Articolul precedentIsten hív
  Articolul următorMonumentul creațiunii

  Invitația

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” – Isaia 30:21

  În 1995, Departamentul Misiunea Femeii s-a implicat în lucrarea bisericii din Ghana. Acest departament novice de la sediul bisericii noastre avea nevoie de lideri care să poată îndeplini noile responsabilităţi. Ca lider în zona mea, am contribuit şi eu la pregătirile pentru inaugurarea noului departament trimiţând invitaţii pentru acest eveniment important. Cam în această perioadă stăruiam în rugăciune pentru o problemă personală. Îmi doream ca fiul meu să poată studia pedagogia la un colegiu creştin, dar nu ştiam cum s-ar fi putut împlini această dorinţă a mea. Am continuat să mă rog pentru acest lucru inclusiv în momentele în care împărţeam invitaţii pentru evenimentul destinat doamnelor.

  Una dintre invitaţii i-am înmânat-o preşedintelui unui proiect misionar din apropiere. Eu şi pastorul E. O. Sackey am avut multe discuţii despre modul în care avea să se desfăşoare ceremonia de inaugurare. După ce am plecat din biroul lui, m-am îndreptat spre locul de desfăşurare a ceremoniei, dar am fost oprită de un gând puternic: Întoarce-te şi vorbeşte cu preşedintele despre studiile copilului tău.

  Oare Duhul Sfânt îmi vorbea? Am stat o clipă şi am meditat. Apoi m-am întors în biroul pastorului Sackey. Ajunsă acolo, i-am vorbit despre preocuparea mea şi despre provocările cu care mă confruntam în privinţa educaţiei fiului meu, dar şi despre dorinţa mea ca el să urmeze un colegiu creştin pentru a deveni profesor.

  – Niciodată nu este prea târziu pentru a face o schimbare, mi-a spus pastorul Sackey.

  Am stat o clipă şi m-am gândit: Are dreptate. Nu este niciodată prea târziu în viaţă pentru a face o schimbare. Trebuie doar să ascultăm glasul lui Dumnezeu, să acceptăm adevărul şi apoi să acţionăm. Dumnezeu va purta de grijă pentru restul. Isus te aşteaptă să te pocăieşti şi să ai o inimă dornică de a se întoarce la El.

  Pastorul m-a îndrumat spre biroul de unde puteam primi mai multe informaţii legate de obiectul rugăciunii mele, care mă împovăra atât de mult. Câteva luni mai târziu, fiul meu a fost contactat de cineva de la colegiul creştin, pentru a merge la un interviu, şi a fost acceptat să înveţe acolo. Doi ani mai târziu, a fost botezat de pastorul Kwabena Twum.

  Duhul Sfânt, care mi-a vorbit când împărţeam acele invitaţii, ne adresează fiecăreia o invitaţie. El ne cheamă să participăm la ospăţ împreună cu Isus Hristos şi cu toţi copiii Săi răscumpăraţi, pe care El îi va duce acasă. Acolo vom fi împreună cu Isus şi nu ne vom mai despărţi niciodată.


  Charlotte Osei-Agyeman

  Invitația - 2020. Duhul Sfânt, care mi-a vorbit când împărţeam acele invitaţii, ne adresează fiecăreia o invitaţie. El ne cheamă să participăm la ospăţ împreună cu Isus Hristos şi cu toţi copiii Săi răscumpăraţi, pe care El îi va duce acasă. Acolo vom fi împreună cu Isus şi nu ne vom mai despărţi niciodată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...