Valoarea timpului

  Purtați-vă cu înțelepciune față de cei de afară; răscumpărați vremea. – Coloseni 4:5

  În casa noastră avem înrămate douăsprezece afirmații care poartă titlul: „Principii de viață”. Primul principiu privește valoarea timpului.

  În 27 noiembrie 2015, am primit un termen-limită pentru prezentarea unui studiu de caz ca parte a lucrării finale din domeniul dreptului. Din dorința de a preda o lucrare cât mai bună, am început foarte hotărâtă – la urma urmei, termenul era peste câteva luni. În ianuarie aveam deja prima schiță, pe care urma să o finalizez până la expirarea termenului-limită, la ora 23:59, miercuri, pe 9 martie 2016.

  A sosit și ziua de 9 martie. În acea zi eram foarte sigură că îmi voi preda lucrarea la timp, deși ziua de miercuri erau zi de instruire la noul meu loc de muncă. Am mai adăugat câteva detalii la studiu înainte de a pleca de acasă, la ora 11 dimineața. M-am întors la 16:40 și am continuat să lucrez la proiect. Am scos în evidență fiecare problemă tratată și apoi cele trei concluzii individuale ale judecătorilor la fiecare problemă, pe baza unor studii de caz asemănătoare, împreună cu sentințele pronunțate de curțile inferioare în aceleași cazuri. Sub presiune, dar la fel de încrezătoare, m-am întors înapoi la studiu după ce, la 20:30, am luat cina.

  Ora unsprezece a venit și a trecut. Eu tastam frenetic, făcând câte o pauză pentru a reverifica citatele și a mă asigura că nu se strecura nicăieri vreo greșeală. Inima mi-o luase la goană. Mintea mi s-a dus la consecințele nepredării lucrării la timp, dar am strigat: „Voi reuși!” pentru a-mi reduce la tăcere gândurile. Dar aceste gânduri erau rezonabile. Chiar exista posibilitatea reală de a nu mă încadra în termenul-limită, ora 23:59.

  Când mai aveam mai puțin de zece minute, am introdus disperată numele de utilizator și parola pe portalul online. După câteva click-uri rapide, prin harul lui Dumnezeu, fișierul meu s-a încărcat la 23:56, cu trei minute înainte de termen. O deconectare de la internet, o tastare greșită sau un click greșit ar fi putut însemna predarea lucrării cu doar câteva secunde înainte de termen sau, mai rău, depășirea termenului.

  Timpul este o resursă finită. Nu poate fi dat înapoi. „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13). Dar am învățat că trebuie să pun preț pe timpul meu și să îl petrec în mod înțelept. Altfel aș putea ajunge în mod inutil în situații stresante sau chiar s-ar putea să depășesc termene-limită. Îl rog pe Dumnezeu, Creatorul timpului și Dătătorul înțelepciunii, să mă ajute să folosesc cât pot eu de bine timpul.

  Sonya Simms

  Valoarea timpului - 2020. Am învățat că trebuie să pun preț pe timpul meu și să îl petrec în mod înțelept. Altfel aș putea ajunge în mod inutil în situații stresante sau chiar s-ar putea să depășesc termene-limită. Îl rog pe Dumnezeu, Creatorul timpului și Dătătorul înțelepciunii, să mă ajute să folosesc cât pot eu de bine timpul.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...