Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  Durerea

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! – 2 Corinteni 1:3,4

  Durerea a fost tovarăşul meu de drum în ultimele şase luni. În tot acest timp, am învăţat să fiu mai sensibilă faţă de oamenii care trăiesc cu durerea non-stop. Am învăţat că încercările personale şi suferinţa ne învaţă să avem compasiune faţă de cei în suferinţă. Când ne doare, suntem tentaţi să credem că doar noi trecem prin astfel de încercări teribile. Poate ne simţim abandonaţi şi izolaţi. Te-ai simţit vreodată aşa?

  Ascultând poveştile multor femei din diverse ţări, am aflat că durerea este şi tovarăşul lor. Multe se simt singure şi respinse. Ilie, un personaj bine cunoscut din Biblie, s-a simţit la fel. După ce a asistat la minunata desfăşurare de putere a lui Dumnezeu pe muntele Carmel, ştiind că totuşi Izabela îl căuta să îl omoare, Ilie a fugit. Trecea printr-o durere teribilă (vezi 1 împăraţi 19:4).

  Frumuseţea acestei relatări stă în modul în care Dumnezeul cel milostiv S-a raportat la durerea şi epuizarea lui Ilie. Să observăm că Dumnezeu nici nu i-a răspuns la rugăciune, şi nici nu l-a condamnat pentru ea. În schimb, i-a asigurat odihna şi refacerea. Dumnezeu avea în plan zile mai bune pentru Ilie. Şi are în plan zile mai bune şi pentru tine. Domnul este dispus să îţi dea o speranţă nouă, har nou şi noi binecuvântări în fiecare dimineaţă.

  Deşi ne simţim izolaţi atunci când trecem prin durere şi încercări, trebuie să nu pierdem din vedere perspectiva lui Dumnezeu, căci, dacă mâna noastră este în mâna Lui, putem învăţa să găsim binecuvântări chiar şi în durere. Dacă uităm de perspectiva noastră şi abordăm perspectiva Lui, Dumnezeu ne va surprinde în mod minunat. Într-un moment sau altul, cei care Îl iubesc pe Dumnezeu şi îi slujesc vor suferi durere fizică, emoţională sau relaţională. Isus a spus: „În lume veţi avea necazuri” (Ioan 16:33). Dar există speranţă. El nu promite că ne va salva din durere, ci ne asigură că ne va salva în durere.

  Binecuvântă, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!
  El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale,
  El îţi izbăveşte viaţa din groapă. El te încununează cu bunătate şi îndurare;
  El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul.
  (Psalmii 103:2-5)


  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Durerea - 2020. Dacă uităm de perspectiva noastră şi abordăm perspectiva Lui, Dumnezeu ne va surprinde în mod minunat. Într-un moment sau altul, cei care Îl iubesc pe Dumnezeu şi îi slujesc vor suferi durere fizică, emoţională sau relaţională.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...