Câteva lecții din călătoria cu autobuzul

  Iată, Eu sunt cu tine; te voi păzi pretutindeni pe unde vei merge şi te voi aduce înapoi în ţara aceasta, căci nu te voi părăsi până nu voi împlini ce-ţi spun. – Geneza 28:15

  După doar două săptămâni într-o altă ţară, am hotărât să particip la ora de rugăciune de miercuri seara. Dar mi-am dat seama că era posibil ca autobuzul să fi trecut deja prin staţia cea mai apropiată de casa mea, aşa că am început să alerg spre altă staţie. Deşi am ajuns aproape la timp, autobuzul a plecat fără mine. Acum trebuia să-l aştept pe următorul încă douăzeci de minute. Era aproape ora şapte, mai erau doar câteva minute până la începerea orei de rugăciune.

  După estimările mele, aş fi întârziat doar câteva minute dacă reuşeam să prind următorul autobuz. Ghidată de GPS-ul de pe telefonul mobil, am alergat până am ajuns pe o stradă foarte aglomerată. Eram la doar câţiva metri de staţia de autobuz, dar nu ştiam cum să trec strada pentru a ajunge acolo. Am observat o pasarelă puţin mai în faţă. Mergând pe acolo, am ajuns în staţie, dar nu era cea bună. De acolo am mers în altă staţie, dar nici aceasta nu era cea bună. Am observat o altă staţie vizavi de un sens giratoriu, dar nu era nicio trecere de pietoni, aşa că, până să traversez, am pierdut alt autobuz. Am continuat să sper şi am urcat în următorul autobuz, gândindu-mă: Dacă întâlnirea din această seară este ca cele din Caraibe, cu siguranţă va începe târziu. Dar, pentru că nu am coborât în staţia în care trebuia, am fost nevoită să merg pe jos o distanţă destul de mare până la biserică, unde am ajuns în cele din urmă la 19:52.

  M-am îndreptat spre casă. Pentru că mai aveam doar 5% baterie, biletul electronic de autobuz nu mi se încărca, aşa că am plătit taxa de 2,80 lire. În cele din urmă s-a încărcat şi biletul pe mobil. I-am arătat şoferului şi l-am întrebat dacă putea să îmi returneze banii, dar răspunsul lui a fost negativ. Uite aşa, m-am întors acasă fără să fi participat la ora de rugăciune şi după o „aventură neaşteptată”, care m-a costat 2,80 lire sterline!

  Chiar când coboram din autobuz, şoferul mi-a spus: „Uite, aici sunt banii. De data asta ţi-i înapoiez.” Am zâmbit spunând în sinea mea: Nu am ajuns la ora de rugăciune, dar am primit har! Apoi, o doamnă care urcase în autobuzul greşit mi-a cerut să îi arăt drumul şi am putut să o ajut. În acea seară, am aflat că nu eram singura care trecea prin luptele şi provocările de a trăi într-o ţară străină, dar că puteam fi o binecuvântare pentru alţii. Am mai descoperit că Dumnezeu este cu noi oriunde am fi şi oriunde ne-am îndrepta în viaţă.


  Kimasha P. Williams

  Câteva lecții din călătoria cu autobuzul - 2020. În acea seară, am aflat că nu eram singura care trecea prin luptele şi provocările de a trăi într-o ţară străină, dar că puteam fi o binecuvântare pentru alţii. Am mai descoperit că Dumnezeu este cu noi oriunde am fi şi oriunde ne-am îndrepta în viaţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...