Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  Deschide-mi ochii!

  „Acum, iată că mâna Domnului este împotriva ta: vei fi orb şi nu vei vedea soarele până la o vreme.” îndată a căzut peste el ceaţă şi întuneric şi căuta bâjbâind nişte oameni care să-l ducă de mână. – Faptele apostolilor 13:11

  Te-ai gândit vreodată care este cea mai importantă parte a trupului tău? Cărei părţi i-ai simţi cel mai mult lipsa dacă ai pierde-o? Braţele? Picioarele? Palmele? La un moment dat, am încercat să îmi imaginez cum ar fî dacă mi-aş pierde o mână sau un picior şi care pierdere aş resimţi-o mai puternic. Am analizat acest scenariu şi am concluzionat că aş suferi foarte mult dacă mi-aş pierde vederea.

  Potrivit unor medici, ochiul este organul „regal”, sau „suveran”, al trupului. Cred că acest lucru este adevărat. Avem multe beneficii de pe urma darului vederii. Voi menţiona doar câteva: percepţia luminii, a formelor şi a culorii, dar şi percepţia mişcării sau a direcţiei. Vederea ne ajută să ne îndepărtăm de pericol, să ne recunoaştem prietenii, să ne bucurăm de frumuseţile acestei lumi şi să recunoaştem dragostea portretizată în zâmbete şi priviri.

  Ochii noştri mai sunt importanţi deoarece au propriul lor „limbaj”. Din expresia ochilor putem identifica ce simt ceilalţi. Dacă suntem îngrijoraţi, ochii noştri adesea privesc mai direct. Când suntem trişti, aceştia sunt înlăcrimaţi. Dacă suntem speriaţi sau înspăimântaţi, ochii noştri stau larg deschişi şi par agitaţi. Când suntem fericiţi, ochii noştri parcă sunt mai luminoşi. Iar când suntem îndrăgostiţi, ei par a se fixa asupra persoanei iubite.

  Dar mai putem aminti o misiune importantă pe care o au ochii noştri: să îi privească pe fraţii şi pe surorile noastre şi să le vadă durerea şi nevoia. Dar, mai mult decât a vedea, noi trebuie să acţionăm. Apostolul Ioan ne spune că, dacă pretindem că trăim în dragostea lui Dumnezeu, noi trebuie să trăim aşa cum a trăit El (1 Ioan 2:5,6). Isus a văzut nevoile celor din jurul Lui şi de aceea a încercat să le potolească setea şi să le aline durerea, uneori prin minuni. Biserica ar trebui să fie cel mai plăcut loc din lume – un loc în care oamenii să simtă că sunt văzuţi, iubiţi, respectaţi şi preţuiţi. Aceasta aşteaptă Dumnezeu de la noi. Biserica trebuie să fie locul în care dragostea Sa să se manifeste cel mai mult.

  Aceasta este misiunea noastră: să ne vedem unii pe alţii şi să împărtăşim cu ceilalţi, prin fapte pline de evlavie, dragostea minunată care a ajuns până la noi. Această dragoste este Isus Hristos! Lasă-te folosită de Dumnezeu pentru a descoperi dragostea Sa şi celorlalţi!


  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  Deschide-mi ochii! - 2020. Aceasta este misiunea noastră: să ne vedem unii pe alţii şi să împărtăşim cu ceilalţi, prin fapte pline de evlavie, dragostea minunată care a ajuns până la noi. Această dragoste este Isus Hristos! Lasă-te folosită de Dumnezeu pentru a descoperi dragostea Sa şi celorlalţi!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...