Articolul precedentVálald a megméretettést!
  Articolul următorArca lui Noe

  Adu-ți aminte de Rahav!

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inimă. – 1 Samuel 16:7

  Ar fi greu să găsim un candidat mai nepotrivit. Totuși, Biblia o menționează pe Rahav, o prostituată care trăia într-o casă din cetatea Ierihon, aproape de o poartă, ca fiind o demnă înaintașă a lui Isus. Afacerea ei era prosperă deoarece era aproape de poartă. Fluxul continuu de oameni care intrau și ieșeau de pe ușa ei aproape că trecea neobservat de cetățenii obișnuiți și de gărzi, dar noaptea în care două iscoade din Iuda au bătut la ușa ei a fost diferită. Ceva din interiorul ei i-a spus lui Rahav să îi ascundă pe acești bărbați. Chiar în momentul în care ostașii împăratului îi băteau în ușă pentru a o întreba de vizitatori, ea îi conducea în grabă pe aceștia pe scări și îi ascundea sub niște snopi de in. Apoi a coborât scările repede și a mers spre ușă. Probabil că a răsuflat ușurată când soldații au ieșit grăbiți pe poartă pentru a urmări doi bărbați, ca urmare a informațiilor greșite primite de la Rahav. Apoi a urcat în grabă și i-a șocat de-a dreptul pe spionii evrei când le-a spus că știa ce urma să se întâmple cu Ierihonul.

  De aceea, Rahav, cu multă îndrăzneală, a negociat salvarea ei și a familiei ei în schimbul ajutorului dat celor doi spioni. Această înțelegere a fost pecetluită cu funia cărămizie cu care i-a coborât pe cei doi pe fereastră. Ea și-a implorat familia să i se alăture în ziua eliberării. Când zidurile Ierihonului au căzut, familia lui Rahav a fost dusă la loc sigur chiar de cei a căror viață o salvase. Rahav și familia ei au fost acceptați de comunitatea iudaică. La momentul stabilit de Domnul, Rahav și soțul ei au avut un copil, căruia i-au pus numele Boaz. Boaz s-a născut cu patruzeci și două de generații înainte ca Isus să vină pentru a ne salva din păcat. Apostolul Pavel scrie în Evrei 11:31 că pe Rahav credința a făcut-o să salveze iscoadele și astfel să se salveze pe ea și familia ei. Apostolul Iacov afirmă că neprihănirea lui Rahav a mântuit-o (vezi Iacov 2:24,25).

  Povestea lui Rahav demonstrează că Dumnezeu este Cel care a ales-o pentru a avea un rol precis în planul de mântuire. De fiecare dată sunt încurajată și eu când îmi amintesc de vitejia ei și de încrederea ei în Dumnezeu, în ciuda circumstanțelor nefavorabile. Experiența ei îmi dovedește, fără urmă de îndoială, că Dumnezeu nu Se uită la fața omului. Oricine acceptă să Îi slujească va fi primit cu siguranță de El, indiferent ce s-ar ascunde în trecutul său.

  Este la fel de simplu ca și cum ai spune: „Iată-mă, trimite-mă!” (vezi Isaia 6:8).

  Patricia Cove

  Adu-ți aminte de Rahav! - 2020. De fiecare dată sunt încurajată și eu când îmi amintesc de vitejia lui Rahav și de încrederea ei în Dumnezeu, în ciuda circumstanțelor nefavorabile. Experiența ei îmi dovedește că Dumnezeu nu Se uită la fața omului. Oricine acceptă să Îi slujească va fi primit cu siguranță de El, indiferent ce s-ar ascunde în trecutul său.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...