Articolul precedentAz Úr kézben tartja sorsunkat
  Articolul următorMielul lui Dumnezeu

  Ajută-le pe aceste femei! (I)

  Îndemn pe Evodia şi îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora care au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sunt scrise în cartea vieţii. – Filipeni 4:2,3

  Ai fost supărată vreodată din cauză că doi oameni pe care îi respectai şi îi iubeai au ajuns într-un punct în care nu se mai puteau înţelege unul cu celălalt? Apostolul Pavel a simţit această supărare când a aflat că doi prieteni de-ai lui nu mai aveau „aceeaşi gândire”.

  În Filipeni 4, apostolul Pavel face apel la un tovarăş de lucru şi, în sens larg, la membrii bisericii din Filipi pentru a rezolva un conflict care se iscase între doi lucrători de valoare din via Domnului.

  Evident, aceste două femei nu cădeau de acord în privinţa unui lucru şi probabil că au ajuns inclusiv să nu-şi mai vorbească sau să se evite, ba chiar mai rău, să vorbească urât una despre cealaltă. Ştim că alţii aflaseră de acest conflict, deoarece cineva i l-a relatat şi lui Pavel. Probabil că în biserică nu era nimeni care să nu fie în cunoştinţă de cauză în ceea ce privea tensiunile dintre Evodia şi Sintichia.

  Este uimitor cât de repede circulă veştile când este vorba de problema cuiva!

  Ce legătură există oare între comunităţile religioase şi bârfa? Oare atunci când simţim aşa-zisa gravitate a păcatului altcuiva, ni se pare că al nostru nu este atât de grav? Iar atunci când încercăm să venim în ajutorul unui frate sau al unei surori într-un conflict, o facem pentru a lua partea cuiva, nu pentru a-i împăca pe oameni. Vreau să mă înţelegeţi. Adesea facem acest lucru cu cele mai bune intenţii, dorind să fim solidari cu persoana despre care credem că a fost nedreptăţită.

  Dar, chiar şi aşa, acest lucru poate pune mai mult gaz pe foc, dacă nu suntem suficient de informaţi despre situaţia reală. De aceea Pavel face apel la membrii bisericii din Filipi să se implice într-un conflict care, cel puţin temporar, a stricat o relaţie sănătoasă.

  Cât de important este ca şi noi, în acelaşi fel, cu duhul umilinţei şi având pe inimă cauza lui Dumnezeu, să fim alături de cei care sunt în conflict şi să facem tot ce putem pentru a aduce împăcare!

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Ajută-le pe aceste femei! (I) - 2020. Cât de important este ca şi noi, în acelaşi fel, cu duhul umilinţei şi având pe inimă cauza lui Dumnezeu, să fim alături de cei care sunt în conflict şi să facem tot ce putem pentru a aduce împăcare!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...