate, deoarece am fost prea conectaţi la aceste dispozitive.

  Isus vrea să ne „conectăm” la El în fiecare zi. El ne cere să rămânem în El pentru a fi conectaţi. Prin studierea Bibliei, prin rugăciune şi prin citirea cărţilor spirituale, noi putem fi reîncărcaţi pentru a da piept cu viaţa. Hristos are toate resursele pe care le putem accesa. El are toată informaţia necesară pentru viaţa reală – pentru viaţa veşnică. Noi suntem copiii Lui şi El este gata să ne călăuzească, fiind Părintele nostru ceresc. Să îi aducem laudă în fiecare zi, deoarece se spune că suntem cel mai aproape de El atunci când îi aducem laudă. „Legătura cu Dumnezeu este legătura cu toată înţelepciunea adevărată” (Ellen G. White, That I May Know Him, p. 135).

  Doamne, Tu eşti Dătătorul vieţii şi Susţinătorul nostru! Ajută-ne ca astăzi să umblăm mai aproape de Tine, Cel care ştii cel mai bine să ne călăuzeşti viaţa! Tu ai toată înţelepciunea, cunoştinţa şi discernământul necesare pentru a lua decizii înţelepte. Ajută-ne să ne încredem în Tine în fiecare aspect al vieţii! Amin!


  Louise Driver

  Conectat - 2020. Doamne, Tu eşti Dătătorul vieţii şi Susţinătorul nostru! Ajută-ne ca astăzi să umblăm mai aproape de Tine, Cel care ştii cel mai bine să ne călăuzeşti viaţa! Tu ai toată înţelepciunea, cunoştinţa şi discernământul necesare pentru a lua decizii înţelepte. Ajută-ne să ne încredem în Tine în fiecare aspect al vieţii! Amin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...