Articolul precedentNe ítélj, hanem segíts!
  Articolul următorMarele Eu Sunt

  Bârfa înseamnă cuvinte care rănesc

  Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate sau judecă pe fratele său vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea. Şi, dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii, ci judecător. – Iacov 4:11

  Limba poate face foarte mult rău. Poate distruge prietenii, poate cauza neînţelegeri şi poate pune un zid între fraţi şi surori. Trebuie să fim totdeauna conştienţi că ceea ce spunem şi modul în care criticăm pot produce stricăciuni şi dezbinare. Este mai bine ca unele lucruri să nu fie spuse.

  În grupul nostru de la misiunea femeii eram treizeci de femei. În fiecare sâmbătă ne întâlneam şi apoi seara mergeam la una dintre noi acasă, unde petreceam timp împreună.

  Totul a fost bine în grupul nostru de rugăciune până când una dintre doamne a început să critice, să bârfească şi să râdă de doamnele care se implicau activ în grup. Prin aceasta, ea le-a supărat pe câteva doamne din grup. Nu se mai simţeau bine şi au început să se descurajeze şi să nu mai participe. Încetul cu încetul, grupul a ajuns la doar trei sau patru membre. Într-una din zile, am vorbit cu această femeie despre bârfele ei şi despre faptul că râdea de cei care făceau lucrarea lui Dumnezeu şi, prin aceasta, ea dăuna lucrării Lui şi rănea oamenii. Am sfâtuit-o să îi încurajeze pe ceilalţi, nu să îi critice.

  Da, trebuie să fim atenţi la ce le spunem celorlalţi. Cineva zicea: „Doar un lucru e la fel de dificil ca pusul oului înapoi în coaja lui, şi acela este retragerea unui zvon.” Bârfa are capacitatea de a distruge, deoarece adesea este subtilă. Totuşi, e greu să nu te laşi acaparat de o discuţie când cineva spune: „Ai auzit că…?” Noi nu trebuie să credem tot ce auzim. Se spune că, de obicei, „o bârfa face dintr-un muşuroi un munte, adăugând noroi”. Unele cuvinre nu sunt potrivite – sau corecte – pentru a fi rostite. De asemenea, trebuie să fim conştienţi că aceia care vin să ne spună bârfe ne vor bârfi, fără îndoială, şi pe noi mai târziu.

  A avea gura plină de bârfe nu este un lucru cu care să ne mândrim. Isus a spus: „Felul vostru de vorbire să fie: «Da, da; nu, nu»; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău” (Matei 5:37). Bârfa distruge credibilitatea. Dar Dumnezeu ne poate ierta şi ne poate restabili credibilitatea. (Rick Smith, „Sermon: Taming the Tongue -Matthew 12”, LifeWay, 1 ian. 2014, https://www.lifeway.com/en/articles/sermon-taming-the-tongue-matthew-12.)

  Doamne, vindecă-ne de cuvintele dureroase! Fie ca dragostea Ta să curgă în inimile noastre.

  Shakuntala Chandanshive

  Bârfa înseamnă cuvinte care rănesc - 2020. „O bârfa face dintr-un muşuroi un munte, adăugând noroi”. Unele cuvinte nu sunt potrivite - sau corecte - pentru a fi rostite. Trebuie să fim conştienţi că aceia care vin să ne spună bârfe ne vor bârfi, fără îndoială, şi pe noi mai târziu. Doamne, vindecă-ne de cuvintele dureroase! Fie ca dragostea Ta să curgă în inimile noastre.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....