Puterea minunată a rugăciunii

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Faptul că la tinereţe am mai fost şi plecată din biserică m-a ajutat să înţeleg că a face voia lui Dumnezeu este cea mai bună alegere. Am mai învăţat că puterea rugăciunii are efecte mai complexe decât şi-ar putea imagina mintea limitată, înţelepţii au încercat să facă speculaţii pe seama măreţei înţelepciuni a lui Dumnezeu. Dar nimeni nu poate descrie măreţia şi puterea Lui.

  Adesea mă rog pe parcursul zilei, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru minunatele Sale binecuvântări. Întotdeauna Îi cer să fiu pe aceeaşi frecvenţă cu El, concentrându-mă asupra Lui în cuvânt, în gând şi în fapte. Îl rog să mă ajute să le prezint semenilor caracterul Său plin de dragoste şi iertare. În special mă rog să fiu iertătoare – aşa cum El mă iartă în fiecare zi. Vreau să fiu plină de îndrăzneală în rugăciune şi laudă, vorbindu-le în acelaşi timp şi altora despre bunătatea Sa uimitoare.

  Nu vreau să fiu un creştin căldicel, fără o viaţă reală de rugăciune. Ah, dar când guşti şi vezi cât de bine este să fii iubit de Tatăl ceresc, cea mai bună alegere pe care o poţi face este să îi slujeşti Dumnezeului Preaînalt. După ce mi-am predat viaţa pe deplin lui Isus şi am simţit dragostea Sa necondiţionată, aceasta a fost mai mult decât îmi puteam imagina sau puteam spera vreodată. Duhul Său cel blând mi-a smerit inima şi m-a făcut în stare să ascult şi să fiu supusă. Recunosc, am căzut de mai multe ori. Dar, de fiecare dată, Dumnezeu Şi-a întins mâna iubitoare şi m-a iertat din nou, deşi nu meritam.

  Iertarea lui Dumnezeu mă face să îmi doresc şi mai mult să ascult de El. Eu cred că niciun creştin nu se poate ruga cu adevărat dacă nu caută să împlinească voia lui Dumnezeu. În umblarea mea mai strânsă cu El prin rugăciune, învăţ că nu există lacrimă pe care rugăciunea să nu o poată şterge. Nu există depresie pe care să nu o poată vindeca. Atunci când mă rog stăruitor, inima mea se înmoaie, greutăţile vieţii dispar şi poverile îmi sunt luate. În rugăciune este putere. Tocmai de aceea este atât de important, aşa cum scria şi Pavel în versetul de astăzi, să rămânem treji şi concentraţi, să ne rugăm în momente de prosperitate şi în încercări, în lumină şi în întuneric. Căci puterea minunată pe care Dumnezeu ne-o dăruieşte prin rugăciune ne va ajuta să-l înfrângem pe vrăjmaşul sufletelor noastre în numele minunat al lui Isus.


  Sylvia Giles Bennett

  Puterea minunată a rugăciunii - 2020. În umblarea mea mai strânsă cu El prin rugăciune, învăţ că nu există lacrimă pe care rugăciunea să nu o poată şterge. Nu există depresie pe care să nu o poată vindeca. Atunci când mă rog stăruitor, inima mea se înmoaie, greutăţile vieţii dispar şi poverile îmi sunt luate.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...