Articolul precedentAz Úr kézben tartja sorsunkat
  Articolul următorMielul lui Dumnezeu

  Ajută-le pe aceste femei! (I)

  Îndemn pe Evodia şi îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora care au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sunt scrise în cartea vieţii. – Filipeni 4:2,3

  Ai fost supărată vreodată din cauză că doi oameni pe care îi respectai şi îi iubeai au ajuns într-un punct în care nu se mai puteau înţelege unul cu celălalt? Apostolul Pavel a simţit această supărare când a aflat că doi prieteni de-ai lui nu mai aveau „aceeaşi gândire”.

  În Filipeni 4, apostolul Pavel face apel la un tovarăş de lucru şi, în sens larg, la membrii bisericii din Filipi pentru a rezolva un conflict care se iscase între doi lucrători de valoare din via Domnului.

  Evident, aceste două femei nu cădeau de acord în privinţa unui lucru şi probabil că au ajuns inclusiv să nu-şi mai vorbească sau să se evite, ba chiar mai rău, să vorbească urât una despre cealaltă. Ştim că alţii aflaseră de acest conflict, deoarece cineva i l-a relatat şi lui Pavel. Probabil că în biserică nu era nimeni care să nu fie în cunoştinţă de cauză în ceea ce privea tensiunile dintre Evodia şi Sintichia.

  Este uimitor cât de repede circulă veştile când este vorba de problema cuiva!

  Ce legătură există oare între comunităţile religioase şi bârfa? Oare atunci când simţim aşa-zisa gravitate a păcatului altcuiva, ni se pare că al nostru nu este atât de grav? Iar atunci când încercăm să venim în ajutorul unui frate sau al unei surori într-un conflict, o facem pentru a lua partea cuiva, nu pentru a-i împăca pe oameni. Vreau să mă înţelegeţi. Adesea facem acest lucru cu cele mai bune intenţii, dorind să fim solidari cu persoana despre care credem că a fost nedreptăţită.

  Dar, chiar şi aşa, acest lucru poate pune mai mult gaz pe foc, dacă nu suntem suficient de informaţi despre situaţia reală. De aceea Pavel face apel la membrii bisericii din Filipi să se implice într-un conflict care, cel puţin temporar, a stricat o relaţie sănătoasă.

  Cât de important este ca şi noi, în acelaşi fel, cu duhul umilinţei şi având pe inimă cauza lui Dumnezeu, să fim alături de cei care sunt în conflict şi să facem tot ce putem pentru a aduce împăcare!

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Ajută-le pe aceste femei! (I) - 2020. Cât de important este ca şi noi, în acelaşi fel, cu duhul umilinţei şi având pe inimă cauza lui Dumnezeu, să fim alături de cei care sunt în conflict şi să facem tot ce putem pentru a aduce împăcare!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...