Articolul precedentIsten hív
  Articolul următorMonumentul creațiunii

  Invitația

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” – Isaia 30:21

  În 1995, Departamentul Misiunea Femeii s-a implicat în lucrarea bisericii din Ghana. Acest departament novice de la sediul bisericii noastre avea nevoie de lideri care să poată îndeplini noile responsabilităţi. Ca lider în zona mea, am contribuit şi eu la pregătirile pentru inaugurarea noului departament trimiţând invitaţii pentru acest eveniment important. Cam în această perioadă stăruiam în rugăciune pentru o problemă personală. Îmi doream ca fiul meu să poată studia pedagogia la un colegiu creştin, dar nu ştiam cum s-ar fi putut împlini această dorinţă a mea. Am continuat să mă rog pentru acest lucru inclusiv în momentele în care împărţeam invitaţii pentru evenimentul destinat doamnelor.

  Una dintre invitaţii i-am înmânat-o preşedintelui unui proiect misionar din apropiere. Eu şi pastorul E. O. Sackey am avut multe discuţii despre modul în care avea să se desfăşoare ceremonia de inaugurare. După ce am plecat din biroul lui, m-am îndreptat spre locul de desfăşurare a ceremoniei, dar am fost oprită de un gând puternic: Întoarce-te şi vorbeşte cu preşedintele despre studiile copilului tău.

  Oare Duhul Sfânt îmi vorbea? Am stat o clipă şi am meditat. Apoi m-am întors în biroul pastorului Sackey. Ajunsă acolo, i-am vorbit despre preocuparea mea şi despre provocările cu care mă confruntam în privinţa educaţiei fiului meu, dar şi despre dorinţa mea ca el să urmeze un colegiu creştin pentru a deveni profesor.

  – Niciodată nu este prea târziu pentru a face o schimbare, mi-a spus pastorul Sackey.

  Am stat o clipă şi m-am gândit: Are dreptate. Nu este niciodată prea târziu în viaţă pentru a face o schimbare. Trebuie doar să ascultăm glasul lui Dumnezeu, să acceptăm adevărul şi apoi să acţionăm. Dumnezeu va purta de grijă pentru restul. Isus te aşteaptă să te pocăieşti şi să ai o inimă dornică de a se întoarce la El.

  Pastorul m-a îndrumat spre biroul de unde puteam primi mai multe informaţii legate de obiectul rugăciunii mele, care mă împovăra atât de mult. Câteva luni mai târziu, fiul meu a fost contactat de cineva de la colegiul creştin, pentru a merge la un interviu, şi a fost acceptat să înveţe acolo. Doi ani mai târziu, a fost botezat de pastorul Kwabena Twum.

  Duhul Sfânt, care mi-a vorbit când împărţeam acele invitaţii, ne adresează fiecăreia o invitaţie. El ne cheamă să participăm la ospăţ împreună cu Isus Hristos şi cu toţi copiii Săi răscumpăraţi, pe care El îi va duce acasă. Acolo vom fi împreună cu Isus şi nu ne vom mai despărţi niciodată.


  Charlotte Osei-Agyeman

  Invitația - 2020. Duhul Sfânt, care mi-a vorbit când împărţeam acele invitaţii, ne adresează fiecăreia o invitaţie. El ne cheamă să participăm la ospăţ împreună cu Isus Hristos şi cu toţi copiii Săi răscumpăraţi, pe care El îi va duce acasă. Acolo vom fi împreună cu Isus şi nu ne vom mai despărţi niciodată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...