Articolul precedentJézus szolgálata
  Articolul următorSe poate vorbi cu morții?

  Împărăteasa Estera și mama mea

  Zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” – Psalmii 91:2

  La fel ca împărăteasa Estera, mama mea a fost o femeie plină de curaj şi cu multă încredere în Dumnezeu. După ani lungi de abuz fizic şi verbal din partea tatălui meu, care venea beat acasă, a hotărât că sosise vremea să pună capăt terorii din viaţa ei. Trebuia să se gândească la o modalitate prin care să le poarte de grijă celor trei fiice ale ei, care la acea vreme aveau zece, şapte şi cinci ani. Fusese casnică şi nu era pricepută în meseriile din afara casei. Dar Domnul i-a oferit un loc de muncă într-o fabrică şi să facă curăţenie intr-un cabinet medical. Tot Domnul i-a oferit un apartament unde să fie în siguranţă; acolo locuiau şi mătuşa, şi bunica mea.

  De la mama am învăţat multe lucruri practice: gătit, copt, curăţenie şi croitorie. După ore şi seara, ne dădea adesea sarcini de îndeplinit. O femeie plină de dragoste, şi-a sacrificat propriile nevoi şi dorinţe, trimiţându-ne la şcoala bisericii, la liceu şi apoi la colegiu. Noi, fetele, lucram în timpul verii şi în timpul şcolii pentru a putea contribui financiar cât de mult posibil. Mulţi ani, mama a purtat aceleaşi haine şi acelaşi palton, singurul pe care îl avea. Dar niciodată nu s-a plâns.

  O femeie a rugăciunii, mama ne strângea la altarul de dimineaţă şi de seară pentru a studia Biblia şi a memora versete. La biserică, adesea ajuta la Şcoala de Sabat pentru copii. În Sabat după-masă nu dormea, deoarece, împreună cu mătuşa şi cu verişoara mea, jucau jocuri biblice. Mesele noastre poate că au fost sărăcăcioase în majoritatea zilelor, dar prânzul din Sabat întotdeauna era special.

  Eu şi surorile mele am ajuns să avem succes în domeniul nostru de activitate. Cea mai mică dintre noi este membră a unui grup de studiu pentru copii şi uneori lucrează şi cu copii cu dizabilităţi. Sora mea mijlocie lucrează ca asistentă medicală. Eu am lucrat pentru sistemul educaţional al bisericii noastre ca profesoară şi directoare de şcoală timp de treizeci şi cinci de ani. Atât cât am putut, eu şi soţul am încercat să urmăm exemplul mamei mele de creştere a copiilor. La rândul lor, şi ei au atins succesul în profesiile lor şi sunt membri activi în biserică.

  Toate acestea s-au petrecut datorită curajului unei mame tinere, în urmă cu mulţi ani. Deşi avea trei copii, ea a avut curajul să se încreadă în Dumnezeu şi să păşească prin credinţă, părăsind acel mediu abuziv pentru a-şi putea creşte fetele în temere şi dragoste de Dumnezeu. Aştept cu nerăbdare venirea lui Isus, când ne vom întâlni din nou cu mama şi vom petrece veşnicia împreună.

  Patricia Mulraney Kovalski

  Împărăteasa Estera și mama mea - 2020. Toate acestea s-au petrecut datorită curajului unei mame tinere, în urmă cu mulţi ani. Deşi avea trei copii, ea a avut curajul să se încreadă în Dumnezeu şi să păşească prin credinţă, părăsind acel mediu abuziv pentru a-şi putea creşte fetele în temere şi dragoste de Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...