Trandafir și spin

  Mi-a fost pus un țepuș în carne. – 2 Corinteni 12:7

  Pustiul și țara fără apă se vor bucura; pustietatea se va veseli și va înflori ca trandafirul. – Isaia 35:1

  Floarea mea preferată este trandafirul și niciodată nu am putut să înțeleg de ce o floare atât de frumoasă are spini. Mai târziu am aflat că spinii de pe trandafiri sunt un mecanism de apărare, ceva menit să îi protejeze de rău. După ce m-am mutat dintr-un oraș mare la țară, obișnuiam să trimit scrisori, iar pe plic desenam un trandafir colorat. Eu și soțul meu, care este orb, de obicei facem altarul de seară după cină. Într-o zi i-am prezentat o idee nouă, ceva de inclus în devoțiunea noastră. După ce terminam de cântat, fiecare trebuia să spună ceva despre ziua lui, sub formă de trandafir și de spin. De fiecare dată când aveam musafiri îi includeam și pe ei și întotdeauna erau nerăbdători să avem momentele acestea împreună. Acesta a devenit un obicei pentru familia noastră. Unii membri ai familiei chiar au continuat această practică și după ce au plecat de acasă.

  Într-o zi, la altar, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Serita (fiica noastră); sper că este bine.” Acest spin a rezistat trei zile. În a patra zi a sunat fiica noastră. Ea a spus: „Doar voiam să văd cum sunteți. Eu sunt bine. Ce face tata?” Vorbele acestea i-au adus un zâmbet larg pe față. Acum știa ce face fetița lui. Spinul acela s-a transformat într-un trandafir.

  Zilele au trecut. Apoi, la altar, cam la o săptămână după aceea, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Tiger (fiul nostru) de trei săptămâni. Sper că este bine.” Ei bine, următoarele două zile spinul a rămas neschimbat. Apoi, în a treia zi, imediat după ce ne-am terminat de împărtășit trandafirii și spinii din acea zi, a sunat telefonul. După cum probabil ați ghicit, era Tiger, fiul nostru cel mare. I-am spus că fusese „spinul” tatălui lui în ultimele trei zile.

  El a râs și a spus: „Spune-i lui tata că sunt bine – doar că am două locuri de muncă și încerc să îmi întrețin familia.” Am vorbit cam treizeci de minute cu el.

  Foarte uimit, soțul meu a spus: „Dragă, Dumnezeu chiar răspunde la rugăciuni. Când Serita a sunat, am crezut că a fost doar o coincidență. Dar apelul de la băiatul nostru a fost ca un răspuns la rugăciune – dulce ca trandafirul.”

  Trandafirul meu pentru tine astăzi este să îți amintești întotdeauna că ai un Dumnezeu care acționează ca un „mecanism de apărare” și aude rugăciunile. El ține la distanță spinii lui Satana.

  Elaine J. Johnson

  Trandafir și spin - 2020. Foarte uimit, soțul meu a spus: „Dragă, Dumnezeu chiar răspunde la rugăciuni. Când Serita a sunat, am crezut că a fost doar o coincidență. Dar apelul de la băiatul nostru a fost ca un răspuns la rugăciune – dulce ca trandafirul.”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...