Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  Deschide-mi ochii!

  „Acum, iată că mâna Domnului este împotriva ta: vei fi orb şi nu vei vedea soarele până la o vreme.” îndată a căzut peste el ceaţă şi întuneric şi căuta bâjbâind nişte oameni care să-l ducă de mână. – Faptele apostolilor 13:11

  Te-ai gândit vreodată care este cea mai importantă parte a trupului tău? Cărei părţi i-ai simţi cel mai mult lipsa dacă ai pierde-o? Braţele? Picioarele? Palmele? La un moment dat, am încercat să îmi imaginez cum ar fî dacă mi-aş pierde o mână sau un picior şi care pierdere aş resimţi-o mai puternic. Am analizat acest scenariu şi am concluzionat că aş suferi foarte mult dacă mi-aş pierde vederea.

  Potrivit unor medici, ochiul este organul „regal”, sau „suveran”, al trupului. Cred că acest lucru este adevărat. Avem multe beneficii de pe urma darului vederii. Voi menţiona doar câteva: percepţia luminii, a formelor şi a culorii, dar şi percepţia mişcării sau a direcţiei. Vederea ne ajută să ne îndepărtăm de pericol, să ne recunoaştem prietenii, să ne bucurăm de frumuseţile acestei lumi şi să recunoaştem dragostea portretizată în zâmbete şi priviri.

  Ochii noştri mai sunt importanţi deoarece au propriul lor „limbaj”. Din expresia ochilor putem identifica ce simt ceilalţi. Dacă suntem îngrijoraţi, ochii noştri adesea privesc mai direct. Când suntem trişti, aceştia sunt înlăcrimaţi. Dacă suntem speriaţi sau înspăimântaţi, ochii noştri stau larg deschişi şi par agitaţi. Când suntem fericiţi, ochii noştri parcă sunt mai luminoşi. Iar când suntem îndrăgostiţi, ei par a se fixa asupra persoanei iubite.

  Dar mai putem aminti o misiune importantă pe care o au ochii noştri: să îi privească pe fraţii şi pe surorile noastre şi să le vadă durerea şi nevoia. Dar, mai mult decât a vedea, noi trebuie să acţionăm. Apostolul Ioan ne spune că, dacă pretindem că trăim în dragostea lui Dumnezeu, noi trebuie să trăim aşa cum a trăit El (1 Ioan 2:5,6). Isus a văzut nevoile celor din jurul Lui şi de aceea a încercat să le potolească setea şi să le aline durerea, uneori prin minuni. Biserica ar trebui să fie cel mai plăcut loc din lume – un loc în care oamenii să simtă că sunt văzuţi, iubiţi, respectaţi şi preţuiţi. Aceasta aşteaptă Dumnezeu de la noi. Biserica trebuie să fie locul în care dragostea Sa să se manifeste cel mai mult.

  Aceasta este misiunea noastră: să ne vedem unii pe alţii şi să împărtăşim cu ceilalţi, prin fapte pline de evlavie, dragostea minunată care a ajuns până la noi. Această dragoste este Isus Hristos! Lasă-te folosită de Dumnezeu pentru a descoperi dragostea Sa şi celorlalţi!


  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  Deschide-mi ochii! - 2020. Aceasta este misiunea noastră: să ne vedem unii pe alţii şi să împărtăşim cu ceilalţi, prin fapte pline de evlavie, dragostea minunată care a ajuns până la noi. Această dragoste este Isus Hristos! Lasă-te folosită de Dumnezeu pentru a descoperi dragostea Sa şi celorlalţi!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...