Articolul precedentMire ez a nagy tékozlás?
  Articolul următorCu inima împietrită

  Biserica din pădure

  Domnul este lângă toți cei ce-L cheamă. (…) El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El. – Psalmii 145:18,19

  În fiecare an, primăvara devreme, mica noastră biserică planifică o ieşire pe care o numim „biserica din pădure”. Planificăm un program de închinare sâmbăta dimineaţa în natură, urmat de un picnic. Suntem privilegiaţi să putem ieşi foarte aproape de noi, la pădurea naţională Pisgah. În acest parc sunt multe mese pentru picnic, un pavilion întins şi o pajişte superbă. Este locul ideal în care să ne putem închina Dumnezeului nostru Creator într-un cadru natural, pe care chiar El l-a creat pentru noi.

  În acest an când am rezervat pavilionul, mai era disponibilă doar o sâmbătă, aşa că am rezervat-o. Când a apărut anunţul în buletinul bisericii, toţi au fost entuziasmaţi. Le-am sugerat membrilor să se îmbrace lejer, să îşi aducă un scaun confortabil, hrană pentru picnic şi o inimă veselă. Totuşi, prognoza meteo pentru următoarele şapte zile era nefavorabilă – 70% şanse de ploaie. Am început să mă rog la Dumnezeu. Doamne, Te rog, fă să avem vreme frumoasă! Nu contează că nu va fi soare tot timpul, dar măcar să nu toarne cu găleata constant. Îţi mulţumesc şi facă-se doar voia Ta!

  Soţul meu verifica prognoza meteo în fiecare zi şi parcă situaţia părea mai roz pe măsură ce trecea timpul. Vinerea, şansele de ploaie erau la 25%. Eram foarte încurajată.

  Ziua stabilită pentru plecare era deprimantă şi cu ceaţă, dar eu eram totuşi optimistă. Ne-am trezit dimineaţa devreme, ne-am strâns scaunele, am pus mâncarea, feţele de masă verzi şi vazele pentru flori. Pe măsură ce membrii bisericii soseau, soarele a început să îşi facă loc printre nori. A început serviciul de închinare şi soarele călduţ a continuat să îşi facă simţită prezenţa. După un program foarte frumos, am început să punem mâncarea pe mese şi ne-am bucurat de sărbătoarea culinară pe care o pregătiseră bucătăresele. Am avut părtăşie unii cu alţii, cu familia bisericii şi cu vizitatorii. După-masă, toţi au început să îşi strângă lucrurile şi mâncarea rămasă şi ne-am îndreptat spre case. Atunci când cineva a remarcat că vremea a fost frumoasă pentru noi, m-am grăbit să îi spun că mai mulţi dintre noi, inclusiv vecina mea, am stăruit la Tatăl nostru ceresc să ne dea vreme bună. Stropii de ploaie au început să cadă tocmai în momentul în care noi ne puneam lucrurile în maşină.

  Adunarea noastră a avut o dovadă de netăgăduit că lui Dumnezeu Îl pasă şi că El răspunde la rugăciunile celor ce se tem de El.

  Rose Neff Sikora

  Biserica din pădure - 2020. Atunci când cineva a remarcat că vremea a fost frumoasă pentru noi, m-am grăbit să îi spun că mai mulţi dintre noi, inclusiv vecina mea, am stăruit la Tatăl nostru ceresc să ne dea vreme bună. Stropii de ploaie au început să cadă tocmai în momentul în care noi ne puneam lucrurile în maşină.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...