Articolul precedentGyőzni kell Isten ereje által
  Articolul următorToate erau foarte bune

  Cum să-ți faci patul

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Îmi amintesc de parcă s-ar fi întâmplat chiar ieri de momentele când mă certam cu tatăl meu pentru că nu ştiam cum să îmi fac patul. Trebuie să ştiţi că tatăl meu avea gândire de soldat, deşi nu făcea parte din armată. În primul rând, trebuia luat totul de pe pat şi apoi aşezat la locul lui, foarte ordonat. Dacă ascultai cu băgare de seamă, cred că puteai auzi patul gemând: „Te rog, nu mă mai trage şi aranja atâta!” Tata voia să poată arunca o monedă pe patul proaspăt făcut şi aceasta să sară înapoi în sus de pe saltea. Acea monedă trebuia să se transforme într-o gimnastă, făcând tumbe şi salturi. Nu mă deranja deloc faptul că patul trebuia să se transforme într-o trambulină, dar nu eram de acord cu metoda de a ajunge la produsul final.

  De asemenea, nu mă deranja deloc să îi arăt tatălui meu o altă metodă de a face patul. În loc să iau cearşaful şi tot ce era pe el, eu doar le întindeam foarte bine şi apoi verificam pe margini, aranjam totul astfel încât moneda să sară ca o minge… Şi atunci mă umpleam de mândrie, cam câtă încăpea intr-un copil de opt ani. Entuziasmul meu era însă frânat de privirea foarte îngrijorată şi confuză a tatălui meu. Într-o zi, el mi-a spus nişte cuvinte care au schimbat modul în care fac lucrurile până în ziua de astăzi: „Renee, nu este vorba de rezultatul final, ci de proces.”

  Împărăteasa Estera a înţeles procesul. Când viaţa poporului ei atârna de fiecare mişcare a ei, ea nu a mers direct la împărat să îi ceară ajutorul. În schimb, s-a rugat şi a postit timp de trei zile, s-a îmbrăcat în ţinuta imperială şi apoi a mers la împărat. Chiar şi atunci când el i-a spus: „Chiar dacă ai cere jumătate din împărăţie”, ea nu s-a grăbit să ceară capul lui Haman, duşmanul ei, ci i-a invitat pe Haman şi pe împărat la un ospăţ. Estera a înţeles cultura Orientului Mijlociu şi a ştiut că era o insultă să sari direct în mijlocul problemei. Întotdeauna trebuia să tatonezi terenul, să vorbeşti despre vreme, despre familie şi poate despre ce se mai întâmplă, iar la final puteai aborda subiectul cu mult tact. Ea ştia că ar fi fost nepoliticos să ceară direct ce dorea. Dumnezeu a salvat poporul evreu pentru că Estera a urmat îndeaproape etapele acestui proces.

  Unele dintre noi poate ne dorim totul acum sau cât se poate de repede. Când suntem ispitite să fim nerăbdătoare, să nu uităm că toate lucrurile lucrează împreună spre bine (vezi Romani 8:28). Şi „toate lucrurile” înseamnă fiecare parte a acestui proces, nu doar moneda care face salturi şi tumbe.


  D. Renee Mobley

  Cum să-ți faci patul - 2020. Unele dintre noi poate ne dorim totul acum sau cât se poate de repede. Când suntem ispitite să fim nerăbdătoare, să nu uităm că toate lucrurile lucrează împreună spre bine. Şi „toate lucrurile” înseamnă fiecare parte a acestui proces, nu doar moneda care face salturi şi tumbe.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...