Articolul precedentA Lélek is…
  Articolul următorDiavolul deghizat

  Un inconvenient bine-venit

  Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu. – Psalmii 46:10

  În acea dimineață, în drum spre școală, eu și fetele mele am fost oprite de un tren. Trebuie să știți un lucru important despre mine: nu îmi propun niciodată să ajung la timp. Dacă ajung prea repede, ar trebui să îmi verifici temperatura, să îmi măsori tensiunea sau poate să sari peste toate și să mă duci direct la urgențe, deoarece se întâmplă ceva cu mine. În acea dimineață, nu pot spune că eram chiar la timp și acum ne-a mai oprit și trenul, dându-ne peste cap și mai mult. Pentru o clipă, am fost ispitită să mă enervez și să mă neliniștesc, să mă las cuprinsă de multe alte emoții care apar atunci când mă confrunt cu un obstacol care îmi pune răbdarea la încercare și care strică totul. Dar de data aceasta nu m-am enervat. De ce? Pentru că Dumnezeu mi-a întors privirea spre marginea drumului, unde am văzut coline de zorele mov, care începeau să înflorească, după ce plouase la începutul săptămânii la noi, în Texas. Toate florile erau luminate de soare și străluceau de la stropii de rouă. În spatele lor erau floarea-soarelui și alte flori care îți tăiau răsuflarea, acoperite cu rouă (probabil erau buruieni, dar arătau ca o operă de artă cristalizată).

  Eu și fetele mele ne-am bucurat de fiecare secundă de întârziere. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că ne-a încetinit ca să ne arate puțin din frumusețea Lui și ca să ne reamintească de faptul că El pusese acele plante acolo pentru slava Lui și bucuria noastră. Dorea să ne îndrepte gândurile spre El.

  Cu toții avem nevoie de o oprire la barieră. Școala, sporturile și lecțiile de muzică sunt în plină desfășurare. Presupusa noastră pauză la sfârșit de săptămână este plină de activități nenumărate. Roțile autobuzului nostru se rotesc încontinuu și cu o viteză amețitoare. Dar avem nevoie de momente în care să ne oprim și să știm că El este Dumnezeu. Avem nevoie să lăsăm ca inima Lui să ne vorbească și să ne îndrepte atenția, gândurile și planurile spre El.

  Te invit și pe tine să te bucuri de momentele tale cu Dumnezeu, de întâlnirile divine, fie că sunt două minute, ore sau zile. Lasă-L pe El să fie un „inconvenient” bine-venit în programul tău până când tot El va deveni motivul pentru care noi avem un program. Oprește-te și miroase zorelele împreună cu mine astăzi! Va merita fiecare clipă.

  El dorește să îți atragă atenția prin natură. „În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți” (Romani 1:20).

  Mary K. Haslam

  Un inconvenient bine-venit - 2020. Te invit și pe tine să te bucuri de momentele tale cu Dumnezeu, de întâlnirile divine, fie că sunt două minute, ore sau zile. Lasă-L pe El să fie un „inconvenient” bine-venit în programul tău până când tot El va deveni motivul pentru care noi avem un program.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...