Mai multă îndurare!

  Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepseşte după fărădelegile noastre. – Psalmii 103:10

  „Mânia mea sfântă” era tot mai mare. La urma urmei, după tot ce făcusem pentru această persoană – mi-am sacrificat din timpul meu preţios, deşi nu eram obligată, apoi orele şi banii cheltuiţi, efortul depus pentru a o ajuta -, să fiu tratată atât de rău? Şi în public! Incredibil! De neacceptat! Trebuiau să existe consecinţe. Mi-am exprimat foarte clar dezamăgirea faţă de această persoană şi i-am spus ce simţeam. Desigur, aveam tot dreptul la o astfel de reacţie. Bineînţeles.

  Sunt foarte recunoscătoare că Prietenul meu credincios, Duhul Sfânt, nu m-a lăsat să mă complac prea mult în indignarea mea sfântă. După puţin timp, am început să îmi pun întrebări în minte: Ce ai citit în această dimineaţă? Ce pasaj biblic ai memorat în ultimele săptămâni? Pe loc mi-a venit în minte întregul pasaj:

  Domnul este îndurător şi milostiv,
  îndelung răbdător şi bogat în bunătate. (…)
  Nu ne face după păcatele noastre,
  nu ne pedepseşte după fărădelegile noastre,
  ci, cât sunt de sus cerurile faţă de pământ,
  atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El.
  (Psalmii 103:8,10,11)

  Această frumoasă descriere a lui Dumnezeu mă mişcă profund, în special când mă gândesc cât de departe sunt eu de acest ideal, din păcate. Aşa că Îl rog pe Dumnezeu să mă ajute să pot manifesta şi eu harul Său faţă de cei care au nevoie de acest dar preţios.

  Acea zi în care mi-am exprimat „indignarea sfântă” era ocazia ideală de a arăta îndurare faţă de persoana care îmi greşise. Următoarea dată când m-am întâlnit cu ea, doar prin harul lui Dumnezeu mi-am cerut iertare pentru modul în care îi vorbisem. Răspunsul ei m-a mişcat din nou. Şi-a exprimat recunoştinţa şi uşurarea într-un mod cu totul neaşteptat pentru mine. Din nou am fost recunoscătoare pentru îndurarea lui Dumnezeu – care mă uimeşte de fiecare dată. Continui să mă rog pentru mai multă îndurare în viaţa mea.

  Tată ceresc, Te rog să nu încetezi să lucrezi în viaţa meal Să fiu plină de îndurarea nemeritată pe care Tu o arăţi zilnic faţă de mine – şi să le-o ofer tuturor celor cu care intru în contact! Amin!


  Belinda Solomon

  Mai multă îndurare! - 2020. Tată ceresc, Te rog să nu încetezi să lucrezi în viaţa meal Să fiu plină de îndurarea nemeritată pe care Tu o arăţi zilnic faţă de mine - şi să le-o ofer tuturor celor cu care intru în contact! Amin!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...