Articolul precedentVálald a megméretettést!
  Articolul următorArca lui Noe

  Adu-ți aminte de Rahav!

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă. – 1 Samuel 16:7

  Ar fi greu să găsim un candidat mai nepotrivit. Totuși, Biblia o menționează pe Rahav, o prostituată care trăia într-o casă din cetatea Ierihon, aproape de o poartă, ca fiind o demnă înaintașă a lui Isus. Afacerea ei era prosperă deoarece era aproape de poartă. Fluxul continuu de oameni care intrau și ieșeau de pe ușa ei aproape că trecea neobservat de cetățenii obișnuiți și de gărzi, dar noaptea în care două iscoade din Iuda au bătut la ușa ei a fost diferită. Ceva din interiorul ei i-a spus lui Rahav să îi ascundă pe acești bărbați. Chiar în momentul în care ostașii împăratului îi băteau în ușă pentru a o întreba de vizitatori, ea îi conducea în grabă pe aceștia pe scări și îi ascundea sub niște snopi de in. Apoi a coborât scările repede și a mers spre ușă. Probabil că a răsuflat ușurată când soldații au ieșit grăbiți pe poartă pentru a urmări doi bărbați, ca urmare a informațiilor greșite primite de la Rahav. Apoi a urcat în grabă și i-a șocat de-a dreptul pe spionii evrei când le-a spus că știa ce urma să se întâmple cu Ierihonul.

  De aceea, Rahav, cu multă îndrăzneală, a negociat salvarea ei și a familiei ei în schimbul ajutorului dat celor doi spioni. Această înțelegere a fost pecetluită cu funia cărămizie cu care i-a coborât pe cei doi pe fereastră. Ea și-a implorat familia să i se alăture în ziua eliberării. Când zidurile Ierihonului au căzut, familia lui Rahav a fost dusă la loc sigur chiar de cei a căror viață o salvase. Rahav și familia ei au fost acceptați de comunitatea iudaică. La momentul stabilit de Domnul, Rahav și soțul ei au avut un copil, căruia i-au pus numele Boaz. Boaz s-a născut cu patruzeci și două de generații înainte ca Isus să vină pentru a ne salva din păcat. Apostolul Pavel scrie în Evrei 11:31 că pe Rahav credința a făcut-o să salveze iscoadele și astfel să se salveze pe ea și familia ei. Apostolul Iacov afirmă că neprihănirea lui Rahav a mântuit-o (vezi Iacov 2:24,25).

  Povestea lui Rahav demonstrează că Dumnezeu este Cel care a ales-o pentru a avea un rol precis în planul de mântuire. De fiecare dată sunt încurajată și eu când îmi amintesc de vitejia ei și de încrederea ei în Dumnezeu, în ciuda circumstanțelor nefavorabile. Experiența ei îmi dovedește, fără urmă de îndoială, că Dumnezeu nu Se uită la fața omului. Oricine acceptă să Îi slujească va fi primit cu siguranță de El, indiferent ce s-ar ascunde în trecutul său.

  Este la fel de simplu ca și cum ai spune: „Iată-mă, trimite-mă!” (vezi Isaia 6:8).

  Patricia Cove

  Adu-ți aminte de Rahav! - 2020. De fiecare dată sunt încurajată și eu când îmi amintesc de vitejia lui Rahav și de încrederea ei în Dumnezeu, în ciuda circumstanțelor nefavorabile. Experiența ei îmi dovedește că Dumnezeu nu Se uită la fața omului. Oricine acceptă să Îi slujească va fi primit cu siguranță de El, indiferent ce s-ar ascunde în trecutul său.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...