Puterea minunată a rugăciunii

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Faptul că la tinereţe am mai fost şi plecată din biserică m-a ajutat să înţeleg că a face voia lui Dumnezeu este cea mai bună alegere. Am mai învăţat că puterea rugăciunii are efecte mai complexe decât şi-ar putea imagina mintea limitată, înţelepţii au încercat să facă speculaţii pe seama măreţei înţelepciuni a lui Dumnezeu. Dar nimeni nu poate descrie măreţia şi puterea Lui.

  Adesea mă rog pe parcursul zilei, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru minunatele Sale binecuvântări. Întotdeauna Îi cer să fiu pe aceeaşi frecvenţă cu El, concentrându-mă asupra Lui în cuvânt, în gând şi în fapte. Îl rog să mă ajute să le prezint semenilor caracterul Său plin de dragoste şi iertare. În special mă rog să fiu iertătoare – aşa cum El mă iartă în fiecare zi. Vreau să fiu plină de îndrăzneală în rugăciune şi laudă, vorbindu-le în acelaşi timp şi altora despre bunătatea Sa uimitoare.

  Nu vreau să fiu un creştin căldicel, fără o viaţă reală de rugăciune. Ah, dar când guşti şi vezi cât de bine este să fii iubit de Tatăl ceresc, cea mai bună alegere pe care o poţi face este să îi slujeşti Dumnezeului Preaînalt. După ce mi-am predat viaţa pe deplin lui Isus şi am simţit dragostea Sa necondiţionată, aceasta a fost mai mult decât îmi puteam imagina sau puteam spera vreodată. Duhul Său cel blând mi-a smerit inima şi m-a făcut în stare să ascult şi să fiu supusă. Recunosc, am căzut de mai multe ori. Dar, de fiecare dată, Dumnezeu Şi-a întins mâna iubitoare şi m-a iertat din nou, deşi nu meritam.

  Iertarea lui Dumnezeu mă face să îmi doresc şi mai mult să ascult de El. Eu cred că niciun creştin nu se poate ruga cu adevărat dacă nu caută să împlinească voia lui Dumnezeu. În umblarea mea mai strânsă cu El prin rugăciune, învăţ că nu există lacrimă pe care rugăciunea să nu o poată şterge. Nu există depresie pe care să nu o poată vindeca. Atunci când mă rog stăruitor, inima mea se înmoaie, greutăţile vieţii dispar şi poverile îmi sunt luate. În rugăciune este putere. Tocmai de aceea este atât de important, aşa cum scria şi Pavel în versetul de astăzi, să rămânem treji şi concentraţi, să ne rugăm în momente de prosperitate şi în încercări, în lumină şi în întuneric. Căci puterea minunată pe care Dumnezeu ne-o dăruieşte prin rugăciune ne va ajuta să-l înfrângem pe vrăjmaşul sufletelor noastre în numele minunat al lui Isus.


  Sylvia Giles Bennett

  Puterea minunată a rugăciunii - 2020. În umblarea mea mai strânsă cu El prin rugăciune, învăţ că nu există lacrimă pe care rugăciunea să nu o poată şterge. Nu există depresie pe care să nu o poată vindeca. Atunci când mă rog stăruitor, inima mea se înmoaie, greutăţile vieţii dispar şi poverile îmi sunt luate.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...