Valoarea timpului

  Purtați-vă cu înțelepciune față de cei de afară; răscumpărați vremea. – Coloseni 4:5

  În casa noastră avem înrămate douăsprezece afirmații care poartă titlul: „Principii de viață”. Primul principiu privește valoarea timpului.

  În 27 noiembrie 2015, am primit un termen-limită pentru prezentarea unui studiu de caz ca parte a lucrării finale din domeniul dreptului. Din dorința de a preda o lucrare cât mai bună, am început foarte hotărâtă – la urma urmei, termenul era peste câteva luni. În ianuarie aveam deja prima schiță, pe care urma să o finalizez până la expirarea termenului-limită, la ora 23:59, miercuri, pe 9 martie 2016.

  A sosit și ziua de 9 martie. În acea zi eram foarte sigură că îmi voi preda lucrarea la timp, deși ziua de miercuri erau zi de instruire la noul meu loc de muncă. Am mai adăugat câteva detalii la studiu înainte de a pleca de acasă, la ora 11 dimineața. M-am întors la 16:40 și am continuat să lucrez la proiect. Am scos în evidență fiecare problemă tratată și apoi cele trei concluzii individuale ale judecătorilor la fiecare problemă, pe baza unor studii de caz asemănătoare, împreună cu sentințele pronunțate de curțile inferioare în aceleași cazuri. Sub presiune, dar la fel de încrezătoare, m-am întors înapoi la studiu după ce, la 20:30, am luat cina.

  Ora unsprezece a venit și a trecut. Eu tastam frenetic, făcând câte o pauză pentru a reverifica citatele și a mă asigura că nu se strecura nicăieri vreo greșeală. Inima mi-o luase la goană. Mintea mi s-a dus la consecințele nepredării lucrării la timp, dar am strigat: „Voi reuși!” pentru a-mi reduce la tăcere gândurile. Dar aceste gânduri erau rezonabile. Chiar exista posibilitatea reală de a nu mă încadra în termenul-limită, ora 23:59.

  Când mai aveam mai puțin de zece minute, am introdus disperată numele de utilizator și parola pe portalul online. După câteva click-uri rapide, prin harul lui Dumnezeu, fișierul meu s-a încărcat la 23:56, cu trei minute înainte de termen. O deconectare de la internet, o tastare greșită sau un click greșit ar fi putut însemna predarea lucrării cu doar câteva secunde înainte de termen sau, mai rău, depășirea termenului.

  Timpul este o resursă finită. Nu poate fi dat înapoi. „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13). Dar am învățat că trebuie să pun preț pe timpul meu și să îl petrec în mod înțelept. Altfel aș putea ajunge în mod inutil în situații stresante sau chiar s-ar putea să depășesc termene-limită. Îl rog pe Dumnezeu, Creatorul timpului și Dătătorul înțelepciunii, să mă ajute să folosesc cât pot eu de bine timpul.

  Sonya Simms

  Valoarea timpului - 2020. Am învățat că trebuie să pun preț pe timpul meu și să îl petrec în mod înțelept. Altfel aș putea ajunge în mod inutil în situații stresante sau chiar s-ar putea să depășesc termene-limită. Îl rog pe Dumnezeu, Creatorul timpului și Dătătorul înțelepciunii, să mă ajute să folosesc cât pot eu de bine timpul.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...