Articolul precedentÖsszpontosíts Jézusra!
  Articolul următorMinuni false

  Alegeri

  „Şi iată, strâng două bucăţi de lemne, apoi mă voi întoarce şi voi pregăti ce am pentru mine şi pentru fiul meu: vom mânca şi apoi vom muri.” Ilie i-a zis: „Nu te teme, întoarce-te şi fă cum ai zis. Numai pregăteşte-mi întâi mie, cu untdelemnul şi făina aceea, o mică turtă şi adu-mi-o; pe urmă să faci şi pentru tine şi pentru fiul tău.” – 1 Împăraţi 17:12,13

  Trebuia să aleg. Se apropia cu repeziciune termenul-limită la care trebuia să achit pentru copiii mei taxa de studii la şcoala bisericii. La acea vreme, familia noastră avea un singur părinte şi am înţeles importanţa stabilităţii oferite de o educaţie creştină. Suma totală pe care îmi planificasem să o ofer ca zecime şi daruri era exact suma necesară pentru taxa şcolară. Aceştia erau banii lui Dumnezeu, totuşi vrăjmaşul a încercat să îmi şoptească: „Trebuie să îi foloseşti doar o dată. La urma urmei, ei sunt copiii lui Dumnezeu, şi El va înţelege.”

  În ciuda lucrurilor negative care se întâmplaseră în ultimul an, Dumnezeu întotdeauna a fost prea bun cu mine pentru a ceda ispitelor vrăjmaşului în acel moment. Am hotărât să înapoiez zecimea şi darurile şi să mă rog pentru o minune. La fel ca văduva din Sarepta, eu am ales să alung nesiguranţa şi să mă încred în Dumnezeu.

  Dragă prietenă, Dumnezeu nu dezamăgeşte! în doar câteva zile, şeful meu m-a informat că urma să fie făcută o modificare neaşteptată la salariu. Din motive necunoscute, salariul meu fusese sub salariul normal pentru funcţia pe care o ocupam şi acum se încerca remedierea situaţiei. Dar acesta n-a fost decât începutul. Câteva luni mai târziu, am fost promovată şi acelaşi lucru s-a repetat în mai puţin de doi ani. Acum nu mă mai confruntam cu problema taxei şcolare a copiilor; întotdeauna aveam fonduri pentru a plăti pentru educaţia lor. Ca în cazul văduvei care l-a hrănit pe Ilie, „făina din oală n-a scăzut şi untdelemnul din urcior nu s-a împuţinat” (1 Împăraţi 17:16).

  De la şcoala generală, la internatul din liceu şi chiar şi în perioada facultăţii, deşi taxele de şcolarizare au crescut, Dumnezeu mi-a mărit salariul astfel încât nu s-a întâmplat niciodată ca, la sfârşitul anului şcolar, să rămână vreo factură neplătită, în unele cazuri, chiar au rămas câţiva bănuţi pentru taxa din anul şcolar următor. Copiii mei au reuşit să îşi finalizeze studiile, chiar şi cele universitare, fără niciun împrumut. Ba, mai mult, Dumnezeu a făcut în aşa fel încât şi eu am reuşit să absolv un curs cu bursă.

  Prietena mea, când te confrunţi cu alegeri care au de-a face cu credincioşia ta faţă de Dumnezeu, pune-L pe El pe primul loc! El întotdeauna îţi va purta de grijă, oferindu-ţi mai mult decât ai nevoie!

  Yvonne Curry Smallwood

  Alegeri - 2020. Prietena mea, când te confrunţi cu alegeri care au de-a face cu credincioşia ta faţă de Dumnezeu, pune-L pe El pe primul loc! El întotdeauna îţi va purta de grijă, oferindu-ţi mai mult decât ai nevoie!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...