Articolul precedentHogyan lehet üdvösségre jutni
  Articolul următorScria în Biblia lui

  El aude

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. – Filipeni 4:6

  Când fiica noastră Helen a mers să dea examenul pentru permis, o prietenă de-a ei a trebuit să o ducă la Glen Burnie, Maryland. Când au ajuns acolo, cea care avea permis de conducere şi-a dat seama că îşi uitase portofelul acasă şi nu avea la ea niciun act care să dovedească unde locuia, lucru pe care îl cereau examinatorii.

  Noi obişnuim ca, ori de câte ori copiii noştri urmează să facă ceva, mare sau mic, să ne rugăm pentru ei. Aşa că l-am chemat pe soţul meu, ne-am rugat şi apoi m-am îndreptat spre un seminar la care participam în acea zi, încredinţată că Dumnezeu va face restul.

  În timp ce Helen se gândea ce să facă, s-a apropiat de ea un domn şi a întrebat-o de unde era. Ea a răspuns că din Ghana. Când Helen i-a spus câteva cuvinte într-un dialect din Ghana, cuvinte pe care le învăţase de la o prietenă, bărbatul a început să discute cu ea. El a întrebat-o dacă era acolo pentru a da examenul auto. Când fiica noastră i-a povestit îngrijorată problema ei, acel domn necunoscut s-a oferit să o ajute, aşa că a reuşit să obţină permisul în acea zi. Când Helen i-a mulţumit, bărbatul L-a lăudat pe Dumnezeu pentru că îl pusese la locul potrivit. Un răspuns la rugăciune!

  În perioada în care o altă fiică a noastră, Maggie, preda engleza la o universitate creştină din Mexic, aceasta a trebuit să se întoarcă în Statele Unite pentru un interviu. În drumul de întoarcere spre Mexic, a pierdut avionul şi a trebuit să aştepte o altă cursă mai târzie. Eram îngrijoraţi de frământările sociale din ţară la acea vreme, iar şcoala era destul de departe de oraş. Am îngenuncheat şi I-am cerut Domnului să găsească o cale mai bună pentru ea. Apoi am încurajat-o să meargă la un hotel de lângă aeroport în acea noapte. Fata noastră curajoasă şi aventurieră a ajuns în Mexic. A întrebat un ofiţer de poliţie cum să ajungă în campus. Maggie a urcat în autobuzul pe care i l-a sugerat poliţistul şi a ajuns la cea mai importantă staţie de autobuz din oraş. Staţia era lângă o piaţă deschisă, unde erau foarte mulţi oameni. Maggie era cam derutată. Atunci, de nicăieri, Dumnezeu a trimis un om bun, care a întrebat-o unde voia să meargă. Ea i-a spus, iar domnul acela i-a luat bagajul, i-a spus să o urmeze şi i-a cumpărat bilet, după ce ea i-a dat banii. I-a dus bagajul la autobuz şi i-a spus unde să coboare, chiar în apropiere de campus. Un alt răspuns la rugăciune!

  Astăzi, Dumnezeu aşteaptă să audă rugăciunile noastre şi să le răspundă. El ne spune: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu” (vezi Filipeni 4:6)!


  Judith M. Mwansa

  El aude - 2020. Astăzi, Dumnezeu aşteaptă să audă rugăciunile noastre şi să le răspundă. El ne spune: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...