Articolul precedentMinden nap átadni
  Articolul următorO întâlnire cu Dumnezeu

  Turma

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. – 1 Ioan 4:7

  Curtea bisericii era plină de gâşte canadiene. Câteva erau încă pe terenul de joacă, altele se mutaseră în parcare, pe spaţiul verde. Privindu-le, am văzut că, încetul cu încetul, s-au mutat de pe pavajul din parcare în iarba din spatele bisericii. Periodic scoteau sunete. Unele le urmăreau pe altele. M-am gândit cât de mult se asemănau aceste gâşte cu unii oameni. Unora le place să se adune în jurul bisericii, dar niciodată nu intră. Alţii intră şi se alătură unui grup, dar nu participă niciodată la activităţile sau la susţinerea bisericii. Nici nu îşi dau seama cât de mult pierd.

  Statisticile arată că 50% din membrii bisericii frecventează regulat biserica. Aproximativ 10 procente se implică activ în activitatea bisericii. Cât de triste sunt aceste statistici! Oare ce pierd cei 90%? Ei au doar o vedere periferică. Văd doar ce se întâmplă la suprafaţă în biserică. Ei nu interacţionează cu grupuri şi poate se grăbesc să-i critice pe lideri şi să caute nod în papură în orice acţiune şi greşeală. Ei nu şi-au întins rădăcinile pentru a fi stabili când încercările vor veni în calea lor. Pot fi luaţi ca pleava dusă de vânt.

  Biserica este (sau ar trebui să fie) asemenea unei familii. Uneori în familie mai sunt şi probleme; dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, ni le rezolvăm. Nu renunţăm la o căsătorie sau la familie doar pentru că au fost probleme. Ideal ar fi să încercăm să rezolvăm problemele.

  Din nefericire, în unele biserici sunt membri care par să fie activi în distrugerea bisericii sau a celor din biserică. Astfel de situaţii pot fi descurajatoare pentru alţi membri care, în consecinţă, poate vor alege să meargă la altă biserică. Isus a vorbit foarte mult despre importanţa adunărilor – turma Lui. El îşi doreşte ca acestea să fie un mediu sigur şi plin de iubire, care să îi poată atrage pe cei suferinzi şi răniţi. Pavel şi Ioan au rezonat cu simţămintele lui Hristos în epistolele lor adresate bisericii.

  Faptul că ne ajutăm unii pe alţii – ne ridicăm unii pe alţii – le aduce vindecare celor răniţi şi tărie trupului lui Hristos. Avem nevoie de aceste lucruri pentru a putea îndeplini lucrarea pe care Dumnezeu a încredinţat-o bisericii în aceste zile din urmă. Susţinerea reciprocă le aduce încurajare şi pastorilor, care petrec multe ore încercând să îi scoată pe membrii bisericii din groapa disperării, în care oamenii cad atât de uşor când îşi pierd speranţa.

  Fie ca toţi să fim încurajaţi în viaţa de zi cu zi şi în viaţa familiei bisericii!


  Peggy Curtice Harris

  Turma - 2020. Faptul că ne ajutăm unii pe alţii - ne ridicăm unii pe alţii - le aduce vindecare celor răniţi şi tărie trupului lui Hristos. Avem nevoie de aceste lucruri pentru a putea îndeplini lucrarea pe care Dumnezeu a încredinţat-o bisericii în aceste zile din urmă. Fie ca toţi să fim încurajaţi în viaţa de zi cu zi şi în viaţa familiei bisericii!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...