Articolul precedentÎl ştie pe fiecare pe nume
  Articolul următorÎnțelegi tu ce citești?

  Ești celebră?

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. – 1 Samuel 16:7

  În fiecare dimineaţă după devotional pornesc radioul pentru a asculta o emisiune de la un post de radio mai vechi, dar foarte popular. Gazda emisiunii mă ţine la curent cu starea vremii şi cu ce se mai întâmplă dincolo de uşa mea. Îmi face plăcere să îi trimit e-mailuri referitoare la subiectele interesante despre care vorbeşte sau doar să trimit câte un comentariu.

  Într-o zi, eu i-am trimis un e-mail cu câteva din comentariile mele – printre care am menţionat şi faptul că el era celebru. Am primit un răspuns din partea lui în care îmi spunea că el nu era celebru, aşa cum sugerasem eu. Am căzut de acord că suntem în dezacord.

  Cuvântul celebru sugerează faptul că eşti cunoscut pentru ceva anume, în principal pentru ceva ce ai făcut sau poate pentru un talent pe care îl ai. Este antonimul unei reputaţii ruşinoase, lucru de care probabil ar trebui să ne ferim.

  Atunci am început să mă gândesc la ce înseamnă a fi celebru. Când am organizat petrecerea aniversară a părinţilor mei pentru cei cincizeci de ani de căsnicie, am colaborat cu o doamnă foarte drăguţă la planificarea evenimentului. Nu am menţionat nimic despre religia mea. Totuşi, în timp ce făceam planuri, ea m-a întrebat dacă sunt creştină. Foarte surprinsă, i-am răspuns: „Da, sunt creştină; de ce întrebaţi?” Mi-a spus că întotdeauna îi recunoştea pe creştini, datorită faptului că aceştia erau cei mai fericiţi şi mai plăcuţi oameni cu care lucra şi că miresele noastre sunt cele mai frumoase.

  Aceasta se întâmpla în 1980. Şi în ziua de astăzi sunt profund impresionată de ce mi s-a spus în acea zi. Eu eram „celebră”, deoarece eram membră a unei comunităţi de oameni care se comportau frumos cu ceilalţi şi care erau buni şi politicoşi în tot ce făceau. Uau, ce compliment!

  Eu nu mă consider celebră. Sunt sigură că unii chiar cred că am o reputaţie nu tocmai fericită. Uneori chiar mă gândesc ce le arăt celorlalţi prin felul în care vorbesc şi prin felul cum mă comport. Dacă îi permit cu adevărat lui Isus să intre în inima mea, mă comport eu cu ceilalţi aşa cum S-ar comporta El? Sunt bună şi răbdătoare cu cei pe care îi întâlnesc? Sau îi bârfesc şi îi înjosesc prin ceea ce spun? Când altcineva mă vede, Îl vede pe Isus luminând din inima mea? Sper ca aceasta să
  fie „celebritatea” pe care să o arăt lumii.


  Marry E. Dunkin

  Ești celebră? - 2020. Şi în ziua de astăzi sunt profund impresionată de ce mi s-a spus în acea zi. Eu eram „celebră”, deoarece eram membră a unei comunităţi de oameni care se comportau frumos cu ceilalţi şi care erau buni şi politicoşi în tot ce făceau. Uau, ce compliment!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...