Fairbanks

  Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. – 1 Corinteni 2:9

  În luna februarie, eu şi soţul meu l-am vizitat pe fiul nostru şi familia lui, care locuiesc în Alaska. Garrick şi Stephanie şi-au luat câteva zile libere de la serviciu şi am mers cu toţii spre Fairbanks, la aproape două sute de kilometri nord de Cercul Arctic.

  Am petrecut momente speciale împreună, iar aceasta a fost ocazia perfectă să vizităm parcul pentru copii din Ice Alaska. Nepotul nostru de patru anişori, Derion, s-a dat pe toboganele din blocuri de gheaţă şi a alergat multă vreme pe terenul îngheţat; nepoata noastră, Avril, de aproape doi ani, a salutat un lup sculptat din gheaţă. Vălul de ceaţă s-a ridicat şi a dezvăluit frumuseţea munţilor înfăşuraţi în zăpadă şi a copacilor cuprinşi de brumă. Apoi a venit vremea să prânzim. Am fost de-a dreptul încântată când am aflat că legumele şi verdeţurile servite erau proaspete, cultivate în căldura solariilor geotermale. Fiecare şi-a comandat câte o supă de roşii cu busuioc. În timp ce aşteptam să fim serviţi, am încercat să găsim modalităţi de a-i amuza pe copii. Ne-au atras atenţia câteva trofee autohtone de vânătoare.

  – Ce este acolo? a întrebat-o Garrick pe Avril.

  – Bu, a anunţat ea, privind către un karibu.

  – Iar ăla e un elan, a proclamat Derion, arătând cu degetul spre un alt perete.

  – Şi aceea ce este? am întrebat eu, arătând spre o blană de urs de pe tavanul de lemn.

  – Un urs zburător, a răspuns Derion imediat.

  Uneori îmi este greu să îmi imaginez Cerul. Viziunea lui Ioan din Apocalipsa nu mi se pare logică. Dar, asemenea nepotului meu, care a acceptat fără întrebări ideea unui urs zburător – idee care este demontată de întâlnirile lui cu urşii reali -, probabil că ar trebui să accept şi eu frumuseţea, grija şi dragostea pe care le descopăr în Biblie. Meditând la acel memorabil sfârşit de săptămână din Fairbanks, îl privesc ca pe o pregustare a realităţii de atunci, când voi sta pe malurile râului vieţii. Îmi amintesc de Derion patinând pe gheaţă şi tânjesc să îi văd pe cei dragi ai mei la marea de cristal. Când îmi amintesc de Avril, care s-a împrietenit cu un carnivor foarte mare, mă gândesc la lupul şi la mielul care se vor juca împreună. Bruma strălucitoare mă face să tânjesc să intru pe porţile de mărgăritar. Când îmi amintesc de supa aceea delicioasă, anticipez cu nerăbdare festinul cu fructele pomului vieţii.


  Denise Dick Herr

  Fairbanks - 2020. Meditând la acel memorabil sfârşit de săptămână din Fairbanks, îl privesc ca pe o pregustare a realităţii de atunci, când voi sta pe malurile râului vieţii. Îmi amintesc de Derion patinând pe gheaţă şi tânjesc să îi văd pe cei dragi ai mei la marea de cristal.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...