Nu este o amenințare, este o promisiune

  Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! – Romani 15:13

  În ultimii cinci ani, lucrurile se înrăutăţiseră din ce în ce mai mult. Înainte de a mă căsători cu el, am văzut unele semne, dar le-am ignorat. De multe ori l-am părăsit, dar apoi m-am întors motivată de unele promisiuni care s-au dovedit a fi zadarnice.

  A început cu abuzul verbal, a urmat abuzul psihic şi, în cele din urmă, s-a ajuns la abuz fizic. Dacă plecam, mă urmărea. Dacă era într-o criză de mânie şi încercam să ies din casă, mă oprea. Într-o seară, când m-a ameninţat că mă va omorî şi chiar mi-a descris modul în care plănuia să o facă, m-a privit în ochi şi a spus: „Nu este o ameninţare, este o promisiune.” Atunci mi-am dat seama că eram într-o situaţie gravă.

  Nu am reuşit să dorm foarte mult din cauza fricii, dar şi pentru că mă rugam. Am spus: Doamne, sunt a Ta. Nu ştiu ce să fac şi îmi este teamă. Dacă Tu doreşti să rămân în această căsătorie, te rog, fă-o normală. Dar dacă Tu doreşti ca eu să plec, atunci arată-mi calea.

  În cele din urmă, am reuşit să dorm puţin. Când m-am trezit, totul era altfel. Am simţit o pace uimitoare şi aveam certitudinea că trebuie să plec. Nu am mai stat să mă gândesc nici măcar o clipă. M-am simţit înconjurată de Dumnezeu şi de dragostea Sa şi El mi-a arătat pas cu pas ce trebuia să fac. În acea zi am plecat şi nu m-am mai întors niciodată. Eram liberă.

  După o perioadă de vindecare, am întâlnit un bărbat – când mă aşteptam cel mai puţin – pe care ştiu că Dumnezeu l-a pus deoparte pentru mine. Soţul meu minunat, Steven, este iubirea vieţii mele şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru el în fiecare zi. Suntem căsătoriţi de mai bine de douăzeci de ani – cei mai frumoşi ani ai vieţii mele. Pentru mine este foarte important, deoarece eu am crescut într-un cămin creştin, cu cei mai buni părinţi şi cea mai bună soră. De mică am simţit foarte multă iubire.

  Ştiu că Dumnezeu nu a vrut ca eu să trec prin acea experienţă dureroasă din căsătoria anterioară, totuşi El a fost întotdeauna cu mine şi m-a ajutat când L-am chemat. În dimineaţa în care am ieşit din acea căsătorie abuzivă am simţit că Isus îmi cere să Îl iau de mână şi să Îl urmez. Aşa am făcut, şi El mi-a dat o viaţă nouă, plină de pace şi bucurie. Mâinile Sale sunt întinse spre toţi copiii Săi.

  Vei avea încredere în El să îi dai astăzi viaţa ta? Va fi cea mai bună decizie pe care ai putea să o iei.

  Jean Dozier Davey

  Nu este o amenințare, este o promisiune - 2020. În dimineaţa în care am ieşit din acea căsătorie abuzivă am simţit că Isus îmi cere să Îl iau de mână şi să Îl urmez. Aşa am făcut, şi El mi-a dat o viaţă nouă, plină de pace şi bucurie. Mâinile Sale sunt întinse spre toţi copiii Săi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...