Articolul precedentMire ez a nagy tékozlás?
  Articolul următorCu inima împietrită

  Biserica din pădure

  Domnul este lângă toți cei ce-L cheamă. (…) El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El. – Psalmii 145:18,19

  În fiecare an, primăvara devreme, mica noastră biserică planifică o ieşire pe care o numim „biserica din pădure”. Planificăm un program de închinare sâmbăta dimineaţa în natură, urmat de un picnic. Suntem privilegiaţi să putem ieşi foarte aproape de noi, la pădurea naţională Pisgah. În acest parc sunt multe mese pentru picnic, un pavilion întins şi o pajişte superbă. Este locul ideal în care să ne putem închina Dumnezeului nostru Creator într-un cadru natural, pe care chiar El l-a creat pentru noi.

  În acest an când am rezervat pavilionul, mai era disponibilă doar o sâmbătă, aşa că am rezervat-o. Când a apărut anunţul în buletinul bisericii, toţi au fost entuziasmaţi. Le-am sugerat membrilor să se îmbrace lejer, să îşi aducă un scaun confortabil, hrană pentru picnic şi o inimă veselă. Totuşi, prognoza meteo pentru următoarele şapte zile era nefavorabilă – 70% şanse de ploaie. Am început să mă rog la Dumnezeu. Doamne, Te rog, fă să avem vreme frumoasă! Nu contează că nu va fi soare tot timpul, dar măcar să nu toarne cu găleata constant. Îţi mulţumesc şi facă-se doar voia Ta!

  Soţul meu verifica prognoza meteo în fiecare zi şi parcă situaţia părea mai roz pe măsură ce trecea timpul. Vinerea, şansele de ploaie erau la 25%. Eram foarte încurajată.

  Ziua stabilită pentru plecare era deprimantă şi cu ceaţă, dar eu eram totuşi optimistă. Ne-am trezit dimineaţa devreme, ne-am strâns scaunele, am pus mâncarea, feţele de masă verzi şi vazele pentru flori. Pe măsură ce membrii bisericii soseau, soarele a început să îşi facă loc printre nori. A început serviciul de închinare şi soarele călduţ a continuat să îşi facă simţită prezenţa. După un program foarte frumos, am început să punem mâncarea pe mese şi ne-am bucurat de sărbătoarea culinară pe care o pregătiseră bucătăresele. Am avut părtăşie unii cu alţii, cu familia bisericii şi cu vizitatorii. După-masă, toţi au început să îşi strângă lucrurile şi mâncarea rămasă şi ne-am îndreptat spre case. Atunci când cineva a remarcat că vremea a fost frumoasă pentru noi, m-am grăbit să îi spun că mai mulţi dintre noi, inclusiv vecina mea, am stăruit la Tatăl nostru ceresc să ne dea vreme bună. Stropii de ploaie au început să cadă tocmai în momentul în care noi ne puneam lucrurile în maşină.

  Adunarea noastră a avut o dovadă de netăgăduit că lui Dumnezeu Îl pasă şi că El răspunde la rugăciunile celor ce se tem de El.

  Rose Neff Sikora

  Biserica din pădure - 2020. Atunci când cineva a remarcat că vremea a fost frumoasă pentru noi, m-am grăbit să îi spun că mai mulţi dintre noi, inclusiv vecina mea, am stăruit la Tatăl nostru ceresc să ne dea vreme bună. Stropii de ploaie au început să cadă tocmai în momentul în care noi ne puneam lucrurile în maşină.
  Carolyn Rathbun Sutton
  Atunci când incertitudinile vieții ne copleșesc, uităm pe moment că avem aproape un refugiu de nezdruncinat. Acel refugiu este Isus. De la El vin numai lucruri bune. Dacă privim numai la Isus, putem fi sigure că El ne va călăuzi prin cele mai negre zile și nopți. Deoarece ne iubește nespus de mult, Isus dorește ca noi să înțelegem că ne este întotdeauna alături și că se îngrijește mereu de tot ce avem nevoie. Cartea „În prezența Sa” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...