Articolul precedentErős és gyengéd
  Articolul următorÎntre teamă și speranță

  Baterii pentru suflet

  În Iope, era o uceniță numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorca. Ea făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. – Faptele apostolilor 9:36

  Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare. – Coloseni 3:12

  Chiar înainte de vacanța de iarnă, eu și soțul meu făceam cumpărături la mall. Trecând pe lângă un magazin cu bijuterii, soțul meu s-a oprit și l-a rugat pe bijutier să îmi schimbe bateria de la ceasul de mână. În doar câteva minute, ceasul funcționa din nou.

  Am fost foarte surprinși când managerul magazinului ne-a spus zâmbind: „Nu vă costă nimic. Să aveți sărbători fericite! Vă mai așteptăm pe la magazinul nostru!” Aceasta a fost o faptă de bunătate făcută la întâmplare și totodată un dar minunat.

  După cum bateria ceasului se poate termina, așa cum mi s-a întâmplat mie, și bateriile omului se mai termină. Bateriile noastre se termină din diverse motive: trecem prin greutăți financiare, ne confruntăm cu o criză în familie, cu o boală ori un deces.

  Astăzi stă în puterea mea să contribui la reîncărcarea bateriei sufletului cuiva. Și tu ai această capacitate. Reîncărcarea bateriei sufletului cuiva va necesita timp, poate un zâmbet din inimă sau o mică atingere plină de duioșie. Putem reîncărca bateria sufletului cuiva când facem un efort suplimentar pentru a ne așeza lângă o persoană mai retrasă la biserică, atunci când invităm pe cineva la noi la masă sau când facem o vizită celui care nu se simte bine. Orice faptă obișnuită de bunătate, oricât de mică (de exemplu, schimbarea bateriei la ceas într-un magazin din mall – pe gratis), poate reîncărca sufletul cuiva.

  Când bateria sufletului meu este pe terminate și are nevoie de reîncărcare, eu le sunt recunoscătoare celor care sunt generoși cu timpul și cunoștințele lor, folosite pentru mine. Poate fi un lucru neînsemnat, care să necesite puțin timp sau bani, dar efectele acelei fapte nesemnificative de bunătate pot fi enorme.

  Îți propun să „dai mai departe” acest gest și să fii lângă cineva care are nevoie de tine astăzi (și în orice perioadă a anului) chiar și printr-o faptă care poate părea neimportantă, dar care să demonstreze că îți pasă.

  Eu sunt foarte bucuroasă că există persoane pe această planetă care, în spiritul bunătății, se îngrijesc de lucrurile mărunte pentru alții și, făcând astfel, le încarcă bateriile sufletului.

  Bonnie R. Parker

  Baterii pentru suflet - 2020. Când bateria sufletului meu este pe terminate și are nevoie de reîncărcare, le sunt recunoscătoare celor care sunt generoși cu timpul și cunoștințele lor, folosite pentru mine. Poate fi un lucru neînsemnat, dar efectele acelei fapte nesemnificative de bunătate pot fi enorme.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...