Articolul precedentKrisztus szeretette magához vonz
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Nu îi vei mai vedea

  Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta, căci pe egiptenii aceștia pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. – Exodul 14:13

  În ultimele câteva săptămâni, am tot încercat să îmi dau demisia de la locul de muncă. În Canada și în majoritatea țărilor vestice, acesta este un proces relativ simplu. Dar unde mă aflu eu acum (Asia), a fost aproape imposibil, deoarece șeful meu refuză să îmi permită să lucrez oriunde altundeva în oraș, în ciuda faptului că se apropie termenul de expirare a contractului meu. Această situație, printre alte provocări, a făcut din acest an unul plin de frustrări și foarte dificil. Totuși, sunt recunoscătoare într-o oarecare măsură pentru tot ce s-a întâmplat, deoarece Dumnezeu a folosit această experiență pentru a mă modela și a mă aduce mai aproape de El. Chiar și așa însă, văzând tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine, încă mai am momente de teamă. Momente ca cele de ieri, când șeful meu m-a amenințat că îmi trece pe lista neagră pașaportul în această țară, nemaiputând astfel să lucrez aici. Când am auzit această amenințare, am simțit cum inima mi-e cuprinsă de frică. Mă aflu în această țară deoarece cred că Dumnezeu m-a chemat pentru lucrarea Lui. Nu am făcut nimic rău și nu aș merita să fiu trecută pe lista neagră. Dar ar putea acțiunile altcuiva să schimbe planul pe care Dumnezeu îl are pentru mine?

  Cu această conversație proaspătă în mine, am început studiul biblic cu un elev. Ajunsesem la partea cu refuzul faraonului de a-l lăsa pe poporul lui Dumnezeu să plece. Nu am putut să nu compar această experiență cu refuzul șefului meu de a mă lăsa să plec de la firmă. Ne-am oprit în studiu la partea în care faraonul, într-un final, îl lasă pe popor să plece. Dar, în această dimineață când m-am trezit, Dumnezeu a continuat povestea în inima mea, îndreptându-mi atenția spre Exodul 14:13 – „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul, (…) căci pe egiptenii aceștia pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată.”

  Este interesant că El îi spune poporului să nu se teamă înainte de această minune – înainte ca marea să se despartă și înainte ca Moise să își întindă mâna. Israeliții trebuiau să fie neînfricați în mijlocul haosului și al distrugerii aparent iminente.

  Eu nu reușesc să văd minunea în situația mea. Dar cred că vorbele rostite de Dumnezeu către popor sunt cuvintele Sale pentru mine: Nu te teme! Indiferent cât de disperată pare situația, chiar și atunci când totul pare să meargă spre rău, stai liniștită și așteaptă salvarea de la Domnul! Așteaptă ca El să-i îndepărteze pe egipteni. El a făcut acest lucru pentru israeliți. O va face și pentru mine. Și o poate face și pentru tine.

  R. Bowen

  Nu îi vei mai vedea - 2020. Indiferent cât de disperată pare situația, chiar și atunci când totul pare să meargă spre rău, stai liniștită și așteaptă salvarea de la Domnul! Așteaptă ca El să-i îndepărteze pe egipteni. El a făcut acest lucru pentru israeliți. O va face și pentru mine. Și o poate face și pentru tine.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...