Articolul precedentHarul florilor
  Articolul următorSola Scriptura

  Paharnicul

  Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi, facă-se nu voia Mea, ci a Ta. – Luca 22:42

  Multe răsărituri şi apusuri minunate au venit şi au trecut, dar, timp de opt ani, l-am privit pe Eddie (nu este numele lui real) făcând acelaşi lucru: se plimba încoace şi încolo pe stradă cu paharul în mână.

  Eddie avea tenul deschis şi era mai slăbuţ. Se pare că suferea de o tulburare mintală, căci ţopăia vesel pe stradă de la casa lui până la un magazin, bolborosind şi râzând singur. Ocazional îl puteai vedea cum bea din pahar sau îi vedeai paharul îndesat în buzunarul din spate. Paharul acesta părea să fie un simbol al bucuriei şi al mângâierii lui Eddie în ciuda lipsei prietenilor, în ciuda durerii, a tristeţii şi a singurătăţii.

  În vremurile biblice, paharnicul era un slujitor cu mare responsabilitate, fiind într-o poziţie onorabilă şi puternică. El îi servea vinul stăpânului său şi testa calitatea vinului sau verifica să nu fie otrăvit. Putem citi despre mai mulţi paharnici: paharnicul întemniţat care şi-a supărat stăpânul, dar care mai apoi a fost eliberat (Geneza 40); Neemia, umilul slujitor al împăratului Artaxerxe şi marele dregător al zidului Ierusalimului (Neemia 1:11) şi chiar Isus (Luca 22:39-45). Când toată greutatea acestei lumi apăsa asupra Lui, Isus S-a rugat: „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42). Acest pahar era un simbol al suferinţei pe care El o îndura pentru păcatele întregii lumi.

  Înainte de răstignirea Sa, Îl vedem întâlnindu-Se cu ucenicii la Paşte în camera de sus din Ierusalim. Acolo a luat paharul, a mulţumit şi a spus: „Beţi toţi din el, căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou. (…) Vă spun că, de acum încolo, nu voi mai bea din acest rod al viţei, până în ziua când îl voi bea cu voi nou în împărăţia Tatălui Meu” (Matei 26:27-29).

  Să nu uităm că şi noi, la fel ca Neemia, putem deveni paharnici nu doar pentru un împărat pământesc, ci pentru Conducătorul suprem al universului. Şi noi putem fi restauratori ai vieţilor stricate prin felul în care le slujim celor din casă, de la serviciu sau din comunitate. Putem oferi un „pahar” de binecuvântare printr-o rugăciune, o vizită la cei bolnavi sau printr-un pahar de apă, ducând astfel vestea bună a mântuirii unei lumi care moare în păcat.

  Vrei să fii paharnicul lui Dumnezeu astăzi?


  Bula Haughton Thompson

  Paharnicul - 2020. Putem oferi un „pahar” de binecuvântare printr-o rugăciune, o vizită la cei bolnavi sau printr-un pahar de apă, ducând astfel vestea bună a mântuirii unei lumi care moare în păcat. Vrei să fii paharnicul lui Dumnezeu astăzi?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...