Articolul precedentKrisztus szeretette magához vonz
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Nu îi vei mai vedea

  Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta, căci pe egiptenii aceștia pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. – Exodul 14:13

  În ultimele câteva săptămâni, am tot încercat să îmi dau demisia de la locul de muncă. În Canada și în majoritatea țărilor vestice, acesta este un proces relativ simplu. Dar unde mă aflu eu acum (Asia), a fost aproape imposibil, deoarece șeful meu refuză să îmi permită să lucrez oriunde altundeva în oraș, în ciuda faptului că se apropie termenul de expirare a contractului meu. Această situație, printre alte provocări, a făcut din acest an unul plin de frustrări și foarte dificil. Totuși, sunt recunoscătoare într-o oarecare măsură pentru tot ce s-a întâmplat, deoarece Dumnezeu a folosit această experiență pentru a mă modela și a mă aduce mai aproape de El. Chiar și așa însă, văzând tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine, încă mai am momente de teamă. Momente ca cele de ieri, când șeful meu m-a amenințat că îmi trece pe lista neagră pașaportul în această țară, nemaiputând astfel să lucrez aici. Când am auzit această amenințare, am simțit cum inima mi-e cuprinsă de frică. Mă aflu în această țară deoarece cred că Dumnezeu m-a chemat pentru lucrarea Lui. Nu am făcut nimic rău și nu aș merita să fiu trecută pe lista neagră. Dar ar putea acțiunile altcuiva să schimbe planul pe care Dumnezeu îl are pentru mine?

  Cu această conversație proaspătă în mine, am început studiul biblic cu un elev. Ajunsesem la partea cu refuzul faraonului de a-l lăsa pe poporul lui Dumnezeu să plece. Nu am putut să nu compar această experiență cu refuzul șefului meu de a mă lăsa să plec de la firmă. Ne-am oprit în studiu la partea în care faraonul, într-un final, îl lasă pe popor să plece. Dar, în această dimineață când m-am trezit, Dumnezeu a continuat povestea în inima mea, îndreptându-mi atenția spre Exodul 14:13 – „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul, (…) căci pe egiptenii aceștia pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată.”

  Este interesant că El îi spune poporului să nu se teamă înainte de această minune – înainte ca marea să se despartă și înainte ca Moise să își întindă mâna. Israeliții trebuiau să fie neînfricați în mijlocul haosului și al distrugerii aparent iminente.

  Eu nu reușesc să văd minunea în situația mea. Dar cred că vorbele rostite de Dumnezeu către popor sunt cuvintele Sale pentru mine: Nu te teme! Indiferent cât de disperată pare situația, chiar și atunci când totul pare să meargă spre rău, stai liniștită și așteaptă salvarea de la Domnul! Așteaptă ca El să-i îndepărteze pe egipteni. El a făcut acest lucru pentru israeliți. O va face și pentru mine. Și o poate face și pentru tine.

  R. Bowen

  Nu îi vei mai vedea - 2020. Indiferent cât de disperată pare situația, chiar și atunci când totul pare să meargă spre rău, stai liniștită și așteaptă salvarea de la Domnul! Așteaptă ca El să-i îndepărteze pe egipteni. El a făcut acest lucru pentru israeliți. O va face și pentru mine. Și o poate face și pentru tine.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...