Baterii pentru suflet

În Iope, era o uceniță numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorca. Ea făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. – Faptele apostolilor 9:36

Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare. – Coloseni 3:12

Chiar înainte de vacanța de iarnă, eu și soțul meu făceam cumpărături la mall. Trecând pe lângă un magazin cu bijuterii, soțul meu s-a oprit și l-a rugat pe bijutier să îmi schimbe bateria de la ceasul de mână. În doar câteva minute, ceasul funcționa din nou.

Am fost foarte surprinși când managerul magazinului ne-a spus zâmbind: „Nu vă costă nimic. Să aveți sărbători fericite! Vă mai așteptăm pe la magazinul nostru!” Aceasta a fost o faptă de bunătate făcută la întâmplare și totodată un dar minunat.

După cum bateria ceasului se poate termina, așa cum mi s-a întâmplat mie, și bateriile omului se mai termină. Bateriile noastre se termină din diverse motive: trecem prin greutăți financiare, ne confruntăm cu o criză în familie, cu o boală ori un deces.

Astăzi stă în puterea mea să contribui la reîncărcarea bateriei sufletului cuiva. Și tu ai această capacitate. Reîncărcarea bateriei sufletului cuiva va necesita timp, poate un zâmbet din inimă sau o mică atingere plină de duioșie. Putem reîncărca bateria sufletului cuiva când facem un efort suplimentar pentru a ne așeza lângă o persoană mai retrasă la biserică, atunci când invităm pe cineva la noi la masă sau când facem o vizită celui care nu se simte bine. Orice faptă obișnuită de bunătate, oricât de mică (de exemplu, schimbarea bateriei la ceas într-un magazin din mall – pe gratis), poate reîncărca sufletul cuiva.

Când bateria sufletului meu este pe terminate și are nevoie de reîncărcare, eu le sunt recunoscătoare celor care sunt generoși cu timpul și cunoștințele lor, folosite pentru mine. Poate fi un lucru neînsemnat, care să necesite puțin timp sau bani, dar efectele acelei fapte nesemnificative de bunătate pot fi enorme.

Îți propun să „dai mai departe” acest gest și să fii lângă cineva care are nevoie de tine astăzi (și în orice perioadă a anului) chiar și printr-o faptă care poate părea neimportantă, dar care să demonstreze că îți pasă.

Eu sunt foarte bucuroasă că există persoane pe această planetă care, în spiritul bunătății, se îngrijesc de lucrurile mărunte pentru alții și, făcând astfel, le încarcă bateriile sufletului.

Bonnie R. Parker

Carolyn Rathbun Sutton
Carolyn Rathbun Sutton
Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor