Articolul precedentA teljes alázat
  Articolul următorRomânul cu Biblia

  Rahav

  Tot aşa, curva Rahav n-a fost socotită şi ea neprihănită prin fapte când a găzduit pe soli şi i-a scos afară pe altă cale? – Iacov 2:25

  Poate credem că, în lumea civilizată de astăzi, nu avem de ce să ne mai temem de sclavie. Totuşi Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că aproximativ cinci sute de mii de femei sunt obligate să practice prostituţia în Europa. Volumul de afaceri este estimat la cincisprezece miliarde de euro doar în Germania. Fetele sunt păcălite să vină din ţările estice cu promisiunea că vor primi locuri de muncă bune şi bani. Dar ajung sclave în mâna traficanţilor de carne vie, care le obligă să practice prostituţia, uneori numită şi cea mai veche meserie din lume.

  În Biblie facem cunoştinţă cu o femeie care avea şi ea aceeaşi meserie – Rahav din Ierihon. Nu ştim circumstanţele prin care a ajuns să practice prostituţia. Dar ştim că ea auzise de Dumnezeul lui Israel şi de grija Lui faţă de copiii Săi, poporul Israel. După patruzeci de ani de umblat prin pustie, israeliţii erau pe punctul de a intra în Ţara Făgăduită. Iosua a trimis două iscoade în Ierihon. Cineva le-a văzut că au intrat în casa lui Rahav. În Iosua 2 citim că ea i-a ascuns pe cei doi sub nişte snopi de În şi a refuzat să-i destăinuie împăratului Ierihonului unde se aflau aceştia. Rahav îşi dorea din tot sufletul să-I aparţină Dumnezeul lor, să renunţe la vechea viaţă şi să o ia de la început. I-a ascuns pe cei doi spioni în schimbul promisiunii că ea şi familia ei aveau să fie cruţaţi când Israel urma să atace Ierihonul – şi aşa s-a şi întâmplat. Rahav a devenit parte a poporului lui Dumnezeu şi chiar s-a căsătorit cu un bărbat din familia lui David. Numele ei apare în genealogia lui Isus.

  Adesea m-am întrebat de ce Rahav este întotdeauna descrisă ca prostituată, în ciuda faptului că Scriptura foloseşte cuvinte frumoase la adresa ei: „Prin credinţă n-a pierit curva Rahav împreună cu cei răzvrătiţi, pentru că găzduise iscoadele cu bunăvoinţă” (Evrei 11:31). Ea a ajuns să fie enumerată printre eroii credinţei.

  Rahav a trecut printr-o transformare totală în viaţa ei. Dumnezeu nu aşteaptă până suntem perfecţi ca să ne poată folosi. Aceasta este o relatare despre speranţă pentru fiecare femeie. Indiferent care ne este trecutul, avem posibilitatea de a ne schimba şi a trăi o viaţă onorabilă. Povestea de viaţă a lui Rahav ne reaminteşte că Dumnezeu aruncă toate nelegiuirile noastre în adâncul mării (vezi Mica 7:19).

  Indiferent în ce punct al vieţii tale te afli sau cum te numesc cei din jur, ar trebui să faci doar un pas. Pune-ţi încrederea în Isus Hristos, şi destinul tău va fi schimbat pentru totdeauna!


  Hannele Ottschofski

  Rahav - 2020. Indiferent în ce punct al vieţii tale te afli sau cum te numesc cei din jur, ar trebui să faci doar un pas. Pune-ţi încrederea în Isus Hristos, şi destinul tău va fi schimbat pentru totdeauna!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...