Articolul precedentTökéletesség a végcél
  Articolul următorTotul a fost creat pentru om

  Fața Lui minunată

  Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! – 1 Cronici 16:11

  Cântam împreună cu biserica imnul „Turn Your Eyes Upon Jesus” (Întoarce-ţi ochii spre Isus, n.tr.) şi am ajuns la versul care spune „priveşte la faţa Lui minunată”. Atunci mi-a venit în minte o întrebare: Cum pot să fac acest lucru? Această întrebare a stăruit în mintea mea de atunci încoace.

  Un mod în care Îi putem vedea faţa este citind Cuvântul Său. Dragostea lui Isus este întreţesută în toate relatările biblice despre modul în care El se raporta la copiii Săi în trecut – şi chiar şi astăzi. Medităm la cuvintele de încurajare, de inspirare şi de sfat pe care El le rosteşte. Ne amintim cum vindeca bolnavii, cum învia morţii şi alunga demonii. Făcând acest lucru, noi vedem faţa iubitoare, plină de grijă şi de milă a Mântuitorului. Jertfa Lui supremă pe cruce şi făgăduinţa întoarcerii ne demonstrează dragostea Sa veşnică.

  Atunci când ne luăm timp să ne bucurăm de opera mâinii Lui şi de frumuseţea naturii putem vedea faţa unui Creator inteligent. Zilele trecute, în timp ce mă plimbam pe o potecă, am văzut mai multe flori sălbatice. Fiecare avea o formă diferită şi o culoare diferită a petalelor şi a frunzelor, descoperindu-mi faţa Celui care iubeşte diversitatea şi detaliile.

  Cerul nopţii cu luna în diversele sale etape şi cu nenumăratele stele ne arată vastitatea puterii creatoare a lui Dumnezeu. Micuţele lumini ale licuricilor care străpung întunericul îmi aduc zâmbetul pe buze. Făpturile create de El – de la cel mai mic fluturaş şi cea mai gingaşă vrăbiuţă până la maiestosul vultur, până la creaturile mării şi uriaşul elefant – toate ne arată o faţă care preţuieşte adaptabilitatea, graţia şi caracterul practic al lucrurilor.

  Şi oamenii din jur îmi arată faţa lui Isus. Cuvintele pline de compasiune rostite într-o situaţie de criză, privirea aprobatoare pentru un lucru bine făcut şi loialitatea unui prieten în situaţii nesigure reflectă faţa Lui. îngrijitorii care uneori îşi neglijează propriile nevoi pentru a face viaţa mai bună pentru pacienţii lor; cei care dau din ceea ce au pentru a-i hrăni pe săraci şi alţii care îi îmbracă pe sărmani sau simt nevoia celor care nu şi-ar putea-o îndeplini ei înşişi – cu toţii îl imită pe El. Cei care fac mai mult decât pot pentru a uşura povara unui străin, martirii şi apărătorii care se pun în calea pericolului pentru a ne oferi libertate, cu toţii oglindesc faţa lui Isus. Noi ce reflectăm astăzi şi în fiecare zi? Văd ceilalţi faţa lui Isus în noi?


  Marian M. Hart-Gay

  Fața Lui minunată - 2020. Cei care fac mai mult decât pot pentru a uşura povara unui străin, martirii şi apărătorii care se pun în calea pericolului pentru a ne oferi libertate, cu toţii oglindesc faţa lui Isus. Noi ce reflectăm astăzi şi în fiecare zi? Văd ceilalţi faţa lui Isus în noi?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...