Casa noastră goală

  Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. – Psalmii 127:1

  La doar o săptămână după nunta noastră, soţul meu, pastor stagiar la acea vreme, a fost repartizat într-un district nou, după ce slujise doar un an în districtul anterior din Guyana.

  Şi eu eram angajată a bisericii, dar noua repartizare a soţului meu era foarte departe de locul meu de muncă. Acum, din cauza noului loc de muncă al soţului meu şi a locaţiei, am cerut un an de concediu fără plată. Mă bucuram pentru concediul tară plată, deoarece eram convinsă că singurul loc în care puteam să fiu era alături de soţul meu.

  După luna de miere, când am ajuns în locul în care urma să fie prima noastră casă, am fost foarte fericiţi. Membrii familiei deja ne mutaseră toate lucrurile în noua casă cât noi fuseserăm în luna de miere. Totuşi, am observat un lucru imediat ce am intrat în casă. Deşi rudele ne aduseseră toate lucrurile, ceva părea că lipsea. Dând roată cu privirea, am observat că în casă nu era deloc mobilă şi nici electrocasnice. Cu alte cuvinte, casa era goală.

  Economiile ne-au ajuns doar pentru a cumpăra un frigider şi un aragaz. Dar sufrageria noastră era goală. Pe măsură ce ne-am acomodat în noua casă şi în noul district, ne-am dat seama că noua casă nu era goală. Căsnicia noastră a fost cea care ne-a umplut casa. Aceasta era plină de dragoste, de bucurie, de pace, de mângâiere, mulţumire, râsete şi, mai presus de toate, de prezenţa lui Dumnezeu. Când membrii bisericii şi familia veneau în vizită, nu ne-a fost niciodată ruşine cu ce nu aveam, pentru că puteam împărţi cu ei ceea ce aveam. Musafirii noştri au simţit întotdeauna căldura, dragostea şi slava care radia din căminul nostru.

  Să ne oprim o clipă şi să ne abatem mintea de la lucrurile după care tânjim, pe care le poftim; să privim în schimb la lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a dăruit. El ne-a dat ocazia de a iubi şi de a fi iubiţi. Ne-a dat pace şi zâmbete. Şi lista cu binecuvântările primite de la El ar putea continua. Eu şi soţul meu am învăţat o lecţie de nepreţuit din casa noastră „goală”.

  Tu ce gol ai în viaţa ta şi ce lecţii ai putea învăţa datorită lui? Te încurajez să Îl inviţi pe Dumnezeu în viaţa ta ca să te ajute să construieşti un cămin.


  Jenei A. N. Campbell McPherson

  Casa noastră goală - 2020. Tu ce gol ai în viaţa ta şi ce lecţii ai putea învăţa datorită lui? Te încurajez să Îl inviţi pe Dumnezeu în viaţa ta ca să te ajute să construieşti un cămin.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...