El m-a împins!

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. – Efeseni 6:12

  Mai multe săptămâni la rând m-am rugat zilnic ca Isus să îl ia pe diavol de după cap, să îl coboare scările şi să îl dea pe uşă afară, spunându-i că nu este loc pentru el în casa mea – deoarece Isus rămânea ca oaspete în acea zi. Când înălţăm acea rugăciune, simţeam eliberare de toate ispitele. îmi părea mult mai uşor să mă împotrivesc lor.

  Apoi a venit o zi de vineri, ziua pregătirii pentru Sabar. Pe lista mea erau multe lucruri care trebuiau făcute: prepararea hranei, coptul pâinii şi curăţenia. Cu o seară înainte, după ce am pregătit o oală de cartofi, am lăsat punga de la cartofi pe jos, lângă chiuvetă, cu gândul că o voi pune la loc „imediat”. Era ora nouă şi jumătate vineri dimineaţa şi eram ocupată lângă chiuvetă, tăiam ceva cu foarfeca; apoi am facut un pas în lateral şi m-am împiedicat de punga de la cartofi. Am plonjat pe podea, m-am lovit de coşul de gunoi şi am dat cu capul de tocul uşii. M-am ridicat supărată, dând vina pe cartofii care m-au împiedicat. M-am aşezat să mă liniştesc şi să îmi mai revin puţin. La scurt timp după aceea, m-am întors în bucătărie să îmi termin treaba.

  După prânz, am trecut pe lângă masă ca să pun un vas de sticlă înapoi în dulap. Fără să îmi dau seama, din nou am plonjat cu viteză pe podea. După ce m-am dezmeticit, am văzut că bolul de sticlă era în siguranţă la mine în mână. M-am ridicat întrebându-mă ce se întâmplase. M-am întors să verific cablul de la calculator, să văd dacă de el mă împiedicasem. Dar acesta şedea pe podea nederanjat, şi calculatorul de pe masă nu se mişcase nici măcar un centimetru. Din nou m-am aşezat puţin pentru a mă linişti. Stând acolo, Dumnezeu mi-a arătat clar răspunsul. După două săptămâni în care mă împotrivisem atacurilor lui Satana, fără îndoială că el voia să se revanşeze. Fac această afirmaţie cu multă seriozitate. Cu adevărat el dorea să mă rănească şi să mă împiedice să îmi termin pregătirile pentru Sabat.

  Satana este hotărât să fure, să ucidă şi să distrugă, dar Isus a venit să ne dea viaţă şi să ne-o dea din belşug (vezi Ioan 10:10). Îl laud pe Dumnezeu pentru îngerii care ne înconjoară (vezi Psalmii 34:7). De două ori într-o zi am avut un obiect periculos în mână. De ambele dăţi am căzut aproape de scări şi de ambele dăţi nu am păţit nimic, reuşind să mă ridic singură, fără niciun os rupt. Lăudat fie Dumnezeu!


  Elizabeth Versteegh Odiyar

  El m-a împins! - 2020. Îl laud pe Dumnezeu pentru îngerii care ne înconjoară. De două ori într-o zi am avut un obiect periculos în mână. De ambele dăţi am căzut aproape de scări şi de ambele dăţi nu am păţit nimic, reuşind să mă ridic singură, fără niciun os rupt. Lăudat fie Dumnezeu!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...