Articolul precedentMindenekben megkísértetett
  Articolul următorÎndoiala

  Răspunsuri oportune la rugăciune

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  Fiica noastră cea mică, Amy, călătorea împreună cu o prietenă în Africa de Sud. Ştiau foarte bine că eram cu totul împotriva unei activităţi pe care doreau să o facă. îmi era foarte teamă. Voiau să sară cu coarda (adică să facă bungee jumping) de pe un pod; de fapt, e vorba despre cel mai mare bungee jump din lume! Nu pot înţelege cum ar putea să îi placă cuiva o astfel de activitate, dar ele erau foarte hotărâte.

  M-am trezit foarte devreme într-o dimineaţă cu gândul la saltul cu coarda pe care avea să îl facă Amy, deşi nu ştiam pentru când era planificat. Totuşi, am început să mă rog ca ea să fie în siguranţă. Cam pe la ora cinci dimineaţa, când eu şi soţul meu tocmai ne trezeam, el a primit un mesaj pe telefon. Spunea aşa: „Bungee jump executat în siguranţă.” Am fost foarte recunoscători. Când m-am gândit la diferenţa de fus orar dintre Colorado şi Africa de Sud, mi-am dat seama că ele săriseră cu coarda înainte ca eu să mă rog pentru siguranţa lor. De îndată mi-a venit în gând prima parte a versetului de astăzi: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde.”

  În urmă cu câţiva ani am fost foarte îngrijorată de o altă activitate a unuia din copiii noştri. După o noapte de nesomn, m-am trezit devreme şi am mers în biroul soţului meu pentru devoţiune personală. Eram prea neliniştită pentru a mă putea concentra la ce citeam, aşa că am petrecut mare parte din timp în rugăciune. Îmi amintesc cu exactitate că nu mai puteam continua în starea în care eram, dacă El nu promitea să fie alături de mine şi să îmi dea o putere specială. Când am deschis ochii şi m-am uitat în Biblie, totul părea ca în ceaţă, în afară de un verset care se vedea foarte clar. Dacă aş fi căutat un verset de „mângâiere” în acea dimineaţă, m-aş fi uitat în Psalmii sau în Noul Testament. Dar acest verset era din Exodul 33:14, unde spune: „Domnul a răspuns: «Voi merge Eu însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.»” Nu cred că aş fi putut fi mângâiată mai mult nici măcar de o voce care să îmi vorbească cu glas tare. Am ştiut că Dumnezeu mă auzise şi răspunsese cererii mele de a primi prezenţa şi puterea Sa. În lunile următoare, El mi-a dat odihnă, şi situaţia a fost rezolvată.

  Îmi amintesc ce i-a spus Dumnezeu lui Isaia să îi transmită împăratului Ezechia: „Am auzit rugăciunea ta şi am văzut lacrimile tale” (Isaia 38:5). Dumnezeu aude, vede şi răspunde – nu întotdeauna imediat, dar întotdeauna la momentul potrivit. Ce Dumnezeu iubitor şi minunat!


  Sharon Oster

  Răspunsuri oportune la rugăciune - 2020. Nu cred că aş fi putut fi mângâiată mai mult nici măcar de o voce care să îmi vorbească cu glas tare. Am ştiut că Dumnezeu mă auzise şi răspunsese cererii mele de a primi prezenţa şi puterea Sa. În lunile următoare, El mi-a dat odihnă, şi situaţia a fost rezolvată.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...