Articolul precedentNe ítélj, hanem segíts!
  Articolul următorMarele Eu Sunt

  Bârfa înseamnă cuvinte care rănesc

  Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate sau judecă pe fratele său vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea. Şi, dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii, ci judecător. – Iacov 4:11

  Limba poate face foarte mult rău. Poate distruge prietenii, poate cauza neînţelegeri şi poate pune un zid între fraţi şi surori. Trebuie să fim totdeauna conştienţi că ceea ce spunem şi modul în care criticăm pot produce stricăciuni şi dezbinare. Este mai bine ca unele lucruri să nu fie spuse.

  În grupul nostru de la misiunea femeii eram treizeci de femei. În fiecare sâmbătă ne întâlneam şi apoi seara mergeam la una dintre noi acasă, unde petreceam timp împreună.

  Totul a fost bine în grupul nostru de rugăciune până când una dintre doamne a început să critice, să bârfească şi să râdă de doamnele care se implicau activ în grup. Prin aceasta, ea le-a supărat pe câteva doamne din grup. Nu se mai simţeau bine şi au început să se descurajeze şi să nu mai participe. Încetul cu încetul, grupul a ajuns la doar trei sau patru membre. Într-una din zile, am vorbit cu această femeie despre bârfele ei şi despre faptul că râdea de cei care făceau lucrarea lui Dumnezeu şi, prin aceasta, ea dăuna lucrării Lui şi rănea oamenii. Am sfâtuit-o să îi încurajeze pe ceilalţi, nu să îi critice.

  Da, trebuie să fim atenţi la ce le spunem celorlalţi. Cineva zicea: „Doar un lucru e la fel de dificil ca pusul oului înapoi în coaja lui, şi acela este retragerea unui zvon.” Bârfa are capacitatea de a distruge, deoarece adesea este subtilă. Totuşi, e greu să nu te laşi acaparat de o discuţie când cineva spune: „Ai auzit că…?” Noi nu trebuie să credem tot ce auzim. Se spune că, de obicei, „o bârfa face dintr-un muşuroi un munte, adăugând noroi”. Unele cuvinre nu sunt potrivite – sau corecte – pentru a fi rostite. De asemenea, trebuie să fim conştienţi că aceia care vin să ne spună bârfe ne vor bârfi, fără îndoială, şi pe noi mai târziu.

  A avea gura plină de bârfe nu este un lucru cu care să ne mândrim. Isus a spus: „Felul vostru de vorbire să fie: «Da, da; nu, nu»; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău” (Matei 5:37). Bârfa distruge credibilitatea. Dar Dumnezeu ne poate ierta şi ne poate restabili credibilitatea. (Rick Smith, „Sermon: Taming the Tongue -Matthew 12”, LifeWay, 1 ian. 2014, https://www.lifeway.com/en/articles/sermon-taming-the-tongue-matthew-12.)

  Doamne, vindecă-ne de cuvintele dureroase! Fie ca dragostea Ta să curgă în inimile noastre.

  Shakuntala Chandanshive

  Bârfa înseamnă cuvinte care rănesc - 2020. „O bârfa face dintr-un muşuroi un munte, adăugând noroi”. Unele cuvinte nu sunt potrivite - sau corecte - pentru a fi rostite. Trebuie să fim conştienţi că aceia care vin să ne spună bârfe ne vor bârfi, fără îndoială, şi pe noi mai târziu. Doamne, vindecă-ne de cuvintele dureroase! Fie ca dragostea Ta să curgă în inimile noastre.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...