Articolul precedentÚrnak öröksége
  Articolul următorFață în față cu Dumnezeu

  Joaca de copil și consecințele

  Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. – 1 Corinteni 13:11

  Când eram mică, eu şi cei trei fraţi ai mei mai mici ne jucam cu copiii de prin vecini. Mergeam cu bicicleta, ne făceam noi maşinuţe, mergeam cu rolele şi ne jucam de-a v-aţi ascunselea.

  Uneori ne aventuram într-o zonă din pădurea din apropierea şcolii unde era şi un pârâu. În acel pârâu căutam mormoloci, alergam broscuţele, mergeam pe pietre sau săream. Într-o zi, am mers într-o zonă de lângă pârâu unde nu ne jucam prea des. Acolo era o bordură înaltă de un metru şi jumătate. După bordură, jos, erau scânduri de diverse mărimi. Provocându-ne între noi, prietenii mei au început să sară de pe bordură, să vadă cine putea sări cel mai departe şi putea ateriza fără să cadă. Pentru că mie îmi era prea frică să sar, ei au hotărât să mă „ajute”, luându-mă de mâini şi de picioare şi ducându-mă pe margine, de unde ameninţau să mă arunce. Pentru că eu ţipam şi mă zbăteam puternic, nu au reuşit să mă prindă foarte bine şi au renunţat. Am alergat spre casă plângând.

  Mama, văzându-mi ochii roşii, m-a întrebat care era problema. I-am povestit totul. Ea i-a chemat pe părinţii prietenilor mei şi le-a spus de salturile copiilor lor de pe bordură, menţionând că ameninţaseră să mă arunce şi pe mine, pentru că eu, din cauza fricii, nu săream la fel ca ei. Sunt sigură că au avut probleme după aceea sau au pus capăt prieteniei noastre tocmai din această cauză. Cu toţii am făcut prostioare sau lucruri periculoase în copilărie, adesea fără să ţinem seama de consecinţe. Eram doar nişte copii care se distrau. Dar, pe măsură ce am crescut, am încetat să mai facem acele lucruri copilăreşti, deoarece am văzut că orice lucru are şi consecinţe: mai mici, mai grave sau chiar mortale.

  Cam aşa sunt şi experienţele noastre religioase. Copii fiind, noi nu am înţeles multele consecinţe ale comportamentului nostru nesăbuit, iar ca adulţi, poate că ne-am dat seama, dar nu ne-a păsat. Comportamentul nesăbuit, deciziile iraţionale şi alegerile copilăreşti, toate ne-au modelat viaţa.

  Totuşi, ca adulţi creştini, noi am văzut care sunt capcanele şi acum alegem căi mai sigure, alternative mai bune şi luăm decizii mai responsabile, care să nu aibă consecinţe devastatoare sau să ducă la condamnare veşnică.

  Pe măsură ce continuăm să creştem în umblarea noastră spirituală, haideţi să recunoaştem că cea mai bună decizie este să lăsăm în urmă lucrurile copilăreşti!

  Iris L. Kitching

  Joaca de copil și consecințele - 2020. Ca adulţi creştini, am văzut care sunt capcanele şi acum alegem căi mai sigure, alternative mai bune şi luăm decizii mai responsabile, care să nu aibă consecinţe devastatoare sau să ducă la condamnare veşnică. Pe măsură ce continuăm să creştem în umblarea noastră spirituală, haideţi să recunoaştem că cea mai bună decizie este să lăsăm în urmă lucrurile copilăreşti!
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...