Casa noastră goală

  Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. – Psalmii 127:1

  La doar o săptămână după nunta noastră, soţul meu, pastor stagiar la acea vreme, a fost repartizat într-un district nou, după ce slujise doar un an în districtul anterior din Guyana.

  Şi eu eram angajată a bisericii, dar noua repartizare a soţului meu era foarte departe de locul meu de muncă. Acum, din cauza noului loc de muncă al soţului meu şi a locaţiei, am cerut un an de concediu fără plată. Mă bucuram pentru concediul tară plată, deoarece eram convinsă că singurul loc în care puteam să fiu era alături de soţul meu.

  După luna de miere, când am ajuns în locul în care urma să fie prima noastră casă, am fost foarte fericiţi. Membrii familiei deja ne mutaseră toate lucrurile în noua casă cât noi fuseserăm în luna de miere. Totuşi, am observat un lucru imediat ce am intrat în casă. Deşi rudele ne aduseseră toate lucrurile, ceva părea că lipsea. Dând roată cu privirea, am observat că în casă nu era deloc mobilă şi nici electrocasnice. Cu alte cuvinte, casa era goală.

  Economiile ne-au ajuns doar pentru a cumpăra un frigider şi un aragaz. Dar sufrageria noastră era goală. Pe măsură ce ne-am acomodat în noua casă şi în noul district, ne-am dat seama că noua casă nu era goală. Căsnicia noastră a fost cea care ne-a umplut casa. Aceasta era plină de dragoste, de bucurie, de pace, de mângâiere, mulţumire, râsete şi, mai presus de toate, de prezenţa lui Dumnezeu. Când membrii bisericii şi familia veneau în vizită, nu ne-a fost niciodată ruşine cu ce nu aveam, pentru că puteam împărţi cu ei ceea ce aveam. Musafirii noştri au simţit întotdeauna căldura, dragostea şi slava care radia din căminul nostru.

  Să ne oprim o clipă şi să ne abatem mintea de la lucrurile după care tânjim, pe care le poftim; să privim în schimb la lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a dăruit. El ne-a dat ocazia de a iubi şi de a fi iubiţi. Ne-a dat pace şi zâmbete. Şi lista cu binecuvântările primite de la El ar putea continua. Eu şi soţul meu am învăţat o lecţie de nepreţuit din casa noastră „goală”.

  Tu ce gol ai în viaţa ta şi ce lecţii ai putea învăţa datorită lui? Te încurajez să Îl inviţi pe Dumnezeu în viaţa ta ca să te ajute să construieşti un cămin.


  Jenei A. N. Campbell McPherson

  Casa noastră goală - 2020. Tu ce gol ai în viaţa ta şi ce lecţii ai putea învăţa datorită lui? Te încurajez să Îl inviţi pe Dumnezeu în viaţa ta ca să te ajute să construieşti un cămin.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...