Articolul precedentHasználd az elmédet!
  Articolul următorO lume vrăjită

  A face exact ce alții au spus că nu poți face

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

  Să fac exact ce alții au spus că nu pot face – nu mi-am imaginat niciodată că aceasta ar putea fi experiența mea, modul în care lucrează Dumnezeu.

  În adolescență, fiind aproape de terminarea ciclului școlar obligatoriu, trebuia să îmi aleg o viitoare ocupație. Deși nu mi-a plăcut foarte mult în liceu, era și acesta o opțiune. Unii elevi puteau rămâne câțiva ani în plus pentru a-și continua studiile. După ce am analizat bine situația, am concluzionat că aceasta era singura mea opțiune. Părinții mei păreau mulțumiți că aveam un plan pentru viitor, astfel că am stabilit o întâlnire cu directorul școlii.

  Nu-mi amintesc să-l fi văzut pe tata atât de furios ca în acea zi când ne-am așezat amândoi în biroul domnului Jones. Dirigintele s-a uitat la mine de după birou și, fără ezitare, ne-a spus că nu eram capabilă să urmez un curs de secretariat.

  Cred că acela a fost momentul în care decizia mea s-a schimbat. Începând din acea clipă, lucrurile au început să se așeze. Privind în urmă, sunt bucuroasă că nu am rămas la acea școală. După ce am fost refuzată, m-am înscris la un colegiu local.

  Mama și tata îmi spuseseră deja că, dacă mi se oferea un loc la acel colegiu, ei puteau să mă susțină financiar doar pentru un an. În timp ce așteptam să fiu chemată la interviu și apoi să încerc să îmi găsesc o locuință, am primit în cutia poștală de acasă o reclamă a unui curs seral, împreună cu oportunitatea de a cumpăra o mașină de scris ce putea fi plătită în rate. Era o ocazie care nu trebuia ratată. Acel curs seral îmi oferea posibilitatea nu doar de a avansa profesional, ci și de a nu fi o povară uriașă pentru părinții mei.

  Câteva luni mai târziu, când am terminat liceul, mi s-a oferit un loc la colegiu și, datorită cursului seral pentru începători, eram capabilă să scriu la mașină. În primăvara următoare, am dat examenul de sfârșit de an, iar în vara care a urmat, am dat încă un examen, lucru nemaiauzit până atunci. Terminând colegiul în doar un an, deoarece am avut note bune la toate materiile, am reușit să obțin un post de secretară începătoare la o companie locală.

  Cu Dumnezeu, totul este posibil!

  Laura A. Canning

  A face exact ce alții au spus că nu poți face - 2020. Cred că acela a fost momentul în care decizia mea s-a schimbat. Începând din acea clipă, lucrurile au început să se așeze. Privind în urmă, sunt bucuroasă că nu am rămas la acea școală. După ce am fost refuzată, m-am înscris la un colegiu local.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...