Articolul precedentNe félj a próbában!
  Articolul următorPoarta cerului

  Ajută-le pe aceste femei! (II)

  Pentru ca să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniţi în dragoste şi să capete toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos. – Coloseni 2:2

  În Filipeni 4:2,3, apostolul Pavel face apel la membrii bisericii din Filipi să se implice în conflictul care stricase relaţia dintre două surori de valoare, tovarăşe în lucrarea Evangheliei.

  Membrii bisericii nu trebuie să ia partea unuia sau a altuia ori să se denigreze unii pe alţii, ci trebuie să găsească modalităţi de a-i ajuta pe cei în conflict să îşi rezolve neînţelegerile, iubindu-i suficient de mult încât să asculte ambele părţi. Apelul lui Pavel nu este un apel doar la implicarea pastorului sau a prezbiterilor, ci el doreşte ca membrii bisericii să simtă responsabilitatea faţă de aceste femei care îi slujiseră şi care fuseseră o binecuvântare pentru ei prin lucrarea lor. El înţelege că diferendele, dacă sunt lăsate să zacă, se pot transforma în ziduri de netrecut ale necomunicării.

  Într-o oarecare măsură, noi le suntem datori conducătorilor noştri, care sunt slujitorii noştri. Truda lor altruistă merită respectul nostru şi datoria pe care o avem este o datorie a dragostei. Când înţelegem acest lucru nu ne va fi greu să ne implicăm într-un mod care să aducă împăcare şi refacere atunci când se ivesc conflicte între slujitorii spirituali.

  Acelaşi lucru poate fi aplicat şi în conflictele dintre membri. Noi suntem chemaţi să rostim adevărul cu dragoste, astfel încât conflictele să nu fie lungite şi să creeze probleme iremediabile. Matei 18 ne prezintă un demers pentru posibila vindecare, proces care adesea a fost înţeles şi aplicat greşit, dar care totuşi joacă un rol vital în rezolvarea conflictelor. În primul rând, mergi direct la persoana în cauză, personal şi în privat. Îl poţi adresa o invitaţie la masă, ocazie în care să îţi exprimi preocuparea cu privire la conflict, asigurând persoana cealaltă de confidenţialitate. Nepăstrarea confidenţialităţii poate aduce şi mai mult dezastru pentru cei aflaţi în conflict şi pentru cei care doresc rezolvarea lui.

  După ce ai vorbit cu ambele părţi şi ai identificat problema, poţi alege să îi inviţi împreună într-un loc neutru pentru a rezolva neînţelegerile. Poate acesta este singurul lucru de care au nevoie cei aflaţi în conflict – dragostea plină de grijă a unei surori de credinţă. Cu siguranţă că mai sunt şi alte opţiuni când ce s-a făcut nu este suficient, dar întotdeauna ar trebui să începem cu acest gest de dragoste plină de grijă şi atenţie.

  Aceasta dorea să spună Pavel când a invitat pe filipeni şi pe noi: „Să vii în ajutorul femeilor acestora” (Filipeni 4:3)!

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Ajută-le pe aceste femei! (II) - 2020. Poate acesta este singurul lucru de care au nevoie cei aflaţi în conflict - dragostea plină de grijă a unei surori de credinţă. Cu siguranţă că mai sunt şi alte opţiuni când ce s-a făcut nu este suficient, dar întotdeauna ar trebui să începem cu acest gest de dragoste plină de grijă şi atenţie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...