Articolul precedentSáfárkodás
  Articolul următorCrearea cerurilor și a pământului

  „Vreau să fiu mai aproape de tine”

  Să-Mi facă un locaş sfânt, şi Eu voi locui în mijlocul lor. – Exodul 25:8

  Cu toţii ne dorim să avem dragoste în viaţa noastră. Când iubim, întotdeauna ne dorim să fim în compania celui care ne iubeşte. Prin urmare, aş vrea să îţi fac cunoştinţă cu Cineva. Numele Lui este împăratul Iubitor, în Exodul 25:8, El – Dumnezeu – îşi exprimă dorinţa fierbinte atunci când îi spune poporului Său că doreşte să fie mai aproape de el. Prezenţa Lui în locaşul sfânt din pustia Sinai dorea să le reamintească israeliţilor faptul că Dumnezeul care îi eliberase din mâna malefică a faraonului încă era cu ei. El era acolo pentru a-i proteja de oricine ar fi vrut să le facă rău. Locaşul sfânt trebuia să le mai reamintească de faptul că Dumnezeu Se apropiase de ei pentru a-i salva de propriile lor fapte păcătoase.

  Dumnezeu condusese poporul Israel în pustie pentru a fi curăţat, purificat şi rafinat. El dorea ca israeliţii să dobândească un caracter frumos datorită relaţiei lor cu El. Tocmai de aceea le-a cerut să îi înalţe un locaş sfânt, pentru ca El să locuiască în mijlocul lor în pustie. În sanctuar, oamenii se puteau închina şi se puteau ruga lui Dumnezeu. Odată cu acest sanctuar a fost instituit şi un sistem de obiceiuri sfinte şi ceremonii de închinare, tocmai pentru ca poporul să îşi înţeleagă nevoia de Dumnezeu, să fie curăţit şi apoi să reprezinte frumuseţea Lui înaintea naţiunilor înconjurătoare şi a întregului univers. Sanctuarul trebuia să îi reamintească poporului în mod special de nevoia de curăţare de păcat, deoarece împăratul Iubitor, în a cărui prezenţă israeliţii trebuiau să stea, este un Dumnezeu sfânt.

  Dumnezeu dorea să fie în prezenţa celor pe care îi iubea. El le-a spus israeliţilor: „În timp ce vă curăţ, Eu vreau să fiu cu voi. Îmi doresc ca voi să fiţi cu Mine deoarece vă iubesc.” Când Dumnezeu a spus că vrea să locuiască cu poporul Lui, aceasta însemna că El dorea să fie în mod continuu în mijlocul oamenilor şi să petreacă timp cu ei.

  La fel ca şi cu Israelul din vechime, Dumnezeu şi astăzi îşi doreşte să fie cu poporul Său. Într-o zi, foarte curând, El îşi va înălţa sanctuarul, tronul Său, pe pământul refăcut şi va locui împreună cu toţi cei răscumpăraţi. Doreşte ca noi să fim acolo cu El.

  Dar, înainte de a putea locui pe pământul înnoit, noi trebuie să îl invităm pe împăratul Iubitor să locuiască în inima noastră. El doreşte să locuiască acolo permanent. Prin sanctuar, Dumnezeu ne spune: „Vreau să fiu mai aproape de tine.”


  Fabienne Maslet

  „Vreau să fiu mai aproape de tine” - 2020. La fel ca şi cu Israelul din vechime, Dumnezeu şi astăzi îşi doreşte să fie cu poporul Său. Într-o zi, foarte curând, El îşi va înălţa sanctuarul, tronul Său, pe pământul refăcut şi va locui împreună cu toţi cei răscumpăraţi. Doreşte ca noi să fim acolo cu El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...