Articolul precedentMenekülj az önteltségtől…
  Articolul următorA cui e vina?

  Slujim unui Dumnezeu puternic!

  Ah, Doamne Dumnezeule, iată, Tu ai făcut cerurile și pământul cu puterea Ta cea mare și cu brațul Tău întins: nimic nu este de mirat din partea Ta! – Ieremia 32:17

  Vineri, 11 decembrie 2015, am mers să îmi fac niște analize de sânge. La patruzeci și doi de ani, așteptam al patrulea copil.

  Când am intrat în cabinetul medicului, mă rugam în tăcere ca totul să meargă bine. Doctorul a venit să îmi aducă rezultatele, iar inima mi-a fost cuprinsă de disperare. Mi-a arătat că bebelușul meu nenăscut moștenise un cromozom în plus, cromozomul 21, afecțiune cunoscută și ca trisomia 21. Aceasta însemna că era un risc foarte mare ca bebelușul meu să aibă sindromul Down. Doctorul m-a informat că nu există tratament pentru sindromul Down, acesta fiind mai degrabă o afecțiune genetică, nu o boală. Multe femei aleg să renunțe la sarcină. Trebuia să mi se ia o probă din lichidul amniotic pentru a se confirma starea copilului. Din nefericire, în urma acestui test există ușoare șanse de avort spontan. Am hotărât să nu cer această investigație invazivă, deoarece nu doream să renunț la sarcină, indiferent de rezultatele testului. Mă așteptau încă cinci luni de anxietate, de nesiguranță și întrebări fără răspuns. Uitând că viitorul este în mâna lui Dumnezeu, am întrebat: Am tăria de a face față acestei situații? Ce impact ar avea asupra familiei mele, acum și în viitor, un copil cu sindromul Down? Rezultatele analizelor au generat multă neliniște în familia noastră. Ne-am rugat pentru o minune și în acea seară am adormit cu lacrimi în ochi. Credința mea era greu pusă la încercare, deoarece totul părea mai mult decât puteam noi duce. Depindeam în întregime de intervenția divină.

  Dimineața următoare, m-am trezit puțin mai încurajată. M-am gândit că, dacă un copil cu sindromul Down ne va ajuta să ne pregătim pentru cer, atunci eram gata să accept orice îngăduia Dumnezeu. M-am prins cu tărie de multe făgăduințe biblice, inclusiv de versetul din 1 Corinteni 10:13, care spune că Domnul nu va permite să fim ispitiți peste puterile noastre. Toată sarcina am avut simțăminte amestecate. Într-o zi eram plină de speranță, ziua următoare iar plângeam în deznădejde și disperare. Prietenii noștri și familia bisericii s-au rugat pentru noi în lunile de sarcină rămase. Apoi, lăudat fie Domnul, am dat naștere unei fetițe vioaie – fără sindromul Down.

  Noi slujim unui Dumnezeu puternic. Fără îndoială, El este mai mare decât toate problemele noastre. Este Creatorul universului și nimic nu este prea greu pentru El!

  Zandile Mankumba

  Slujim unui Dumnezeu puternic! - 2020. Noi slujim unui Dumnezeu puternic. Fără îndoială, El este mai mare decât toate problemele noastre. Este Creatorul universului și nimic nu este prea greu pentru El!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...