Trandafir și spin

  Mi-a fost pus un țepuș în carne. – 2 Corinteni 12:7

  Pustiul și țara fără apă se vor bucura; pustietatea se va veseli și va înflori ca trandafirul. – Isaia 35:1

  Floarea mea preferată este trandafirul și niciodată nu am putut să înțeleg de ce o floare atât de frumoasă are spini. Mai târziu am aflat că spinii de pe trandafiri sunt un mecanism de apărare, ceva menit să îi protejeze de rău. După ce m-am mutat dintr-un oraș mare la țară, obișnuiam să trimit scrisori, iar pe plic desenam un trandafir colorat. Eu și soțul meu, care este orb, de obicei facem altarul de seară după cină. Într-o zi i-am prezentat o idee nouă, ceva de inclus în devoțiunea noastră. După ce terminam de cântat, fiecare trebuia să spună ceva despre ziua lui, sub formă de trandafir și de spin. De fiecare dată când aveam musafiri îi includeam și pe ei și întotdeauna erau nerăbdători să avem momentele acestea împreună. Acesta a devenit un obicei pentru familia noastră. Unii membri ai familiei chiar au continuat această practică și după ce au plecat de acasă.

  Într-o zi, la altar, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Serita (fiica noastră); sper că este bine.” Acest spin a rezistat trei zile. În a patra zi a sunat fiica noastră. Ea a spus: „Doar voiam să văd cum sunteți. Eu sunt bine. Ce face tata?” Vorbele acestea i-au adus un zâmbet larg pe față. Acum știa ce face fetița lui. Spinul acela s-a transformat într-un trandafir.

  Zilele au trecut. Apoi, la altar, cam la o săptămână după aceea, spinul soțului meu a fost: „Nu am mai auzit nimic de Tiger (fiul nostru) de trei săptămâni. Sper că este bine.” Ei bine, următoarele două zile spinul a rămas neschimbat. Apoi, în a treia zi, imediat după ce ne-am terminat de împărtășit trandafirii și spinii din acea zi, a sunat telefonul. După cum probabil ați ghicit, era Tiger, fiul nostru cel mare. I-am spus că fusese „spinul” tatălui lui în ultimele trei zile.

  El a râs și a spus: „Spune-i lui tata că sunt bine – doar că am două locuri de muncă și încerc să îmi întrețin familia.” Am vorbit cam treizeci de minute cu el.

  Foarte uimit, soțul meu a spus: „Dragă, Dumnezeu chiar răspunde la rugăciuni. Când Serita a sunat, am crezut că a fost doar o coincidență. Dar apelul de la băiatul nostru a fost ca un răspuns la rugăciune – dulce ca trandafirul.”

  Trandafirul meu pentru tine astăzi este să îți amintești întotdeauna că ai un Dumnezeu care acționează ca un „mecanism de apărare” și aude rugăciunile. El ține la distanță spinii lui Satana.

  Elaine J. Johnson

  Trandafir și spin - 2020. Foarte uimit, soțul meu a spus: „Dragă, Dumnezeu chiar răspunde la rugăciuni. Când Serita a sunat, am crezut că a fost doar o coincidență. Dar apelul de la băiatul nostru a fost ca un răspuns la rugăciune – dulce ca trandafirul.”
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...