Articolul precedentGyőzni kell Isten ereje által
  Articolul următorToate erau foarte bune

  Cum să-ți faci patul

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Îmi amintesc de parcă s-ar fi întâmplat chiar ieri de momentele când mă certam cu tatăl meu pentru că nu ştiam cum să îmi fac patul. Trebuie să ştiţi că tatăl meu avea gândire de soldat, deşi nu făcea parte din armată. În primul rând, trebuia luat totul de pe pat şi apoi aşezat la locul lui, foarte ordonat. Dacă ascultai cu băgare de seamă, cred că puteai auzi patul gemând: „Te rog, nu mă mai trage şi aranja atâta!” Tata voia să poată arunca o monedă pe patul proaspăt făcut şi aceasta să sară înapoi în sus de pe saltea. Acea monedă trebuia să se transforme într-o gimnastă, făcând tumbe şi salturi. Nu mă deranja deloc faptul că patul trebuia să se transforme într-o trambulină, dar nu eram de acord cu metoda de a ajunge la produsul final.

  De asemenea, nu mă deranja deloc să îi arăt tatălui meu o altă metodă de a face patul. În loc să iau cearşaful şi tot ce era pe el, eu doar le întindeam foarte bine şi apoi verificam pe margini, aranjam totul astfel încât moneda să sară ca o minge… Şi atunci mă umpleam de mândrie, cam câtă încăpea intr-un copil de opt ani. Entuziasmul meu era însă frânat de privirea foarte îngrijorată şi confuză a tatălui meu. Într-o zi, el mi-a spus nişte cuvinte care au schimbat modul în care fac lucrurile până în ziua de astăzi: „Renee, nu este vorba de rezultatul final, ci de proces.”

  Împărăteasa Estera a înţeles procesul. Când viaţa poporului ei atârna de fiecare mişcare a ei, ea nu a mers direct la împărat să îi ceară ajutorul. În schimb, s-a rugat şi a postit timp de trei zile, s-a îmbrăcat în ţinuta imperială şi apoi a mers la împărat. Chiar şi atunci când el i-a spus: „Chiar dacă ai cere jumătate din împărăţie”, ea nu s-a grăbit să ceară capul lui Haman, duşmanul ei, ci i-a invitat pe Haman şi pe împărat la un ospăţ. Estera a înţeles cultura Orientului Mijlociu şi a ştiut că era o insultă să sari direct în mijlocul problemei. Întotdeauna trebuia să tatonezi terenul, să vorbeşti despre vreme, despre familie şi poate despre ce se mai întâmplă, iar la final puteai aborda subiectul cu mult tact. Ea ştia că ar fi fost nepoliticos să ceară direct ce dorea. Dumnezeu a salvat poporul evreu pentru că Estera a urmat îndeaproape etapele acestui proces.

  Unele dintre noi poate ne dorim totul acum sau cât se poate de repede. Când suntem ispitite să fim nerăbdătoare, să nu uităm că toate lucrurile lucrează împreună spre bine (vezi Romani 8:28). Şi „toate lucrurile” înseamnă fiecare parte a acestui proces, nu doar moneda care face salturi şi tumbe.


  D. Renee Mobley

  Cum să-ți faci patul - 2020. Unele dintre noi poate ne dorim totul acum sau cât se poate de repede. Când suntem ispitite să fim nerăbdătoare, să nu uităm că toate lucrurile lucrează împreună spre bine. Şi „toate lucrurile” înseamnă fiecare parte a acestui proces, nu doar moneda care face salturi şi tumbe.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...