Articolul precedentHasználd az elmédet!
  Articolul următorO lume vrăjită

  A face exact ce alții au spus că nu poți face

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

  Să fac exact ce alții au spus că nu pot face – nu mi-am imaginat niciodată că aceasta ar putea fi experiența mea, modul în care lucrează Dumnezeu.

  În adolescență, fiind aproape de terminarea ciclului școlar obligatoriu, trebuia să îmi aleg o viitoare ocupație. Deși nu mi-a plăcut foarte mult în liceu, era și acesta o opțiune. Unii elevi puteau rămâne câțiva ani în plus pentru a-și continua studiile. După ce am analizat bine situația, am concluzionat că aceasta era singura mea opțiune. Părinții mei păreau mulțumiți că aveam un plan pentru viitor, astfel că am stabilit o întâlnire cu directorul școlii.

  Nu-mi amintesc să-l fi văzut pe tata atât de furios ca în acea zi când ne-am așezat amândoi în biroul domnului Jones. Dirigintele s-a uitat la mine de după birou și, fără ezitare, ne-a spus că nu eram capabilă să urmez un curs de secretariat.

  Cred că acela a fost momentul în care decizia mea s-a schimbat. Începând din acea clipă, lucrurile au început să se așeze. Privind în urmă, sunt bucuroasă că nu am rămas la acea școală. După ce am fost refuzată, m-am înscris la un colegiu local.

  Mama și tata îmi spuseseră deja că, dacă mi se oferea un loc la acel colegiu, ei puteau să mă susțină financiar doar pentru un an. În timp ce așteptam să fiu chemată la interviu și apoi să încerc să îmi găsesc o locuință, am primit în cutia poștală de acasă o reclamă a unui curs seral, împreună cu oportunitatea de a cumpăra o mașină de scris ce putea fi plătită în rate. Era o ocazie care nu trebuia ratată. Acel curs seral îmi oferea posibilitatea nu doar de a avansa profesional, ci și de a nu fi o povară uriașă pentru părinții mei.

  Câteva luni mai târziu, când am terminat liceul, mi s-a oferit un loc la colegiu și, datorită cursului seral pentru începători, eram capabilă să scriu la mașină. În primăvara următoare, am dat examenul de sfârșit de an, iar în vara care a urmat, am dat încă un examen, lucru nemaiauzit până atunci. Terminând colegiul în doar un an, deoarece am avut note bune la toate materiile, am reușit să obțin un post de secretară începătoare la o companie locală.

  Cu Dumnezeu, totul este posibil!

  Laura A. Canning

  A face exact ce alții au spus că nu poți face - 2020. Cred că acela a fost momentul în care decizia mea s-a schimbat. Începând din acea clipă, lucrurile au început să se așeze. Privind în urmă, sunt bucuroasă că nu am rămas la acea școală. După ce am fost refuzată, m-am înscris la un colegiu local.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...