Articolul precedentJézus szolgálata
  Articolul următorSe poate vorbi cu morții?

  Împărăteasa Estera și mama mea

  Zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!” – Psalmii 91:2

  La fel ca împărăteasa Estera, mama mea a fost o femeie plină de curaj şi cu multă încredere în Dumnezeu. După ani lungi de abuz fizic şi verbal din partea tatălui meu, care venea beat acasă, a hotărât că sosise vremea să pună capăt terorii din viaţa ei. Trebuia să se gândească la o modalitate prin care să le poarte de grijă celor trei fiice ale ei, care la acea vreme aveau zece, şapte şi cinci ani. Fusese casnică şi nu era pricepută în meseriile din afara casei. Dar Domnul i-a oferit un loc de muncă într-o fabrică şi să facă curăţenie intr-un cabinet medical. Tot Domnul i-a oferit un apartament unde să fie în siguranţă; acolo locuiau şi mătuşa, şi bunica mea.

  De la mama am învăţat multe lucruri practice: gătit, copt, curăţenie şi croitorie. După ore şi seara, ne dădea adesea sarcini de îndeplinit. O femeie plină de dragoste, şi-a sacrificat propriile nevoi şi dorinţe, trimiţându-ne la şcoala bisericii, la liceu şi apoi la colegiu. Noi, fetele, lucram în timpul verii şi în timpul şcolii pentru a putea contribui financiar cât de mult posibil. Mulţi ani, mama a purtat aceleaşi haine şi acelaşi palton, singurul pe care îl avea. Dar niciodată nu s-a plâns.

  O femeie a rugăciunii, mama ne strângea la altarul de dimineaţă şi de seară pentru a studia Biblia şi a memora versete. La biserică, adesea ajuta la Şcoala de Sabat pentru copii. În Sabat după-masă nu dormea, deoarece, împreună cu mătuşa şi cu verişoara mea, jucau jocuri biblice. Mesele noastre poate că au fost sărăcăcioase în majoritatea zilelor, dar prânzul din Sabat întotdeauna era special.

  Eu şi surorile mele am ajuns să avem succes în domeniul nostru de activitate. Cea mai mică dintre noi este membră a unui grup de studiu pentru copii şi uneori lucrează şi cu copii cu dizabilităţi. Sora mea mijlocie lucrează ca asistentă medicală. Eu am lucrat pentru sistemul educaţional al bisericii noastre ca profesoară şi directoare de şcoală timp de treizeci şi cinci de ani. Atât cât am putut, eu şi soţul am încercat să urmăm exemplul mamei mele de creştere a copiilor. La rândul lor, şi ei au atins succesul în profesiile lor şi sunt membri activi în biserică.

  Toate acestea s-au petrecut datorită curajului unei mame tinere, în urmă cu mulţi ani. Deşi avea trei copii, ea a avut curajul să se încreadă în Dumnezeu şi să păşească prin credinţă, părăsind acel mediu abuziv pentru a-şi putea creşte fetele în temere şi dragoste de Dumnezeu. Aştept cu nerăbdare venirea lui Isus, când ne vom întâlni din nou cu mama şi vom petrece veşnicia împreună.

  Patricia Mulraney Kovalski

  Împărăteasa Estera și mama mea - 2020. Toate acestea s-au petrecut datorită curajului unei mame tinere, în urmă cu mulţi ani. Deşi avea trei copii, ea a avut curajul să se încreadă în Dumnezeu şi să păşească prin credinţă, părăsind acel mediu abuziv pentru a-şi putea creşte fetele în temere şi dragoste de Dumnezeu.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...