Articolul precedentErős és gyengéd
  Articolul următorÎntre teamă și speranță

  Baterii pentru suflet

  În Iope, era o uceniță numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorca. Ea făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. – Faptele apostolilor 9:36

  Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare. – Coloseni 3:12

  Chiar înainte de vacanța de iarnă, eu și soțul meu făceam cumpărături la mall. Trecând pe lângă un magazin cu bijuterii, soțul meu s-a oprit și l-a rugat pe bijutier să îmi schimbe bateria de la ceasul de mână. În doar câteva minute, ceasul funcționa din nou.

  Am fost foarte surprinși când managerul magazinului ne-a spus zâmbind: „Nu vă costă nimic. Să aveți sărbători fericite! Vă mai așteptăm pe la magazinul nostru!” Aceasta a fost o faptă de bunătate făcută la întâmplare și totodată un dar minunat.

  După cum bateria ceasului se poate termina, așa cum mi s-a întâmplat mie, și bateriile omului se mai termină. Bateriile noastre se termină din diverse motive: trecem prin greutăți financiare, ne confruntăm cu o criză în familie, cu o boală ori un deces.

  Astăzi stă în puterea mea să contribui la reîncărcarea bateriei sufletului cuiva. Și tu ai această capacitate. Reîncărcarea bateriei sufletului cuiva va necesita timp, poate un zâmbet din inimă sau o mică atingere plină de duioșie. Putem reîncărca bateria sufletului cuiva când facem un efort suplimentar pentru a ne așeza lângă o persoană mai retrasă la biserică, atunci când invităm pe cineva la noi la masă sau când facem o vizită celui care nu se simte bine. Orice faptă obișnuită de bunătate, oricât de mică (de exemplu, schimbarea bateriei la ceas într-un magazin din mall – pe gratis), poate reîncărca sufletul cuiva.

  Când bateria sufletului meu este pe terminate și are nevoie de reîncărcare, eu le sunt recunoscătoare celor care sunt generoși cu timpul și cunoștințele lor, folosite pentru mine. Poate fi un lucru neînsemnat, care să necesite puțin timp sau bani, dar efectele acelei fapte nesemnificative de bunătate pot fi enorme.

  Îți propun să „dai mai departe” acest gest și să fii lângă cineva care are nevoie de tine astăzi (și în orice perioadă a anului) chiar și printr-o faptă care poate părea neimportantă, dar care să demonstreze că îți pasă.

  Eu sunt foarte bucuroasă că există persoane pe această planetă care, în spiritul bunătății, se îngrijesc de lucrurile mărunte pentru alții și, făcând astfel, le încarcă bateriile sufletului.

  Bonnie R. Parker

  Baterii pentru suflet - 2020. Când bateria sufletului meu este pe terminate și are nevoie de reîncărcare, le sunt recunoscătoare celor care sunt generoși cu timpul și cunoștințele lor, folosite pentru mine. Poate fi un lucru neînsemnat, dar efectele acelei fapte nesemnificative de bunătate pot fi enorme.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....