Articolul precedentHarul florilor
  Articolul următorSola Scriptura

  Paharnicul

  Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi, facă-se nu voia Mea, ci a Ta. – Luca 22:42

  Multe răsărituri şi apusuri minunate au venit şi au trecut, dar, timp de opt ani, l-am privit pe Eddie (nu este numele lui real) făcând acelaşi lucru: se plimba încoace şi încolo pe stradă cu paharul în mână.

  Eddie avea tenul deschis şi era mai slăbuţ. Se pare că suferea de o tulburare mintală, căci ţopăia vesel pe stradă de la casa lui până la un magazin, bolborosind şi râzând singur. Ocazional îl puteai vedea cum bea din pahar sau îi vedeai paharul îndesat în buzunarul din spate. Paharul acesta părea să fie un simbol al bucuriei şi al mângâierii lui Eddie în ciuda lipsei prietenilor, în ciuda durerii, a tristeţii şi a singurătăţii.

  În vremurile biblice, paharnicul era un slujitor cu mare responsabilitate, fiind într-o poziţie onorabilă şi puternică. El îi servea vinul stăpânului său şi testa calitatea vinului sau verifica să nu fie otrăvit. Putem citi despre mai mulţi paharnici: paharnicul întemniţat care şi-a supărat stăpânul, dar care mai apoi a fost eliberat (Geneza 40); Neemia, umilul slujitor al împăratului Artaxerxe şi marele dregător al zidului Ierusalimului (Neemia 1:11) şi chiar Isus (Luca 22:39-45). Când toată greutatea acestei lumi apăsa asupra Lui, Isus S-a rugat: „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42). Acest pahar era un simbol al suferinţei pe care El o îndura pentru păcatele întregii lumi.

  Înainte de răstignirea Sa, Îl vedem întâlnindu-Se cu ucenicii la Paşte în camera de sus din Ierusalim. Acolo a luat paharul, a mulţumit şi a spus: „Beţi toţi din el, căci acesta este sângele Meu, sângele legământului celui nou. (…) Vă spun că, de acum încolo, nu voi mai bea din acest rod al viţei, până în ziua când îl voi bea cu voi nou în împărăţia Tatălui Meu” (Matei 26:27-29).

  Să nu uităm că şi noi, la fel ca Neemia, putem deveni paharnici nu doar pentru un împărat pământesc, ci pentru Conducătorul suprem al universului. Şi noi putem fi restauratori ai vieţilor stricate prin felul în care le slujim celor din casă, de la serviciu sau din comunitate. Putem oferi un „pahar” de binecuvântare printr-o rugăciune, o vizită la cei bolnavi sau printr-un pahar de apă, ducând astfel vestea bună a mântuirii unei lumi care moare în păcat.

  Vrei să fii paharnicul lui Dumnezeu astăzi?


  Bula Haughton Thompson

  Paharnicul - 2020. Putem oferi un „pahar” de binecuvântare printr-o rugăciune, o vizită la cei bolnavi sau printr-un pahar de apă, ducând astfel vestea bună a mântuirii unei lumi care moare în păcat. Vrei să fii paharnicul lui Dumnezeu astăzi?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...