Articolul precedentMenekülj az önteltségtől…
  Articolul următorA cui e vina?

  Slujim unui Dumnezeu puternic!

  Ah, Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile și pământul cu puterea Ta cea mare și cu brațul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta! – Ieremia 32:17

  Vineri, 11 decembrie 2015, am mers să îmi fac niște analize de sânge. La patruzeci și doi de ani, așteptam al patrulea copil.

  Când am intrat în cabinetul medicului, mă rugam în tăcere ca totul să meargă bine. Doctorul a venit să îmi aducă rezultatele, iar inima mi-a fost cuprinsă de disperare. Mi-a arătat că bebelușul meu nenăscut moștenise un cromozom în plus, cromozomul 21, afecțiune cunoscută și ca trisomia 21. Aceasta însemna că era un risc foarte mare ca bebelușul meu să aibă sindromul Down. Doctorul m-a informat că nu există tratament pentru sindromul Down, acesta fiind mai degrabă o afecțiune genetică, nu o boală. Multe femei aleg să renunțe la sarcină. Trebuia să mi se ia o probă din lichidul amniotic pentru a se confirma starea copilului. Din nefericire, în urma acestui test există ușoare șanse de avort spontan. Am hotărât să nu cer această investigație invazivă, deoarece nu doream să renunț la sarcină, indiferent de rezultatele testului. Mă așteptau încă cinci luni de anxietate, de nesiguranță și întrebări fără răspuns. Uitând că viitorul este în mâna lui Dumnezeu, am întrebat: Am tăria de a face față acestei situații? Ce impact ar avea asupra familiei mele, acum și în viitor, un copil cu sindromul Down? Rezultatele analizelor au generat multă neliniște în familia noastră. Ne-am rugat pentru o minune și în acea seară am adormit cu lacrimi în ochi. Credința mea era greu pusă la încercare, deoarece totul părea mai mult decât puteam noi duce. Depindeam în întregime de intervenția divină.

  Dimineața următoare, m-am trezit puțin mai încurajată. M-am gândit că, dacă un copil cu sindromul Down ne va ajuta să ne pregătim pentru cer, atunci eram gata să accept orice îngăduia Dumnezeu. M-am prins cu tărie de multe făgăduințe biblice, inclusiv de versetul din 1 Corinteni 10:13, care spune că Domnul nu va permite să fim ispitiți peste puterile noastre. Toată sarcina am avut simțăminte amestecate. Într-o zi eram plină de speranță, ziua următoare iar plângeam în deznădejde și disperare. Prietenii noștri și familia bisericii s-au rugat pentru noi în lunile de sarcină rămase. Apoi, lăudat fie Domnul, am dat naștere unei fetițe vioaie – fără sindromul Down.

  Noi slujim unui Dumnezeu puternic. Fără îndoială, El este mai mare decât toate problemele noastre. Este Creatorul universului și nimic nu este prea greu pentru El!

  Zandile Mankumba

  Slujim unui Dumnezeu puternic! - 2020. Noi slujim unui Dumnezeu puternic. Fără îndoială, El este mai mare decât toate problemele noastre. Este Creatorul universului și nimic nu este prea greu pentru El!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...