Articolul precedentNaşterea unei mame
  Articolul următorLista verde

  Ai grijă pe cine urmezi

  Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi. Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. – Efeseni 5:1,2

  Eu am crescut în California şi, împreună cu sora mea, am stat la unchiul şi la mătuşa noastră, lângă Fresno. Părinţii noştri lucrau cam la două sute patruzeci de kilometri de noi şi veneau să ne viziteze la fiecare sfârşit de săptămână. Într-o ocazie, ne-au adus un cadou. Era un căţeluş rasa Terrier. Scout, pentru că aşa l-am numit, era foarte scump. Era şi deştept. Sora mea, Priscilla, care e mai mare decât mine, a început să îl înveţe mici trucuri. Le prindea foarte repede. L-a învăţat să se ridice, să se rostogolească, să se prefacă mort şi, desigur, să se ascundă.

  Priscilla a încercat din răsputeri să îl înveţe şi să se roage împreună cu noi. Când noi îngenuncheam lângă pat, seara, ea îi spunea lui Scout să se aşeze lângă noi, să îşi încrucişeze lăbuţele şi apoi să îşi pună capul pe labe. Se pricepea tot mai bine la asta şi întotdeauna venea în fugă lângă noi atunci când ne pregăteam să ne rugăm dimineaţa şi seara.

  Dar Scout a deprins de la sora mea şi un obicei foarte prost. Aşa că ceea ce făcea nu era complet vina lui, ci doar fusese educat greşit. Mătuşa mea nu era deloc încântată de acest obicei al lui. Îl certa şi se lua imediat după Scout.

  Iată ce se întâmpla: sora mea găsea o groapă în pământ şi ascundea acolo o minge mică. Apoi îi cerea câinelui să o scoată. O, cu ce viteză zbura pământul sub lăbuţele lui Scout, în căutarea mingii! Problema era că sora mea ascundea mingea în grădina de flori a mătuşii. Îţi poţi imagina că mătuşa noastră nu era deloc fericită cu ce păţeau frumoasele ei flori. Căţelul urma nişte indicaţii greşite.

  Sunt bucuroasă că Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege. Totuşi, uneori, noi îl lăsăm pe Satana să ne conducă în luarea unor decizii greşite. Tocmai de aceea trebuie să rămânem aproape de Hristos – pentru ca El să ne poată călăuzi. Putem face alegeri corecte atunci când îl urmăm pe Isus Hristos. Avem nevoie să ne „încărcăm bateriile” în fiecare zi la sursa Hristos.

  Fiul meu, pastorul Terry Nelson, obişnuieşte să spună: „Timp deloc – putere deloc. Timp puţin – putere puţină. Timp mult – putere multă.” Astfel putem rămâne aproape de Domnul şi îl putem lăsa pe El să ne călăuzească pentru a face alegeri corecte.


  Anne Elaine Nelson

  Ai grijă pe cine urmezi - 2020. Sunt bucuroasă că Dumnezeu ne-a dat libertatea de a alege. Totuşi, uneori, noi îl lăsăm pe Satana să ne conducă în luarea unor decizii greşite. Tocmai de aceea trebuie să rămânem aproape de Hristos - pentru ca El să ne poată călăuzi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...