Articolul precedentTökéletesség a végcél
  Articolul următorTotul a fost creat pentru om

  Fața Lui minunată

  Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! – 1 Cronici 16:11

  Cântam împreună cu biserica imnul „Turn Your Eyes Upon Jesus” (Întoarce-ţi ochii spre Isus, n.tr.) şi am ajuns la versul care spune „priveşte la faţa Lui minunată”. Atunci mi-a venit în minte o întrebare: Cum pot să fac acest lucru? Această întrebare a stăruit în mintea mea de atunci încoace.

  Un mod în care Îi putem vedea faţa este citind Cuvântul Său. Dragostea lui Isus este întreţesută în toate relatările biblice despre modul în care El se raporta la copiii Săi în trecut – şi chiar şi astăzi. Medităm la cuvintele de încurajare, de inspirare şi de sfat pe care El le rosteşte. Ne amintim cum vindeca bolnavii, cum învia morţii şi alunga demonii. Făcând acest lucru, noi vedem faţa iubitoare, plină de grijă şi de milă a Mântuitorului. Jertfa Lui supremă pe cruce şi făgăduinţa întoarcerii ne demonstrează dragostea Sa veşnică.

  Atunci când ne luăm timp să ne bucurăm de opera mâinii Lui şi de frumuseţea naturii putem vedea faţa unui Creator inteligent. Zilele trecute, în timp ce mă plimbam pe o potecă, am văzut mai multe flori sălbatice. Fiecare avea o formă diferită şi o culoare diferită a petalelor şi a frunzelor, descoperindu-mi faţa Celui care iubeşte diversitatea şi detaliile.

  Cerul nopţii cu luna în diversele sale etape şi cu nenumăratele stele ne arată vastitatea puterii creatoare a lui Dumnezeu. Micuţele lumini ale licuricilor care străpung întunericul îmi aduc zâmbetul pe buze. Făpturile create de El – de la cel mai mic fluturaş şi cea mai gingaşă vrăbiuţă până la maiestosul vultur, până la creaturile mării şi uriaşul elefant – toate ne arată o faţă care preţuieşte adaptabilitatea, graţia şi caracterul practic al lucrurilor.

  Şi oamenii din jur îmi arată faţa lui Isus. Cuvintele pline de compasiune rostite într-o situaţie de criză, privirea aprobatoare pentru un lucru bine făcut şi loialitatea unui prieten în situaţii nesigure reflectă faţa Lui. îngrijitorii care uneori îşi neglijează propriile nevoi pentru a face viaţa mai bună pentru pacienţii lor; cei care dau din ceea ce au pentru a-i hrăni pe săraci şi alţii care îi îmbracă pe sărmani sau simt nevoia celor care nu şi-ar putea-o îndeplini ei înşişi – cu toţii îl imită pe El. Cei care fac mai mult decât pot pentru a uşura povara unui străin, martirii şi apărătorii care se pun în calea pericolului pentru a ne oferi libertate, cu toţii oglindesc faţa lui Isus. Noi ce reflectăm astăzi şi în fiecare zi? Văd ceilalţi faţa lui Isus în noi?


  Marian M. Hart-Gay

  Fața Lui minunată - 2020. Cei care fac mai mult decât pot pentru a uşura povara unui străin, martirii şi apărătorii care se pun în calea pericolului pentru a ne oferi libertate, cu toţii oglindesc faţa lui Isus. Noi ce reflectăm astăzi şi în fiecare zi? Văd ceilalţi faţa lui Isus în noi?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...