Articolul precedentNe félj a próbában!
  Articolul următorPoarta cerului

  Ajută-le pe aceste femei! (II)

  Pentru ca să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniţi în dragoste şi să capete toate bogăţiile plinătăţii de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos. – Coloseni 2:2

  În Filipeni 4:2,3, apostolul Pavel face apel la membrii bisericii din Filipi să se implice în conflictul care stricase relaţia dintre două surori de valoare, tovarăşe în lucrarea Evangheliei.

  Membrii bisericii nu trebuie să ia partea unuia sau a altuia ori să se denigreze unii pe alţii, ci trebuie să găsească modalităţi de a-i ajuta pe cei în conflict să îşi rezolve neînţelegerile, iubindu-i suficient de mult încât să asculte ambele părţi. Apelul lui Pavel nu este un apel doar la implicarea pastorului sau a prezbiterilor, ci el doreşte ca membrii bisericii să simtă responsabilitatea faţă de aceste femei care îi slujiseră şi care fuseseră o binecuvântare pentru ei prin lucrarea lor. El înţelege că diferendele, dacă sunt lăsate să zacă, se pot transforma în ziduri de netrecut ale necomunicării.

  Într-o oarecare măsură, noi le suntem datori conducătorilor noştri, care sunt slujitorii noştri. Truda lor altruistă merită respectul nostru şi datoria pe care o avem este o datorie a dragostei. Când înţelegem acest lucru nu ne va fi greu să ne implicăm într-un mod care să aducă împăcare şi refacere atunci când se ivesc conflicte între slujitorii spirituali.

  Acelaşi lucru poate fi aplicat şi în conflictele dintre membri. Noi suntem chemaţi să rostim adevărul cu dragoste, astfel încât conflictele să nu fie lungite şi să creeze probleme iremediabile. Matei 18 ne prezintă un demers pentru posibila vindecare, proces care adesea a fost înţeles şi aplicat greşit, dar care totuşi joacă un rol vital în rezolvarea conflictelor. În primul rând, mergi direct la persoana în cauză, personal şi în privat. Îl poţi adresa o invitaţie la masă, ocazie în care să îţi exprimi preocuparea cu privire la conflict, asigurând persoana cealaltă de confidenţialitate. Nepăstrarea confidenţialităţii poate aduce şi mai mult dezastru pentru cei aflaţi în conflict şi pentru cei care doresc rezolvarea lui.

  După ce ai vorbit cu ambele părţi şi ai identificat problema, poţi alege să îi inviţi împreună într-un loc neutru pentru a rezolva neînţelegerile. Poate acesta este singurul lucru de care au nevoie cei aflaţi în conflict – dragostea plină de grijă a unei surori de credinţă. Cu siguranţă că mai sunt şi alte opţiuni când ce s-a făcut nu este suficient, dar întotdeauna ar trebui să începem cu acest gest de dragoste plină de grijă şi atenţie.

  Aceasta dorea să spună Pavel când a invitat pe filipeni şi pe noi: „Să vii în ajutorul femeilor acestora” (Filipeni 4:3)!

  Lourdes E. Morales-Gudmundsson

  Ajută-le pe aceste femei! (II) - 2020. Poate acesta este singurul lucru de care au nevoie cei aflaţi în conflict - dragostea plină de grijă a unei surori de credinţă. Cu siguranţă că mai sunt şi alte opţiuni când ce s-a făcut nu este suficient, dar întotdeauna ar trebui să începem cu acest gest de dragoste plină de grijă şi atenţie.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...