Articolul precedentÉrtékes vagy
  Articolul următorA avut Lucifer ocazia să se pocăiască?

  Fiul altei femei

  Nevasta lui Galaad i-a născut fii, care, făcându-se mari, au izgonit pe lefta şi i-au zis: „Tu nu vei avea moştenire în casa tatălui nostru, căci eşti fiul unei alte femei.” – Judecătorii 11:2

  În unele societăţi africane tradiţionale, copiii „din flori” au fost priviţi ca o problemă. În trecut, aceşti copii erau uneori lăsaţi singuri sau părăsiţi în pădure pentru a-şi aştepta moartea.

  La începutul anilor 1980, un profesor dintr-un orăşel din Homa Bay, Kenya, s-a căsătorit cu o femeie care lucra ca secretară într-un departament al guvernului. Ea avea deja un băieţel de doi ani. După o vreme, bărbatul a început să aibă sentimente negative faţă de acest copil. De fiecare dată când soţia lui mergea la serviciu, el îl batea pe băieţel fără vreun motiv. Abuzul asupra acestui copil s-a intensificat până când a fost nevoie ca soţia să îi roage pe bunicii biologici ai copilului să vină şi să îl ducă în alt loc – departe de tatăl vitreg. Deşi mama băiatului şi tatăl vitreg aveau mare grijă de cele două fete şi de băiatul pe care îl aveau împreună, băiatul nelegitim era neglijat. Totuşi, mai târziu, acesta a mers la şcoală şi şi-a găsit un loc de muncă. După o vreme, când tatăl vitreg era mai mult beat decât treaz şi a început să îşi bată soţia şi să îşi neglijeze copiii, fiul nelegitim a venit în ajutorul lor.

  Biblia ne învaţă că Dumnezeu are un loc în lucrarea Sa pentru oricine doreşte, indiferent de circumstanţele naşterii sale. lefta, fiul lui Galaad, a fost respins de fraţii lui, deoarece era „fiul unei alte femei” (Judecătorii 11:2). Dar când soarta lor s-a înrăutăţit, ei au călătorit prin pustia Tob pentru a-l aduce înapoi acasă în calitate de conducător al lor. lefta a devenit un luptător măreţ, care i-a cucerit pe moabiţi şi şi-a ţinut promisiunile făcute faţă de Dumnezeu.

  Prietena mea, uneori noi suferim din cauza păcatelor altora. Acel băieţel născut din flori a suferit din cauza păcatelor mamei sale, dar el nu şi-a abandonat niciodată familia. Şi-a făcut curaj, a trudit din greu şi a reuşit să îşi ajute mama, în ciuda alcoolismului şi a abuzului din acea casă. lefta avea inima îndreptată nu doar spre Dumnezeu, ci şi spre familia lui.

  Ar trebui să fim încurajaţi de faptul că Dumnezeu nu Se uită la faţa omului. Apostolul Petru ne spune că „Dumnezeu nu este părtinitor, ci că, în orice neam, cine se teme de El şi lucrează neprihănire este primit de El” (Faptele 10:34,35). Indiferent de situaţia în care ne aflăm, ce contează cu adevărat este să avem o relaţie apropiată, personală cu Tatăl nostru din ceruri.

  Monica Koko Asca

  Fiul altei femei - 2020. Apostolul Petru ne spune că „Dumnezeu nu este părtinitor, ci că, în orice neam, cine se teme de El şi lucrează neprihănire este primit de El”. Indiferent de situaţia în care ne aflăm, ce contează cu adevărat este să avem o relaţie apropiată, personală cu Tatăl nostru din ceruri.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....