Articolul precedentAz Úr határt szab!
  Articolul următorLacrimile lui Iosif

  Tovarășe de rugăciune

  Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor. – Matei 18:20

  Pentru ca orice veţi cere de la Tatăl, în Numele Meu, să vă dea. – Ioan 15:16

  Uau! Încă o minune! Kathy, o tovarăşă de rugăciune dragă sufletului meu, m-a sunat cu o cerere pentru rugăciune şi cu o făgăduinţă biblică pe care voia să o vadă împlinită. De fiecare dată când sună ea, Dumnezeu pare că aşteaptă undeva pe-aproape ca să înfăptuiască o minune uimitoare. De această dată, Dumnezeu deschidea calea pentru un nou proiect misionar roditor pentru micuţa noastră „biserică din pădure”.

  Kathy a simţit îndemnul să comande materiale pentru seminare de la o organizaţie care ajută oamenii să se recupereze în urma dependenţelor. Acest seminar era exact lucrul de care aveam nevoie în comunitatea noastră. Deşi Kathy comandase cărţile şi materialele destul de devreme, acestea nu au ajuns, iar programul nentru comunitate urma să înceapă în doar două zile.

  Făcuserăm reclamă peste tot în zonă. Vestea despre un program de paisprezece săptămâni cu patru grupe de lucru s-a răspândit rapid şi mulţi oameni nerăbdători veneau să se înscrie în speranţa că pot primi ajutor. Acum mai erau doar două zile nină la data de începere şi încă nu aveam materialele. I-am contactat pe membrii bisericii şi am demarat un lanţ de rugăciune stăruitoare pentru directoarea programului şi pentru scumpa mea tovarăşă de rugăciune. Apoi – lăudat fie Domnul! – cu o zi înainte de deschidere, a ajuns o cutie destul de voluminoasă din partea respectivei organizaţii, plină cu atât de necesarele manuale de lucru şi cu alte materiale.

  Kathy, cu dureri din cauza unor spasme la coloana vertebrală, i-a întâmpinat pe participanţi cu zâmbetul pe buze. Cât de dornici erau să pună capăt luptelor cu dependenţa! În timp ce Kathy stătea curajoasă în faţa cursanţilor, eu m-am furişat afară şi am început să mă rog pentru tovarăşa mea de rugăciune. De îndată, durerea și dispărut şi ea a reuşit să ducă la bun sfârşit cursul. Multe minuni s-au întâmplat pe toată perioada acelor seminare.

  Cu adevărat, Dumnezeu încă face minuni când tovarăşii de rugăciune petrec timpul unii cu ceilalţi şi cu Dumnezeul lor. „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor” (Eclesiastul 4:9). Dacă nu ai o tovarăşă de rugăciune, găseşte-ţi una şi apoi poţi fi martoră la ce face Dumnezeu ca răspuns la rugăciunile înălţate cu credincioşie şi stăruinţă.

  Patty L. Hyland

  Tovarășe de rugăciune - 2020. „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor”. Dacă nu ai o tovarăşă de rugăciune, găseşte-ţi una şi apoi poţi fi martoră la ce face Dumnezeu ca răspuns la rugăciunile înălţate cu credincioşie şi stăruinţă.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...