Articolul precedentVégezd a dolgodat!
  Articolul următorPăcatul originar

  O bătaie ușoară în geamul meu

  Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă şi întăritura mea! – Psalmii 18:2

  Era o dimineaţă frumoasă de Sabat şi am pornit spre biserică. Eram fericită şi aşteptam cu nerăbdare părtăşia cu sfinţii lui Dumnezeu. Mergând cu maşina pe autostrada aglomerată, fredonam cântece de laudă şi mă gândeam ce încântată sunt să merg la biserică.

  La un moment dat, am ajuns la un semafor. Atunci am auzit o bătaie uşoară în geamul meu. Am ezitat să îl deschid. Apoi am simţit îndemnul să deschid totuşi. O voce îmi spunea să deschid, aşa că am ascultat.

  Un bărbat cu o voce plăcută, care era pe o bicicletă, mi-a spus blând: „Se pare că aveţi o problemă la maşină. Cred că vă curge ulei, apă sau antigel de la motor.” Mi-a sugerat să trag pe dreapta şi să verific motorul. „Mi-e teamă”, a adăugat el, „că, dacă veţi continua să mergeţi cu maşina, se va strica şi mai tare motorul.” Am mai făcut câţiva metri înainte de a opri pe dreapta pentru a verifica ce problemă era. Spre dezamăgirea mea, motorul era acoperit de antigel. Peste tot era numai antigel. Am spus: Doamne, ce să fac? Astăzi nu pot rezolva prea multe şi nu pot continua să merg la biserică, este prea departe.

  „Crede şi ascultă”, spun versurile unui imn. Am simţit îndemnul puternic de a crede şi a asculta „glasul” care acum îmi spunea să mă întorc. Aşa că am întors maşina şi am pornit spre casă. Dar, înainte de a ajunge acasă, maşina a început să îmi facă probleme. Motorul a început să meargă tot mai încet şi zgomotele puternice mă anunţau că era ceva destul de grav. La cinci minute de casă, motorul a început să scoată fum. Am oprit şi am sunat la serviciul de urgenţă. A venit un poliţist să mă ajute. Dumnezeu este milostiv şi plin de îndurare. El i-a dat înţelepciune acelui bărbat să îmi repare temporar maşina, astfel încât să pot ajunge acasă. Apoi a mers în spatele meu până acasă, pentru a se asigura că ajung cu bine.

  I-am mulţumit poliţistului şi Tatălui ceresc pentru aceasta. Dumnezeu a promis: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Cred că Domnul a trimis un înger în acea dimineaţă să mă salveze de la un accident grav care putea să aibă loc.


  Patricia Hines

  O bătaie ușoară în geamul meu - 2020. Dumnezeu a promis: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare”. Cred că Domnul a trimis un înger în acea dimineaţă să mă salveze de la un accident grav care putea să aibă loc.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...