Infractorii sunt proști

  Păcătuiţi împotriva Domnului şi să ştiţi că păcatul vostru vă va ajunge. – Numeri 32:23

  Eu am o teorie cu privire la infractori. Probabil că nu este nouă şi nici revoluţionară, dar teoria mea este că majoritatea infractorilor sunt proşti. Şi majoritatea dintre ei sunt prinşi, adesea din cauză că au făcut ceva prostesc. Există chiar şi site-uri unde găseşti liste cu infractorii proşti. Poate că cei care nu sunt prinşi sunt puţin mai deştepţi, dar afirmaţia „să ştiţi că păcatul vostru vă va ajunge” (Numeri 32:23) este adevărată.

  Poate va fi nevoie de mai mult timp ca păcatul să fie descoperit. Exploratorii fundului de ocean au descoperit dovezi printre rămăşiţele Titanicului care demonstrează că unul dintre cuplurile de la bord nu era căsătorit – fiecare dintre cei doi era căsătorit cu altcineva. Femeia a supravieţuit, dar bărbatul, nu. Mă întreb oare ce s-a întâmplat cu ea când s-a întors la New York. Şi sunt sigură că fraţii lui Iosif erau convinşi că faptele lor păcătoase faţă de fratele lor nu aveau să fie descoperite niciodată. Dar anii au trecut, şi nelegiuirea lor a ieşit la lumină la mii de kilometri depărtare.

  Cu siguranţă că Moise nu credea că va fi prins când l-a ucis pe acel egiptean, dar el a fost văzut şi a trebuit să fugă pentru a-şi scăpa viaţa. Mai aproape de timpul nostru, un bărbat dintr-un oraş vecin a instalat o cameră video intr-un vestiar pentru familii de lângă o piscină – desigur, cu gând necurat – şi, din greşeală, şi-a făcut singur o poză. De îndată a fost arestat. Am auzit despre o femeie care şi-a găsit casa răvăşită. Dar poliţia nu a trebuit să caute mult răufăcătorii pentru a-i aresta, deoarece aceştia adormiseră în garaj. Şi mai este povestea despre bărbatul care a vrut să jefuiască un magazin de arme doar cu o bâtă de baseball. E greu de imaginat că acesta nu se aşteptase ca vreunul dintre cei aflaţi acolo să aibă o armă, aşa că a fost arestat. Infractorii sunt proşti.

  Ai observat cât de des este arestat un răufăcător din cauza călcării legilor de circulaţie? Eu cred că, dacă aş face o infracţiune, după aceea aş conduce mai cu atenţie. Dar infractorii sunt proşti.

  Apoi îmi vine în minte un alt verset: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Cu alte cuvinte, noi suntem călcători ai legii – infractori, am putea spune. Şi dacă nu suntem prinşi imediat, cu siguranţă că totul se va afla la judecată. Dar ce avantaj au creştinii! Noi avem un înlocuitor, un Mijlocitor, care ne ia apărarea, şi nu încearcă să ne prindă. „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El” (2 Corinteni 5:21). În consecinţă, dacă nu acceptăm darul harului şi al salvării oferite de El, am putea fi numiţi proşti.


  Ardis Dick Stenbakken

  Infractorii sunt proști - 2020. Noi suntem călcători ai legii - infractori, am putea spune. Şi dacă nu suntem prinşi imediat, cu siguranţă că totul se va afla la judecată. Dar ce avantaj au creştinii! Noi avem un înlocuitor, un Mijlocitor, care ne ia apărarea, şi nu încearcă să ne prindă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...