Articolul precedentAz ösvény teljessége
  Articolul următorPiei de miel

  Cadoul de nuntă

  Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide. – Matei 7:7,8

  În urmă cu câțiva ani, după ce am hotărât să ne căsătorim, eu și logodnicul meu am pornit în căutarea atât de importantei rochii de mireasă, pe care o văzusem de atâtea ori – în imaginația mea. Ținând cont de faptul că aveam un buget limitat, trebuia să îmi acord suficient timp pentru a găsi rochia visurilor mele; astfel, cu aproximativ opt luni înainte de nuntă, am început căutarea.

  După trei luni de căutări, încă nu găsisem rochia. Dar am mers înainte, realizând faptul că găsirea rochiei părea să nu fie o sarcină atât de ușoară pe cât îmi imaginasem eu. Lunile au trecut. Mai erau șase săptămâni până la nuntă și eu încă nu aveam rochie. Atunci am început să intru în panică și să merg în magazine care nu îmi plăceau și să probez rochii pe care nu le doream.

  Cu două săptămâni înainte de nuntă, mergând acasă de la serviciu cu autobuzul, am început să mă rog stăruitor pentru o rochie. Fiind disperată, I-am cerut Tatălui ceresc să mă ajute. Mi-am cerut iertare cu umilință pentru că nu I-am cerut ajutorul mai devreme. Dintr-odată, de parcă cineva ar fi anunțat la radio, am auzit un glas spunând: Du-te la magazinul Carson de pe strada State.

  Am fost deja de cinci ori la acel magazin, am răspuns în gândul meu. Totuși, glasul acela părea să îmi spună că ar trebui să mai merg încă o dată. Pășind prin credință, am coborât din autobuz pe strada State, iar de acolo a trebuit să mă mai întorc încă patru străzi ca să ajung la magazin. Am ieșit din lift și, când m-am întors, am văzut trei rochii agățate pe un stativ lângă casele de marcat. Nu îmi venea să cred. Fiecare era exact rochia pe care mi-o doream pentru nunta mea – în trei mărimi diferite. Vânzătoarea mi-a spus că acelea trei erau singurele rochii de mireasă din magazin. Le primiseră doar de cincisprezece minute. Tocmai se pregătea să le scoată la vânzare în magazin. Deoarece una dintre ele mi se potrivea, am cumpărat-o pe loc, mulțumindu-I lui Dumnezeu din nou și din nou pentru darul Său de nuntă generos și accesibil pentru mine: o rochie din satin, midi, alb-ivoriu, cu suficiente perle delicate și dantelă în jurul gâtului și la mâneci, încât să o facă să pară atractivă, dar nu peste măsură. Tată, Îți mulțumesc din nou. Această rochie este superbă!

  Tu pentru ce ai nevoie de ajutorul Lui în această zi?

  Cynthia A. HartKnott

  Cadoul de nuntă - 2020. Am ieșit din lift și, când m-am întors, am văzut trei rochii agățate pe un stativ lângă casele de marcat. Nu îmi venea să cred. Fiecare era exact rochia pe care mi-o doream pentru nunta mea – în trei mărimi diferite. Tu pentru ce ai nevoie de ajutorul Lui în această zi?
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...