Nu este o amenințare, este o promisiune

  Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! – Romani 15:13

  În ultimii cinci ani, lucrurile se înrăutăţiseră din ce în ce mai mult. Înainte de a mă căsători cu el, am văzut unele semne, dar le-am ignorat. De multe ori l-am părăsit, dar apoi m-am întors motivată de unele promisiuni care s-au dovedit a fi zadarnice.

  A început cu abuzul verbal, a urmat abuzul psihic şi, în cele din urmă, s-a ajuns la abuz fizic. Dacă plecam, mă urmărea. Dacă era într-o criză de mânie şi încercam să ies din casă, mă oprea. Într-o seară, când m-a ameninţat că mă va omorî şi chiar mi-a descris modul în care plănuia să o facă, m-a privit în ochi şi a spus: „Nu este o ameninţare, este o promisiune.” Atunci mi-am dat seama că eram într-o situaţie gravă.

  Nu am reuşit să dorm foarte mult din cauza fricii, dar şi pentru că mă rugam. Am spus: Doamne, sunt a Ta. Nu ştiu ce să fac şi îmi este teamă. Dacă Tu doreşti să rămân în această căsătorie, te rog, fă-o normală. Dar dacă Tu doreşti ca eu să plec, atunci arată-mi calea.

  În cele din urmă, am reuşit să dorm puţin. Când m-am trezit, totul era altfel. Am simţit o pace uimitoare şi aveam certitudinea că trebuie să plec. Nu am mai stat să mă gândesc nici măcar o clipă. M-am simţit înconjurată de Dumnezeu şi de dragostea Sa şi El mi-a arătat pas cu pas ce trebuia să fac. În acea zi am plecat şi nu m-am mai întors niciodată. Eram liberă.

  După o perioadă de vindecare, am întâlnit un bărbat – când mă aşteptam cel mai puţin – pe care ştiu că Dumnezeu l-a pus deoparte pentru mine. Soţul meu minunat, Steven, este iubirea vieţii mele şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru el în fiecare zi. Suntem căsătoriţi de mai bine de douăzeci de ani – cei mai frumoşi ani ai vieţii mele. Pentru mine este foarte important, deoarece eu am crescut într-un cămin creştin, cu cei mai buni părinţi şi cea mai bună soră. De mică am simţit foarte multă iubire.

  Ştiu că Dumnezeu nu a vrut ca eu să trec prin acea experienţă dureroasă din căsătoria anterioară, totuşi El a fost întotdeauna cu mine şi m-a ajutat când L-am chemat. În dimineaţa în care am ieşit din acea căsătorie abuzivă am simţit că Isus îmi cere să Îl iau de mână şi să Îl urmez. Aşa am făcut, şi El mi-a dat o viaţă nouă, plină de pace şi bucurie. Mâinile Sale sunt întinse spre toţi copiii Săi.

  Vei avea încredere în El să îi dai astăzi viaţa ta? Va fi cea mai bună decizie pe care ai putea să o iei.

  Jean Dozier Davey

  Nu este o amenințare, este o promisiune - 2020. În dimineaţa în care am ieşit din acea căsătorie abuzivă am simţit că Isus îmi cere să Îl iau de mână şi să Îl urmez. Aşa am făcut, şi El mi-a dat o viaţă nouă, plină de pace şi bucurie. Mâinile Sale sunt întinse spre toţi copiii Săi.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...