Articolul precedentMindenekben megkísértetett
  Articolul următorÎndoiala

  Răspunsuri oportune la rugăciune

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Fiica noastră cea mică, Amy, călătorea împreună cu o prietenă în Africa de Sud. Ştiau foarte bine că eram cu totul împotriva unei activităţi pe care doreau să o facă. îmi era foarte teamă. Voiau să sară cu coarda (adică să facă bungee jumping) de pe un pod; de fapt, e vorba despre cel mai mare bungee jump din lume! Nu pot înţelege cum ar putea să îi placă cuiva o astfel de activitate, dar ele erau foarte hotărâte.

  M-am trezit foarte devreme într-o dimineaţă cu gândul la saltul cu coarda pe care avea să îl facă Amy, deşi nu ştiam pentru când era planificat. Totuşi, am început să mă rog ca ea să fie în siguranţă. Cam pe la ora cinci dimineaţa, când eu şi soţul meu tocmai ne trezeam, el a primit un mesaj pe telefon. Spunea aşa: „Bungee jump executat în siguranţă.” Am fost foarte recunoscători. Când m-am gândit la diferenţa de fus orar dintre Colorado şi Africa de Sud, mi-am dat seama că ele săriseră cu coarda înainte ca eu să mă rog pentru siguranţa lor. De îndată mi-a venit în gând prima parte a versetului de astăzi: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde.”

  În urmă cu câţiva ani am fost foarte îngrijorată de o altă activitate a unuia din copiii noştri. După o noapte de nesomn, m-am trezit devreme şi am mers în biroul soţului meu pentru devoţiune personală. Eram prea neliniştită pentru a mă putea concentra la ce citeam, aşa că am petrecut mare parte din timp în rugăciune. Îmi amintesc cu exactitate că nu mai puteam continua în starea în care eram, dacă El nu promitea să fie alături de mine şi să îmi dea o putere specială. Când am deschis ochii şi m-am uitat în Biblie, totul părea ca în ceaţă, în afară de un verset care se vedea foarte clar. Dacă aş fi căutat un verset de „mângâiere” în acea dimineaţă, m-aş fi uitat în Psalmii sau în Noul Testament. Dar acest verset era din Exodul 33:14, unde spune: „Domnul a răspuns: «Voi merge Eu însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.»” Nu cred că aş fi putut fi mângâiată mai mult nici măcar de o voce care să îmi vorbească cu glas tare. Am ştiut că Dumnezeu mă auzise şi răspunsese cererii mele de a primi prezenţa şi puterea Sa. În lunile următoare, El mi-a dat odihnă, şi situaţia a fost rezolvată.

  Îmi amintesc ce i-a spus Dumnezeu lui Isaia să îi transmită împăratului Ezechia: „Am auzit rugăciunea ta şi am văzut lacrimile tale” (Isaia 38:5). Dumnezeu aude, vede şi răspunde – nu întotdeauna imediat, dar întotdeauna la momentul potrivit. Ce Dumnezeu iubitor şi minunat!


  Sharon Oster

  Răspunsuri oportune la rugăciune - 2020. Nu cred că aş fi putut fi mângâiată mai mult nici măcar de o voce care să îmi vorbească cu glas tare. Am ştiut că Dumnezeu mă auzise şi răspunsese cererii mele de a primi prezenţa şi puterea Sa. În lunile următoare, El mi-a dat odihnă, şi situaţia a fost rezolvată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...