Articolul precedentJézus mindent megfontolt
  Articolul următorPrietenia cu Dumnezeu

  Să vezi fața lui Isus

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Sâmbătă dimineaţa, pe 26 martie 2016, mi-a venit în minte versetul din Romani 8:28. Biserica mea sărbătorea unul dintre proiectele misionare pentru studenţi. Corul bisericii urma să cânte la serviciul de închinare. Fusesem prezentă la repetiţii şi aşteptam nerăbdătoare să cânt împreună cu corul. Dar, chiar cu o zi înainte de program, m-a prins o răceală puternică şi nu am putut merge la biserică.

  Dezamăgită, am hotărât să citesc din cartea mea preferată, Viaţa lui Iisus – o carte scrisă de Ellen White. Am deschis la capitolul „Din nou la mare”. Citind acest capitol, dezamăgirea mea s-a risipit şi faptul că nu am putut să merg la biserică s-a dovedit a fi o binecuvântare.

  Au început să îmi curgă lacrimile când am citit despre dragostea lui Isus arătată faţă de ucenici în vreme de nevoie şi despre iertarea Lui plină de duioşie faţă de Petru – în ciuda faptului că acesta se lepădase de Hristos. Acest capitol, ca niciodată înainte, a stârnit în mine dorinţa de a-L vedea pe Isus aşa cum este El cu adevărat. Au fost pictate multe portrete ale lui Isus şi în Biblie găsim multe descrieri ale Lui. Dar nimic nu îl poate descrie la fel de clar ca modul în care Se dezvăluie pe Sine prin dragostea Sa.

  Înainte de a citi „Din nou la mare”, încercam să îmi imaginez cum vor arăta noul pământ, noul Ierusalim, pomul vieţii şi râul vieţii. Dar, după ce am citit despre compasiunea şi dragostea demonstrate de Isus, gândul meu şi cea mai mare dorinţă a mea este să îl văd faţă în faţă. Dacă arată pe cât de bun şi de iubitor ştiu că este, El va fi cel mai frumos!

  Uneori luăm de-a gata dragostea şi compasiunea pe care Isus le are pentru noi. Totuşi, El a murit de cea mai îngrozitoare moarte pentru a ne salva din păcatele noastre. El merită laudele şi recunoştinţa noastră într-o măsură mult mai mare decât sunt exprimate acum.

  Există momente (pentru mine a fost 26 martie 2016) când trebuie să ne reamintim cine este Isus cu adevărat: Creatorul, Susţinătorul, Răscumpărătorul, Mijlocitorul şi Prietenul nostru plin de compasiune. Cu adevărat, Isus este totul pentru noi! Rugăciunea mea este să îi văd faţa şi să simt personal pacea Lui. Dar a ta?

  Moselle Slaten Blackwell

  Să vezi fața lui Isus - 2020. Uneori luăm de-a gata dragostea şi compasiunea pe care Isus le are pentru noi. Totuşi, El a murit de cea mai îngrozitoare moarte pentru a ne salva din păcatele noastre. El merită laudele şi recunoştinţa noastră într-o măsură mult mai mare decât sunt exprimate acum.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...