Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Rahav

  Tot aşa, curva Rahav n-a fost socotită şi ea neprihănită prin fapte când a găzduit pe soli şi i-a scos afară pe altă cale? – Iacov 2:25

  Poate credem că, în lumea civilizată de astăzi, nu avem de ce să ne mai temem de sclavie. Totuşi Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că aproximativ cinci sute de mii de femei sunt obligate să practice prostituţia în Europa. Volumul de afaceri este estimat la cincisprezece miliarde de euro doar în Germania. Fetele sunt păcălite să vină din ţările estice cu promisiunea că vor primi locuri de muncă bune şi bani. Dar ajung sclave în mâna traficanţilor de carne vie, care le obligă să practice prostituţia, uneori numită şi cea mai veche meserie din lume.

  În Biblie facem cunoştinţă cu o femeie care avea şi ea aceeaşi meserie – Rahav din Ierihon. Nu ştim circumstanţele prin care a ajuns să practice prostituţia. Dar ştim că ea auzise de Dumnezeul lui Israel şi de grija Lui faţă de copiii Săi, poporul Israel. După patruzeci de ani de umblat prin pustie, israeliţii erau pe punctul de a intra în Ţara Făgăduită. Iosua a trimis două iscoade în Ierihon. Cineva le-a văzut că au intrat în casa lui Rahav. În Iosua 2 citim că ea i-a ascuns pe cei doi sub nişte snopi de În şi a refuzat să-i destăinuie împăratului Ierihonului unde se aflau aceştia. Rahav îşi dorea din tot sufletul să-I aparţină Dumnezeul lor, să renunţe la vechea viaţă şi să o ia de la început. I-a ascuns pe cei doi spioni în schimbul promisiunii că ea şi familia ei aveau să fie cruţaţi când Israel urma să atace Ierihonul – şi aşa s-a şi întâmplat. Rahav a devenit parte a poporului lui Dumnezeu şi chiar s-a căsătorit cu un bărbat din familia lui David. Numele ei apare în genealogia lui Isus.

  Adesea m-am întrebat de ce Rahav este întotdeauna descrisă ca prostituată, în ciuda faptului că Scriptura foloseşte cuvinte frumoase la adresa ei: „Prin credinţă n-a pierit curva Rahav împreună cu cei răzvrătiţi, pentru că găzduise iscoadele cu bunăvoinţă” (Evrei 11:31). Ea a ajuns să fie enumerată printre eroii credinţei.

  Rahav a trecut printr-o transformare totală în viaţa ei. Dumnezeu nu aşteaptă până suntem perfecţi ca să ne poată folosi. Aceasta este o relatare despre speranţă pentru fiecare femeie. Indiferent care ne este trecutul, avem posibilitatea de a ne schimba şi a trăi o viaţă onorabilă. Povestea de viaţă a lui Rahav ne reaminteşte că Dumnezeu aruncă toate nelegiuirile noastre în adâncul mării (vezi Mica 7:19).

  Indiferent în ce punct al vieţii tale te afli sau cum te numesc cei din jur, ar trebui să faci doar un pas. Pune-ţi încrederea în Isus Hristos, şi destinul tău va fi schimbat pentru totdeauna!


  Hannele Ottschofski

  Rahav - 2020. Indiferent în ce punct al vieţii tale te afli sau cum te numesc cei din jur, ar trebui să faci doar un pas. Pune-ţi încrederea în Isus Hristos, şi destinul tău va fi schimbat pentru totdeauna!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...