Articolul precedentÎl ştie pe fiecare pe nume
  Articolul următorÎnțelegi tu ce citești?

  Ești celebră?

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. – 1 Samuel 16:7

  În fiecare dimineaţă după devotional pornesc radioul pentru a asculta o emisiune de la un post de radio mai vechi, dar foarte popular. Gazda emisiunii mă ţine la curent cu starea vremii şi cu ce se mai întâmplă dincolo de uşa mea. Îmi face plăcere să îi trimit e-mailuri referitoare la subiectele interesante despre care vorbeşte sau doar să trimit câte un comentariu.

  Într-o zi, eu i-am trimis un e-mail cu câteva din comentariile mele – printre care am menţionat şi faptul că el era celebru. Am primit un răspuns din partea lui în care îmi spunea că el nu era celebru, aşa cum sugerasem eu. Am căzut de acord că suntem în dezacord.

  Cuvântul celebru sugerează faptul că eşti cunoscut pentru ceva anume, în principal pentru ceva ce ai făcut sau poate pentru un talent pe care îl ai. Este antonimul unei reputaţii ruşinoase, lucru de care probabil ar trebui să ne ferim.

  Atunci am început să mă gândesc la ce înseamnă a fi celebru. Când am organizat petrecerea aniversară a părinţilor mei pentru cei cincizeci de ani de căsnicie, am colaborat cu o doamnă foarte drăguţă la planificarea evenimentului. Nu am menţionat nimic despre religia mea. Totuşi, în timp ce făceam planuri, ea m-a întrebat dacă sunt creştină. Foarte surprinsă, i-am răspuns: „Da, sunt creştină; de ce întrebaţi?” Mi-a spus că întotdeauna îi recunoştea pe creştini, datorită faptului că aceştia erau cei mai fericiţi şi mai plăcuţi oameni cu care lucra şi că miresele noastre sunt cele mai frumoase.

  Aceasta se întâmpla în 1980. Şi în ziua de astăzi sunt profund impresionată de ce mi s-a spus în acea zi. Eu eram „celebră”, deoarece eram membră a unei comunităţi de oameni care se comportau frumos cu ceilalţi şi care erau buni şi politicoşi în tot ce făceau. Uau, ce compliment!

  Eu nu mă consider celebră. Sunt sigură că unii chiar cred că am o reputaţie nu tocmai fericită. Uneori chiar mă gândesc ce le arăt celorlalţi prin felul în care vorbesc şi prin felul cum mă comport. Dacă îi permit cu adevărat lui Isus să intre în inima mea, mă comport eu cu ceilalţi aşa cum S-ar comporta El? Sunt bună şi răbdătoare cu cei pe care îi întâlnesc? Sau îi bârfesc şi îi înjosesc prin ceea ce spun? Când altcineva mă vede, Îl vede pe Isus luminând din inima mea? Sper ca aceasta să
  fie „celebritatea” pe care să o arăt lumii.


  Marry E. Dunkin

  Ești celebră? - 2020. Şi în ziua de astăzi sunt profund impresionată de ce mi s-a spus în acea zi. Eu eram „celebră”, deoarece eram membră a unei comunităţi de oameni care se comportau frumos cu ceilalţi şi care erau buni şi politicoşi în tot ce făceau. Uau, ce compliment!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...