Articolul precedentMenekülj Istenedhez!
  Articolul următorPrințul lumii acesteia

  Hotărârea

  Eu, zice Domnul, te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui și voi avea privirea îndreptată asupra ta. – Psalmii 32:8

  Nu era o zi noroasă, era senin, dar rece. Eu și fiica mea de șapte ani eram entuziasmate, deoarece urma să vizităm câțiva membri ai familiei pe care îi vedem foarte rar, deoarece avem șase ore și jumătate de călătorit până la ei.

  Pe măsură ce înaintam, norii au început să se adune și au acoperit soarele; s-a întunecat puțin afară. Nu era cea mai frumoasă priveliște, dar nu era nici de speriat. Așa că ne-am continuat călătoria și, treptat, norii au început să se împrăștie.

  Câteva ore mai târziu, am observat mai mulți nori în fața noastră. De această dată, am fost întâmpinate de burniță și de temperaturi foarte scăzute. Această schimbare bruscă de temperatură a fost puțin mai neplăcută decât prima; dar, jumătate de oră mai târziu, am dat din nou de soare și de cer albastru.

  Însă au reapărut norii. De această dată, temperatura a scăzut la minus șapte grade Celsius și a început să ningă mai tare. Pe măsură ce înaintam, ninsoarea a ajuns atât de deasă, încât abia reușeam să vedem mașina din față. De la o sută douăzeci de kilometri la oră, acum am ajuns să mergem cu treizeci de kilometri la oră pe autostradă. Atunci mi-am amintit ce se întâmplase ultima dată când condusesem în condiții atât de grele: am lovit un bloc de gheață și am pierdut controlul mașinii. Din cauza amintirilor neplăcute, aproape am intrat în panică și îmi venea să renunț, mă gândeam să ne întoarcem spre casă. Mă simțeam din nou oarbă. Și, de parcă nu era suficient că eram pe autostradă, mai eram și în munți, iar de cealaltă parte era o prăpastie.

  Mașina din fața noastră a încetinit dintr-odată. Când am încercat să reacționez, roțile mele nu răspundeau, din cauza zăpezii. Am început să mă lamentez la Dumnezeu: „Dar este o excursie de doar trei zile! Chiar merită să ne riscăm viața?” Răspunsul a venit blând: Dacă întorci acum, ce vei rezolva? Tu te plângi acum de condițiile în care te afli, dar aceasta este o lecție pentru viață! O să te încrezi în Mine, în ciuda faptului că nu poți vedea drumul sau parapetul de pe margine? Vei avea încredere că, dacă te-ai rugat să ai călăuzirea și protecția Mea, Eu te voi călăuzi prin furtună cu ochii Mei?

  De îndată ce am hotărât să mă încred în Dumnezeu în mijlocul furtunii, cerul a rămas senin pe tot parcursul călătoriei. Așa lucrează Dumnezeu în viața noastră. El ne dă posibilitatea de a alege și El ne călăuzește pe calea cea bună atunci când acceptăm să fim îndrumați de El.

  Rachel Privette Jennings

  Hotărârea - 2020. De îndată ce am hotărât să mă încred în Dumnezeu în mijlocul furtunii, cerul a rămas senin pe tot parcursul călătoriei. Așa lucrează Dumnezeu în viața noastră. El ne dă posibilitatea de a alege și El ne călăuzește pe calea cea bună atunci când acceptăm să fim îndrumați de El.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...