Articolul precedentMinden nap átadni
  Articolul următorO întâlnire cu Dumnezeu

  Turma

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. – 1 Ioan 4:7

  Curtea bisericii era plină de gâşte canadiene. Câteva erau încă pe terenul de joacă, altele se mutaseră în parcare, pe spaţiul verde. Privindu-le, am văzut că, încetul cu încetul, s-au mutat de pe pavajul din parcare în iarba din spatele bisericii. Periodic scoteau sunete. Unele le urmăreau pe altele. M-am gândit cât de mult se asemănau aceste gâşte cu unii oameni. Unora le place să se adune în jurul bisericii, dar niciodată nu intră. Alţii intră şi se alătură unui grup, dar nu participă niciodată la activităţile sau la susţinerea bisericii. Nici nu îşi dau seama cât de mult pierd.

  Statisticile arată că 50% din membrii bisericii frecventează regulat biserica. Aproximativ 10 procente se implică activ în activitatea bisericii. Cât de triste sunt aceste statistici! Oare ce pierd cei 90%? Ei au doar o vedere periferică. Văd doar ce se întâmplă la suprafaţă în biserică. Ei nu interacţionează cu grupuri şi poate se grăbesc să-i critice pe lideri şi să caute nod în papură în orice acţiune şi greşeală. Ei nu şi-au întins rădăcinile pentru a fi stabili când încercările vor veni în calea lor. Pot fi luaţi ca pleava dusă de vânt.

  Biserica este (sau ar trebui să fie) asemenea unei familii. Uneori în familie mai sunt şi probleme; dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, ni le rezolvăm. Nu renunţăm la o căsătorie sau la familie doar pentru că au fost probleme. Ideal ar fi să încercăm să rezolvăm problemele.

  Din nefericire, în unele biserici sunt membri care par să fie activi în distrugerea bisericii sau a celor din biserică. Astfel de situaţii pot fi descurajatoare pentru alţi membri care, în consecinţă, poate vor alege să meargă la altă biserică. Isus a vorbit foarte mult despre importanţa adunărilor – turma Lui. El îşi doreşte ca acestea să fie un mediu sigur şi plin de iubire, care să îi poată atrage pe cei suferinzi şi răniţi. Pavel şi Ioan au rezonat cu simţămintele lui Hristos în epistolele lor adresate bisericii.

  Faptul că ne ajutăm unii pe alţii – ne ridicăm unii pe alţii – le aduce vindecare celor răniţi şi tărie trupului lui Hristos. Avem nevoie de aceste lucruri pentru a putea îndeplini lucrarea pe care Dumnezeu a încredinţat-o bisericii în aceste zile din urmă. Susţinerea reciprocă le aduce încurajare şi pastorilor, care petrec multe ore încercând să îi scoată pe membrii bisericii din groapa disperării, în care oamenii cad atât de uşor când îşi pierd speranţa.

  Fie ca toţi să fim încurajaţi în viaţa de zi cu zi şi în viaţa familiei bisericii!


  Peggy Curtice Harris

  Turma - 2020. Faptul că ne ajutăm unii pe alţii - ne ridicăm unii pe alţii - le aduce vindecare celor răniţi şi tărie trupului lui Hristos. Avem nevoie de aceste lucruri pentru a putea îndeplini lucrarea pe care Dumnezeu a încredinţat-o bisericii în aceste zile din urmă. Fie ca toţi să fim încurajaţi în viaţa de zi cu zi şi în viaţa familiei bisericii!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...