Articolul precedentTereld a gondolatod a menny felé!
  Articolul următorProcesul ispitirii

  Luminile orașului

  Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze, căci o luminează slava lui Dumnezeu şi făclia ei este Mielul. – Apocalipsa 21:23

  Cineva mi-a trimis recent un montaj video de patru minute cu apusul din Los Angeles, urmat de frumuseţea din timpul nopţii, când toate luminile oraşului erau aprinse. Totuşi, un segment de patru secunde din acel montaj m-a luat prin surprindere. Era o imagine aeriană a unui grilaj alcătuit din străzile luminate desfăşurate pe mai mulţi kilometri. Parcă totul a prins viaţă când pe acel grilaj au început să lumineze panglici vii de diamant lichid, alcătuit dintr-un milion de lumini de la farurile maşinilor.

  Apoi s-a văzut un fulger puternic. M-am dus cu gândul înapoi la ocaziile în care zburasem spre Aeroportul Internaţional Los Angeles din zona în care locuiam la acea vreme – în Oregon, în Africa sau în Maryland. Adesea zburam cu bagaj suplimentar, pe lângă cel pe care îl puneam în compartimentul de deasupra scaunelor. Bagaj în inimă: un duh împovărat, teamă, un diagnostic medical înspăimântător, nesiguranţă cu privire la uneltirile vreunui coleg de muncă sau o separare maritală. Dar, indiferent de lovitura primită de la viaţă în clipele de dinaintea zborului spre Los Angeles, întotdeauna am ştiut că acolo „jos” – undeva printre acele milioane de lumini ale oraşului – într-o maşină Buick veche, cumpărată la licitaţie, era un tată uşor cocoşat, cu riduri şi cu părul încărunţit, care venea spre locul de unde să o ia pe fata lui şi să o ducă acasă. Acele lumini din noapte întotdeauna îmi dădeau asigurarea că, în curând, totul „avea să fie bine din nou”, cum obişnuia să spună tata. Nimic altceva nu se putea compara cu simţământul de căldură pe care îl aveam când vedeam prima licărire a acestei privelişti – de pe scaunul de la geam de lângă aripa stângă – şi ştiam că aterizarea era la cincisprezece minute distanţă.

  Probabil că şi tu ai avut acel simţământ. Ştiu că l-ai avut: în răspunsul evident la o rugăciune disperată sau când un cuvânt din partea unui mentor preocupat de tine a sugerat o nouă direcţie pentru spiritul tău nestăvilit. Sau momentul în care o făgăduinţă biblică ascunsă te-a încurajat. Acestea au fost licăriri ale luminilor oraşului – lumini din cetatea sfântă, unde locuieşte Părintele ceresc, gata oricând să ne vină în ajutor şi să ne întâmpine cu făgăduinţe reînnoite. La fiecare „reîntâlnire” simţim o căldură în inimă, dându-ne seama din nou şi din nou că niciodată nu am fost singuri. El întotdeauna ne-a iubit, ne-a aşteptat, ne-a iertat şi ne-a urat bun venit, indiferent de ce am făcut sau nu.

  Luminile oraşului sunt purtătoare ale speranţei că într-o zi vom privi în ochii Tatălui nostru când va veni să ne ia acasă cu El, unde totul „va fi bine”.

  Carolyn Rathbun Sutton

  Luminile orașului - 2020. Luminile oraşului sunt purtătoare ale speranţei că într-o zi vom privi în ochii Tatălui nostru când va veni să ne ia acasă cu El, unde totul „va fi bine”.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...