În groapa depresiei

  Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi îl voi lăuda; El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu. – Psalmii 42:11

  În septembrie 2015, am trecut printr-o dezamăgire în urma unei relaţii care nu a decurs aşa cum mă aşteptam eu. Eram în Statele Unite şi lucram ca voluntară la un centru de stil de viaţă. Pentru că îmi plăcea foarte mult lucrarea misionară medicală, mi-am dorit să mai rămân să lucrez încă un an acolo – şi chiar era nevoie de ajutorul meu. O situaţie din care ambele părţi aveau de câştigat. Din nefericire, simţeam că asupra mea era un nor întunecat de depresie, care mă trăgea în jos. Am încercat să lupt sau să îl ignor. Dar, pe măsură ce trecea timpul, păream să mă afund tot mai adânc în groapa gândurilor şi a percepţiilor negative: Nu mă voi mai căsători niciodată. De ce şi-ar dori cineva o fată ca mine? Ceilalţi misionari de aici sunt mult mai buni decât mine. Cum rămâne cu viitorul meu? Cum voi putea să merg la lucru în Bruxelles anul viitor? Mi-am dat seama că aveam aproape toate simptomele unei depresii majore, doar că eu încă îmi doream să trăiesc.

  Nu puteam vorbi cu nimeni de acolo. La urma urmei, eu eram printre voluntarii privilegiaţi în acea instituţie, care lucra în primele rânduri, ajutându-i pe ceilalţi în problemele lor fizice, emoţionale şi spirituale. În acea perioadă am reuşit cumva să îi ajut pe pacienţii care veneau la sanatoriul nostru cu provocările lor, fără ca ei să îşi dea seama de starea mea.

  Apoi a murit bunica din partea tatălui şi a trebuit să merg în Germania. Era ultimul lucru de care aveam nevoie. Când m-am întors la centrul de sănătate, am hotărât să rămân acolo până la finalul perioadei pentru care îmi luasem angajamentul de a fi acolo. Într-o zi din februarie, în timp ce mergeam pe holurile instituţiei, m-am întâlnit cu capelanul. „Ai vrea să îţi spui experienţa vineri seara?” m-a întrebat el. Am ezitat şi m-am dat înapoi înainte de a izbucni în lacrimi. El m-a chemat în biroul lui, s-a rugat şi apoi mi-a citit Psalmii 42:11. Din acel moment, lucrurile au început să meargă mai bine pentru mine.

  Astăzi mă consider cea mai fericită şi norocoasă femeie de pe tot pământul. Deşi încă sunt necăsătorită, Domnul este Creatorul şi Soţul meu. Deşi încă nu sunt un misionar medical desăvârşit, ştiu că Dumnezeu nu îi cheamă pe cei calificaţi – ci El îi califică pe cei chemaţi. Deşi încă nu ştiu exact ce îmi rezervă viitorul pe plan profesional, ştiu cine are în mână viitorul.

  Domnul m-a ajutat să ies din cea mai adâncă groapă a depresiei în care am fost vreodată. Sunt sigură că Dumnezeu poate face acelaşi lucru şi pentru tine, dacă te încrezi în El!


  Daniela Weichhold

  În groapa depresiei - 2020. Domnul m-a ajutat să ies din cea mai adâncă groapă a depresiei în care am fost vreodată. Sunt sigură că Dumnezeu poate face acelaşi lucru şi pentru tine, dacă te încrezi în El!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...