Fairbanks

  Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. – 1 Corinteni 2:9

  În luna februarie, eu şi soţul meu l-am vizitat pe fiul nostru şi familia lui, care locuiesc în Alaska. Garrick şi Stephanie şi-au luat câteva zile libere de la serviciu şi am mers cu toţii spre Fairbanks, la aproape două sute de kilometri nord de Cercul Arctic.

  Am petrecut momente speciale împreună, iar aceasta a fost ocazia perfectă să vizităm parcul pentru copii din Ice Alaska. Nepotul nostru de patru anişori, Derion, s-a dat pe toboganele din blocuri de gheaţă şi a alergat multă vreme pe terenul îngheţat; nepoata noastră, Avril, de aproape doi ani, a salutat un lup sculptat din gheaţă. Vălul de ceaţă s-a ridicat şi a dezvăluit frumuseţea munţilor înfăşuraţi în zăpadă şi a copacilor cuprinşi de brumă. Apoi a venit vremea să prânzim. Am fost de-a dreptul încântată când am aflat că legumele şi verdeţurile servite erau proaspete, cultivate în căldura solariilor geotermale. Fiecare şi-a comandat câte o supă de roşii cu busuioc. În timp ce aşteptam să fim serviţi, am încercat să găsim modalităţi de a-i amuza pe copii. Ne-au atras atenţia câteva trofee autohtone de vânătoare.

  – Ce este acolo? a întrebat-o Garrick pe Avril.

  – Bu, a anunţat ea, privind către un karibu.

  – Iar ăla e un elan, a proclamat Derion, arătând cu degetul spre un alt perete.

  – Şi aceea ce este? am întrebat eu, arătând spre o blană de urs de pe tavanul de lemn.

  – Un urs zburător, a răspuns Derion imediat.

  Uneori îmi este greu să îmi imaginez Cerul. Viziunea lui Ioan din Apocalipsa nu mi se pare logică. Dar, asemenea nepotului meu, care a acceptat fără întrebări ideea unui urs zburător – idee care este demontată de întâlnirile lui cu urşii reali -, probabil că ar trebui să accept şi eu frumuseţea, grija şi dragostea pe care le descopăr în Biblie. Meditând la acel memorabil sfârşit de săptămână din Fairbanks, îl privesc ca pe o pregustare a realităţii de atunci, când voi sta pe malurile râului vieţii. Îmi amintesc de Derion patinând pe gheaţă şi tânjesc să îi văd pe cei dragi ai mei la marea de cristal. Când îmi amintesc de Avril, care s-a împrietenit cu un carnivor foarte mare, mă gândesc la lupul şi la mielul care se vor juca împreună. Bruma strălucitoare mă face să tânjesc să intru pe porţile de mărgăritar. Când îmi amintesc de supa aceea delicioasă, anticipez cu nerăbdare festinul cu fructele pomului vieţii.


  Denise Dick Herr

  Fairbanks - 2020. Meditând la acel memorabil sfârşit de săptămână din Fairbanks, îl privesc ca pe o pregustare a realităţii de atunci, când voi sta pe malurile râului vieţii. Îmi amintesc de Derion patinând pe gheaţă şi tânjesc să îi văd pe cei dragi ai mei la marea de cristal.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...