Articolul precedentÉrtékes vagy
  Articolul următorA avut Lucifer ocazia să se pocăiască?

  Fiul altei femei

  Nevasta lui Galaad i-a născut fii, care, făcându-se mari, au izgonit pe lefta şi i-au zis: „Tu nu vei avea moştenire în casa tatălui nostru, căci eşti fiul unei alte femei.” – Judecătorii 11:2

  În unele societăţi africane tradiţionale, copiii „din flori” au fost priviţi ca o problemă. În trecut, aceşti copii erau uneori lăsaţi singuri sau părăsiţi în pădure pentru a-şi aştepta moartea.

  La începutul anilor 1980, un profesor dintr-un orăşel din Homa Bay, Kenya, s-a căsătorit cu o femeie care lucra ca secretară într-un departament al guvernului. Ea avea deja un băieţel de doi ani. După o vreme, bărbatul a început să aibă sentimente negative faţă de acest copil. De fiecare dată când soţia lui mergea la serviciu, el îl batea pe băieţel fără vreun motiv. Abuzul asupra acestui copil s-a intensificat până când a fost nevoie ca soţia să îi roage pe bunicii biologici ai copilului să vină şi să îl ducă în alt loc – departe de tatăl vitreg. Deşi mama băiatului şi tatăl vitreg aveau mare grijă de cele două fete şi de băiatul pe care îl aveau împreună, băiatul nelegitim era neglijat. Totuşi, mai târziu, acesta a mers la şcoală şi şi-a găsit un loc de muncă. După o vreme, când tatăl vitreg era mai mult beat decât treaz şi a început să îşi bată soţia şi să îşi neglijeze copiii, fiul nelegitim a venit în ajutorul lor.

  Biblia ne învaţă că Dumnezeu are un loc în lucrarea Sa pentru oricine doreşte, indiferent de circumstanţele naşterii sale. lefta, fiul lui Galaad, a fost respins de fraţii lui, deoarece era „fiul unei alte femei” (Judecătorii 11:2). Dar când soarta lor s-a înrăutăţit, ei au călătorit prin pustia Tob pentru a-l aduce înapoi acasă în calitate de conducător al lor. lefta a devenit un luptător măreţ, care i-a cucerit pe moabiţi şi şi-a ţinut promisiunile făcute faţă de Dumnezeu.

  Prietena mea, uneori noi suferim din cauza păcatelor altora. Acel băieţel născut din flori a suferit din cauza păcatelor mamei sale, dar el nu şi-a abandonat niciodată familia. Şi-a făcut curaj, a trudit din greu şi a reuşit să îşi ajute mama, în ciuda alcoolismului şi a abuzului din acea casă. lefta avea inima îndreptată nu doar spre Dumnezeu, ci şi spre familia lui.

  Ar trebui să fim încurajaţi de faptul că Dumnezeu nu Se uită la faţa omului. Apostolul Petru ne spune că „Dumnezeu nu este părtinitor, ci că, în orice neam, cine se teme de El şi lucrează neprihănire este primit de El” (Faptele 10:34,35). Indiferent de situaţia în care ne aflăm, ce contează cu adevărat este să avem o relaţie apropiată, personală cu Tatăl nostru din ceruri.

  Monica Koko Asca

  Fiul altei femei - 2020. Apostolul Petru ne spune că „Dumnezeu nu este părtinitor, ci că, în orice neam, cine se teme de El şi lucrează neprihănire este primit de El”. Indiferent de situaţia în care ne aflăm, ce contează cu adevărat este să avem o relaţie apropiată, personală cu Tatăl nostru din ceruri.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...