El m-a împins!

  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. – Efeseni 6:12

  Mai multe săptămâni la rând m-am rugat zilnic ca Isus să îl ia pe diavol de după cap, să îl coboare scările şi să îl dea pe uşă afară, spunându-i că nu este loc pentru el în casa mea – deoarece Isus rămânea ca oaspete în acea zi. Când înălţăm acea rugăciune, simţeam eliberare de toate ispitele. îmi părea mult mai uşor să mă împotrivesc lor.

  Apoi a venit o zi de vineri, ziua pregătirii pentru Sabar. Pe lista mea erau multe lucruri care trebuiau făcute: prepararea hranei, coptul pâinii şi curăţenia. Cu o seară înainte, după ce am pregătit o oală de cartofi, am lăsat punga de la cartofi pe jos, lângă chiuvetă, cu gândul că o voi pune la loc „imediat”. Era ora nouă şi jumătate vineri dimineaţa şi eram ocupată lângă chiuvetă, tăiam ceva cu foarfeca; apoi am facut un pas în lateral şi m-am împiedicat de punga de la cartofi. Am plonjat pe podea, m-am lovit de coşul de gunoi şi am dat cu capul de tocul uşii. M-am ridicat supărată, dând vina pe cartofii care m-au împiedicat. M-am aşezat să mă liniştesc şi să îmi mai revin puţin. La scurt timp după aceea, m-am întors în bucătărie să îmi termin treaba.

  După prânz, am trecut pe lângă masă ca să pun un vas de sticlă înapoi în dulap. Fără să îmi dau seama, din nou am plonjat cu viteză pe podea. După ce m-am dezmeticit, am văzut că bolul de sticlă era în siguranţă la mine în mână. M-am ridicat întrebându-mă ce se întâmplase. M-am întors să verific cablul de la calculator, să văd dacă de el mă împiedicasem. Dar acesta şedea pe podea nederanjat, şi calculatorul de pe masă nu se mişcase nici măcar un centimetru. Din nou m-am aşezat puţin pentru a mă linişti. Stând acolo, Dumnezeu mi-a arătat clar răspunsul. După două săptămâni în care mă împotrivisem atacurilor lui Satana, fără îndoială că el voia să se revanşeze. Fac această afirmaţie cu multă seriozitate. Cu adevărat el dorea să mă rănească şi să mă împiedice să îmi termin pregătirile pentru Sabat.

  Satana este hotărât să fure, să ucidă şi să distrugă, dar Isus a venit să ne dea viaţă şi să ne-o dea din belşug (vezi Ioan 10:10). Îl laud pe Dumnezeu pentru îngerii care ne înconjoară (vezi Psalmii 34:7). De două ori într-o zi am avut un obiect periculos în mână. De ambele dăţi am căzut aproape de scări şi de ambele dăţi nu am păţit nimic, reuşind să mă ridic singură, fără niciun os rupt. Lăudat fie Dumnezeu!


  Elizabeth Versteegh Odiyar

  El m-a împins! - 2020. Îl laud pe Dumnezeu pentru îngerii care ne înconjoară. De două ori într-o zi am avut un obiect periculos în mână. De ambele dăţi am căzut aproape de scări şi de ambele dăţi nu am păţit nimic, reuşind să mă ridic singură, fără niciun os rupt. Lăudat fie Dumnezeu!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...