Articolul precedentElvetni a csüggedés gondolatát!
  Articolul următorBiblia și libertatea

  Durerea

  Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! – 2 Corinteni 1:3,4

  Durerea a fost tovarăşul meu de drum în ultimele şase luni. În tot acest timp, am învăţat să fiu mai sensibilă faţă de oamenii care trăiesc cu durerea non-stop. Am învăţat că încercările personale şi suferinţa ne învaţă să avem compasiune faţă de cei în suferinţă. Când ne doare, suntem tentaţi să credem că doar noi trecem prin astfel de încercări teribile. Poate ne simţim abandonaţi şi izolaţi. Te-ai simţit vreodată aşa?

  Ascultând poveştile multor femei din diverse ţări, am aflat că durerea este şi tovarăşul lor. Multe se simt singure şi respinse. Ilie, un personaj bine cunoscut din Biblie, s-a simţit la fel. După ce a asistat la minunata desfăşurare de putere a lui Dumnezeu pe muntele Carmel, ştiind că totuşi Izabela îl căuta să îl omoare, Ilie a fugit. Trecea printr-o durere teribilă (vezi 1 împăraţi 19:4).

  Frumuseţea acestei relatări stă în modul în care Dumnezeul cel milostiv S-a raportat la durerea şi epuizarea lui Ilie. Să observăm că Dumnezeu nici nu i-a răspuns la rugăciune, şi nici nu l-a condamnat pentru ea. În schimb, i-a asigurat odihna şi refacerea. Dumnezeu avea în plan zile mai bune pentru Ilie. Şi are în plan zile mai bune şi pentru tine. Domnul este dispus să îţi dea o speranţă nouă, har nou şi noi binecuvântări în fiecare dimineaţă.

  Deşi ne simţim izolaţi atunci când trecem prin durere şi încercări, trebuie să nu pierdem din vedere perspectiva lui Dumnezeu, căci, dacă mâna noastră este în mâna Lui, putem învăţa să găsim binecuvântări chiar şi în durere. Dacă uităm de perspectiva noastră şi abordăm perspectiva Lui, Dumnezeu ne va surprinde în mod minunat. Într-un moment sau altul, cei care Îl iubesc pe Dumnezeu şi îi slujesc vor suferi durere fizică, emoţională sau relaţională. Isus a spus: „În lume veţi avea necazuri” (Ioan 16:33). Dar există speranţă. El nu promite că ne va salva din durere, ci ne asigură că ne va salva în durere.

  Binecuvântă, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!
  El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale,
  El îţi izbăveşte viaţa din groapă. El te încununează cu bunătate şi îndurare;
  El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul.
  (Psalmii 103:2-5)


  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Durerea - 2020. Dacă uităm de perspectiva noastră şi abordăm perspectiva Lui, Dumnezeu ne va surprinde în mod minunat. Într-un moment sau altul, cei care Îl iubesc pe Dumnezeu şi îi slujesc vor suferi durere fizică, emoţională sau relaţională.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...