Infractorii sunt proști

  Păcătuiţi împotriva Domnului şi să ştiţi că păcatul vostru vă va ajunge. – Numeri 32:23

  Eu am o teorie cu privire la infractori. Probabil că nu este nouă şi nici revoluţionară, dar teoria mea este că majoritatea infractorilor sunt proşti. Şi majoritatea dintre ei sunt prinşi, adesea din cauză că au făcut ceva prostesc. Există chiar şi site-uri unde găseşti liste cu infractorii proşti. Poate că cei care nu sunt prinşi sunt puţin mai deştepţi, dar afirmaţia „să ştiţi că păcatul vostru vă va ajunge” (Numeri 32:23) este adevărată.

  Poate va fi nevoie de mai mult timp ca păcatul să fie descoperit. Exploratorii fundului de ocean au descoperit dovezi printre rămăşiţele Titanicului care demonstrează că unul dintre cuplurile de la bord nu era căsătorit – fiecare dintre cei doi era căsătorit cu altcineva. Femeia a supravieţuit, dar bărbatul, nu. Mă întreb oare ce s-a întâmplat cu ea când s-a întors la New York. Şi sunt sigură că fraţii lui Iosif erau convinşi că faptele lor păcătoase faţă de fratele lor nu aveau să fie descoperite niciodată. Dar anii au trecut, şi nelegiuirea lor a ieşit la lumină la mii de kilometri depărtare.

  Cu siguranţă că Moise nu credea că va fi prins când l-a ucis pe acel egiptean, dar el a fost văzut şi a trebuit să fugă pentru a-şi scăpa viaţa. Mai aproape de timpul nostru, un bărbat dintr-un oraş vecin a instalat o cameră video intr-un vestiar pentru familii de lângă o piscină – desigur, cu gând necurat – şi, din greşeală, şi-a făcut singur o poză. De îndată a fost arestat. Am auzit despre o femeie care şi-a găsit casa răvăşită. Dar poliţia nu a trebuit să caute mult răufăcătorii pentru a-i aresta, deoarece aceştia adormiseră în garaj. Şi mai este povestea despre bărbatul care a vrut să jefuiască un magazin de arme doar cu o bâtă de baseball. E greu de imaginat că acesta nu se aşteptase ca vreunul dintre cei aflaţi acolo să aibă o armă, aşa că a fost arestat. Infractorii sunt proşti.

  Ai observat cât de des este arestat un răufăcător din cauza călcării legilor de circulaţie? Eu cred că, dacă aş face o infracţiune, după aceea aş conduce mai cu atenţie. Dar infractorii sunt proşti.

  Apoi îmi vine în minte un alt verset: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Cu alte cuvinte, noi suntem călcători ai legii – infractori, am putea spune. Şi dacă nu suntem prinşi imediat, cu siguranţă că totul se va afla la judecată. Dar ce avantaj au creştinii! Noi avem un înlocuitor, un Mijlocitor, care ne ia apărarea, şi nu încearcă să ne prindă. „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El” (2 Corinteni 5:21). În consecinţă, dacă nu acceptăm darul harului şi al salvării oferite de El, am putea fi numiţi proşti.


  Ardis Dick Stenbakken

  Infractorii sunt proști - 2020. Noi suntem călcători ai legii - infractori, am putea spune. Şi dacă nu suntem prinşi imediat, cu siguranţă că totul se va afla la judecată. Dar ce avantaj au creştinii! Noi avem un înlocuitor, un Mijlocitor, care ne ia apărarea, şi nu încearcă să ne prindă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...