Articolul precedentAz Úr kész áldani
  Articolul următorIazul de foc și pucioasă

  Pe cine vezi în oglindă?

  Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă. – 1 Samuel 16:7

  În lumea noastră de astăzi este greu să nu priveşti în oglindă şi să nu te întrebi: „Sunt frumoasă? Arăt destul de bine? Celorlalţi le va plăcea cum arăt?” Ştiu că eu mi-am pus aceste întrebări. Trebuie să recunosc că trecerea anilor nu dă la o parte aceste întrebări. Provocarea este sporită de vocile pe care le auzim pretutindeni în jur: „Ar trebui să faci asta; nu ar trebui să te îmbraci aşa.” Cunoşti şi tu aceste voci, fiindcă sunt convinsă că le-ai auzit. Este foarte greu să avem o stimă de sine sănătoasă dacă stăm să privim în jur. În 1 Samuel 16:7 ni se reaminteşte cine suntem şi, chiar mai important, ai Cui suntem.

  De-a lungul anilor, mi-am dat seama că eu sunt creată după chipul lui Dumnezeu. În toată creaţia Lui nu mai există o fiinţă ca mine. El mi-a dat daruri şi talente ambalate într-un pachet (persoana mea) care nu se aseamănă cu niciun alt pachet din lume. Când am conştientizat că Dumnezeu are nevoie de mine exact aşa cum sunt pentru a-L reprezenta – că eu nu trebuie să fiu altcineva sau să fac ceea ce fac alţii -, atunci nu am putut să nu îi dau slavă lui Dumnezeu. Ce concept eliberator!

  Prea adesea, mame, mătuşi, bunici şi alţi membri mai în vârstă de la biserică, bine intenţionaţi, încearcă să îi modeleze pe ceilalţi după chipul lor. Ei vor ca toţi să fie asemenea lor. Dar nu se poate să îi modelăm pe ceilalţi după noi, iar acest lucru nu reflectă dragostea şi harul Dumnezeului nostru. El ne permite tuturor să creştem şi să ne dezvoltăm în ritmul nostru, ajutându-ne tot timpul să manifestăm slava şi harul Său. Când citesc Cuvântul lui Dumnezeu, Îl aud spunându-mi că sunt a Lui. El mă iubeşte atât de mult, încât L-a trimis pe singurul Său Fiu, Isus, pentru a mă salva. Eu sunt atât de importantă, încât El îmi strânge toate lacrimile în vasul Său şi pregăteşte un loc pentru mine, ca să trăiesc alături de El o veşnicie. Eu am valoare!

  Sunt nespus de bucuroasă că Dumnezeu îmi vede inima. El ştie că uneori, deşi am intenţii bune, nu fac ceea ce trebuie. El mă încurajează să învăţ din aceste experienţe şi să mă comport cu ceilalţi cu acelaşi har şi răbdare pe care El le arată faţă de mine. Deşi îi iubesc pe cei care vor să îmi direcţioneze dezvoltarea, întotdeauna îmi amintesc că Dumnezeu îmi vede inima şi are răbdare cu mine în creşterea mea.

  Sunt liberă să privesc în oglindă şi să zâmbesc. Îmi amintesc de acest gând când îmi văd chipul pe care ceilalţi îl vor vedea pe parcursul zilei şi pot zâmbi. Dumnezeu îmi vede inima!

  Wilma Kirk Lee

  Pe cine vezi în oglindă? - 2020. Sunt nespus de bucuroasă că Dumnezeu îmi vede inima. El ştie că uneori, deşi am intenţii bune, nu fac ceea ce trebuie. El mă încurajează să învăţ din aceste experienţe şi să mă comport cu ceilalţi cu acelaşi har şi răbdare pe care El le arată faţă de mine.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...